hoe parfum optimaal te gebruiken

0

Je dagelijks parfumeren, is niet goedkoop. shutterstock_70176361En toch wil je elke dag je eigen geuridentiteit benadrukken. Het komt er dus op aan het door jou gekozen parfum zo efficiënt en economisch mogelijk aan te wenden. Dat wordt een makkie met onze tips.

Tip 1: kies het juiste parfum

Dat verrukkelijk parfum van je beste vriendin, valt bij jou misschien helemaal anders uit. Omdat jouw lichaam en vandaar jouw lichaamssappen anders zijn, wat dan weer verschillende geurklemtonen en geurreacties via de huid oplevert. Neem daarom het zekere voor het onzekere en doe de test. Kies je parfum op een winkeldag. Stap eerst een parfumerie binnen, kies een geur, breng die aan op de binnenkant van je pols en werk de rest van je boodschappenlijst af. Na een tweetal uren al kan je dan vaststellen of de gekozen geur het gewenste resultaat oplevert of niet. In het eerste geval koop je het parfum, in het tweede herbegin je met een nieuwe geur.

Tip 2: bepaal je geuridentiteit en hou het daarbij

Je hebt je parfum gevonden en vraagt je misschien af hoe je met inzet van minder parfum meer resultaat bereikt. Volg dan vooral deze tip: beperk je in de toekomst tot deze geur. Toegegeven, er zijn veel lekkere geurtjes op de markt. En misschien kan je niet weerstaan aan de verleiding om diverse parfums door elkaar te gebruiken. Geen probleem, maar besef dat meerdere parfums door mekaar gebruiken, een averechts resultaat kan hebben omdat bepaalde geuren het niet met elkaar kunnen vinden. Resultaat: een geurig rommeltje met een twijfelachtig effect. Vraag je daarbij altijd af: kan dit allegaartje mij echt van dienst zijn als geurig visitekaartje naar buiten toe? Zo goed als zeker niet. Maak dus je keuze en stap over op tip 3.

Tip 3: bouw een geurlijn op

De beste en meest efficiënte manier om altijd en overal, al was het maar een wolkje, van je lievelingsgeur om je heen te hebben is kiezen voor de opbouw van een geurlijn. Dat wil zeggen: versterk de werking van je lievelingsparfum door ook je shampoo, douche- en badzeep, gewone zeep, lichaamsmelk of -olie, deodorant, handcrème en voetbalsem in dezelfde geur te kiezen. Het spreekt vanzelf dat je deze producten het best allemaal bij het hetzelfde merk haalt. Dit is echter niet altijd mogelijk. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Ga dan gewoon op verkenning bij andere merken, maar zorg ervoor in dezelfde geurwaaier te blijven. Zolang de geurlijn behouden en opgebouwd wordt in plaats van onderbroken, is alles dik in orde.

Tip 4: trek de geurlijn door tot je kleding

Leg daarom geparfumeerde zeep van de juiste geur tussen je ondergoed en kousen en verstuif je parfum op de voering en zakken van je jasjes en mantels. Breng ook aan op de zomen (binnenkant uiteraard) van broeken, rokken en kleedjes. Vergeet evenmin wintersjaals en pulls. Stoffen kunnen immers lang bepaalde geuren vasthouden. Vernieuw de geurstoot van zodra nodig. Om het helemaal af te maken kan je ook de voering van je handtas parfumeren. Want, hoe dikwijls open en sluit je die niet in de loop van een dag? Precies.
OPGELET: Wees extra voorzichtig met kledingstukken die licht van kleur en delicaat van textuur zijn. Verstuif het parfum eerst op een klein, slecht zichtbaar plaatsje en wacht een half uur om de juiste reactie van de stof te zien. Breng eