hartig paddenstoelenschoteltje

0

Krijg je gasten en zit je wat verveeld met de keuze van het voorgerecht? Bekijk het recept van dit supereenvoudig gerecht en serveer het als entree. Het is snel klaar, kan niet mislukken en valt bij iedereen in de smaak. Doet het ook prima met broodjes en een verse sla als maaltijd op een doordeweekse dag.

dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gr champignons
  • 20 cl room
  • 100 gr geraspte kaas (Emmenthal, Gruyère of Comté)
  • 200 gr grijze garnalen
  • 2 eierdooiers
  • zout en peper
  • 4 takjes peterselie

zo maak je het:

  1. borstel de champignons schoon indien nodig
  2. snij de champignons in schijfjes
  3. verdeel de champignons over vier vuurvaste schoteltjes
  4. verdeel de garnalen over de vier schotels en meng met de vingers onder de champignons
  5. giet de room in een kom en klop er de eierdooiers goed door tot je een luchtig, wat schuimend mengsel bekomt
  6. kruid dit mengsel met voldoende peper en zout
  7. verdeel over de vier schoteltjes
  8. strooi de gemalen kaas over de verschillende porties
  9. plaats gedurende 20 à 25 minuten in een oven van 200°. Controleer af en toe.
  10. haal uit de oven en versier met wat gehakte peterselie
  11. even laten afkoelen voor het opdienen
  12. tip: serveer met minibroodjes

goed om weten

paddestoelen:

  • van biologische teelt verdienen de voorkeur
  • bevatten geen koolhydraten en zijn dus geschikt voor diabetici en mensen die lijnen
  • bezitten weinig voedingswaarde
  • worden opgebouwd zonder tussenkomst van licht en zon
  • kunnen, in tegenstelling tot veel andere groenten, dus geen licht en warmte aan ons doorgeven
  • zijn zaad, bloem en vrucht tegelijk
  • moeten zeker niet elke dag op het menu gezet worden
  • zijn fijne smaakmakers
  • bewijzen het milieu grote diensten. In de vrije natuur verschaffen ze immers water en mineralen aan bomen. Ook slorpen ze radio-actieve stoffen en zware metalen op.
Share.

Laat een reactie na