langer jong blijven met organisch silicium

12

Na je veertigste regelmatig silicium bijtanken, houdt ondermeer je botten, haren, tanden, huid, aders, hart en bindweefsel in een betere conditie. Doen dus!

silicium en ouder worden

Ons lichaam is een superefficiente, magnifieke machine die jammer genoeg onderhevig is aan slijtage. Bij het ouder worden neemt ook de hoeveelheid silicium in ons lichaam (normaal circa 7%) stilletjes af. Dat heeft twee oorzaken. Het spoorelement silicium bevindt zich in de aarde, raakt in de vezels van het voedsel dat wij eten en belandt vandaar uiteindelijk in ons lichaam. Helaas wordt ons voedsel vandaag sterk bewerkt en geraffineerd. Gevolg: het siliciumgehalte in onze voeding daalt. Verder is er, na de veertig, een groeiend onvermogen van het lichaam om silicium uit de voeding op te nemen. Wat tal van zicht- en voelbare gevolgen heeft.

silicium in ons lichaam

Wat doet silicium in ons lichaam? Teveel om op te noemen uiteraard, maar hier volgt toch een beknopte opsomming.
Silicium:

 • heeft een positieve invloed op het collageen in ons lichaam. Collageen is de stof die ons hele lijf soepel houdt en zijn verschillende delen letterlijk aan elkaar lijmt.
 • voorkomt het neerslaan van calcium in de weefsels en bevordert de fixatie ervan op de botten. Het gaat dus verhardingen op de verkeerde plaatsen tegen.
 • houdt de aders open, zelfs bij een hoog cholesterolgehalte in het bloed. Omdat het de aders soepel en kalkvrij houdt. Cholesterol slaat immers enkel neer op verharde aders.
 • houdt ook alle andere weefsels in ons lichaam soepel en versnelt hun genezing.
 • verhoogt ons weerstandsvermogen tegen indringers allerhande.
 • is een prima pijnstiller
 • is een krachtig en volledig natuurlijk ontstekingwerend middel
 • is volledig compatibel met elk geneesmiddel en elke behandeling

Kort gezegd: silicium draagt enorm bij tot een goede conditie van ons skelet en onze gewrichten, ons hart en onze bloedvaten, al onze weefsels, onze huid en onze ogen. Regelmatig extra silicium drinken is dus geen luxe maar verstandig en kan je lichaam langer gezond houden en aldus je levenskwaliteit beduidend verhogen.

het actieterrein van organisch silicium

Silicium kan toegepast worden bij veel aandoeningen. Een greep uit de vele kwalen waartegen het kan worden ingezet, volstaat wellicht om jouw belangstelling te wekken. Je kan dus beroep doen op organisch silicium bij ondermeer: allergieën(ook huidallergieën), artritis en artrose, aderverkalking, stijfheid, cholesterol, maagzuur, moeilijke spijsvertering, cataract, bros haar, blaasontsteking, loszittende tanden, ontkalking, afbreken/afschilferende nagels, osteoporose, migraine, psoriasis, eczeem, verzwakt immuunsysteem, hoge bloeddruk, spataders, aambeien, maagzweren, flatulentie, spierpijn, kolieken, maagzuur en stress.

het gebruik van organisch silicium

Inname van organisch silicium is onschadelijk. Organisch silicium wordt onmiddelijk en uitstekend opgenomen door ons lichaam. Een teveel wordt dadelijk via de nieren en de urine afgevoerd. Een dagelijkse dosis van 20 ml wordt aanbevolen. Bij voorkeur op de nuchtere maag of een half uur voor de hoofdmaaltijd. Meer is onnodig. De regelmaat telt. De vloeistof is helder, geur- en smaakloos en makkelijk in te nemen. Hou de vloeistof een minuut in de mond, zo wordt ze ook via de slijmvliezen geabsorbeerd. Voor plaatselijke behandelingen is er de werkzame gel. Het spreekt vanzelf dat een tekort in het lichaam dat ontstaan is door een jarenlange gebrekkige aanvoer van silicium (verarmde voeding en/of leeftijd), niet in één maand tijd kan aangevuld worden. Silicium moet maandenlang gebruikt worden vooraleer het zijn unieke kracht opnieuw optimaal kan ontplooien.

meer weten over organisch silicium?

Wil jij je lichaam langer jong en gezond houden? Lees dan het boek ‘Genezen met Organisch Silicium’ van John Ellis en ontdek wat organisch silicium voor jou kan doen. Het boek evenals de gel zijn verkrijgbaar bij de firma Dema nv.
Organisch silicium is ook onder diverse vormen ( drinkbaar, gel, zeep, schoonheidsproducten, etc.) online te verkrijgen via www.prestavit.be en www.prestavit.nl

Share.

12 reacties

 1. Josee De Groote on

  De smaak vind ik niet zo lekker,ben nu 14 dagen bezig
  en nu moet neem ik het 2 keer per dag in. Vanaf morgen 1 keer .
  Heb vandaag bloed laten trekken ,
  ben nieuwsgierig naar de uitslag

 2. Freddy vervaet on

  Goed tegen peesontstekingen, loskomen oognetvlies, verharde bloedende huid, pijnlijke handgewrichten (kraakbeen), … De genoemde termijnen zijn optimistisch. Enkele maanden volstaan voor sommige problemen, doch voor andere is een half jaar wel nodig. Nadien is het uitzoeken wat de juiste dosis voor uw problemen is. Trouwens natuurlijk voedsel kan best ondersteunen.

 3. Wat zegt u smaakloos?bah het is precies vergif ,ben nu enkele dagen bezig,met het in te nemen,hoop dat het werkt!

 4. Ik meng silicium altijd met een miniklopper door een groot glas fruitsap, en dan smaak je er niets van! Ik neem wel de eenvoudige gelvorm.

 5. Vermeire jenny on

  In een glas? Ik heb gelezen dat silicium zijn werking verliest als het in contakt komt met glas.Bij het innemen gebruik je blijkbaar beter iets in plastiek.Ik gebruik altijd het doseerdopje dat op de fles zit.

 6. Ik ben 7 maanden in verwachting en veel pijn aan het bekken. De huisarts (homeopaat) raadde zuivere silicium aan, waarvan ik sinds een week dagelijks 15 ml inneem in een beetje water. Nu al ondervind ik een opmerkelijk verschil.

 7. Ik neem silicium organic al vele maanden. De gewrichtspijnen, vooral knieën zijn veel verbeterd. (Tot hiertoe operatie vermeden). Wat de smaak betreft , als je de echte hebt die is volkomen smaakloos, moet puur gedronken worden op de nuchter maag met het bijgevoegde plastic bekertje.Houd de drank wel even in de mond voor het doorslikken. Veel succes !

 8. ik ben gestart met gebruik VSM Silicea D30. 2x per dag 5 korreltjes laten smelten in je mond. Doordat ik een heel gevoelig persoon ben is een lagere dosis vaak al genoeg. Ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt, vandaag begonnen!
  Doordat ik chronisch lyme patient ben, heb ik diverse uiteenlopende klachten, mijn therapeut zet het nu in voor soepeler bindweefsel zodat mijn lymfen beter gaan functioneren en de afvalstoffen kunnen verdwijnen. Silicium ruimt ook aluminium op, een van de oorzaken van Alzheimer, dat in de familie voorkomt. Ik heb daarom uit voorzorg maar eens de keukenmaterialen kritisch beoordeelt op aanwezigheid van aluminium… time for change! 🙂

 9. Ik neem het nu 3 weken. Op zoek naar bijwerkingen kwam ik deze website tegen.
  Het werkt heel goed maar ik ben sinds 3 weken alsmaar misselijk. Alsof mn maag droog aanvoelt.
  En vanochtend bedacht ik me ineens misschien is het de silicium op de nuchtere maag.
  Nu lees ik dat het is tegen maagzuur.
  De meeste mensen, vooral vrouwen in/na overgang hebben juist te weinig maagzuur.
  Daar zou het bij mij aan kunnen liggen? Dat zou ik toch wel heel jammer vinden want ik heb het nodig maar misselijk zijn is vreselijk.
  Kan ik een paar dagen overslaan om het uit te proberen.
  Ik wist ook niet dat je het eerst in je mond kunt houden om op te laten nemen door je slijmvliezen.

Laat een reactie na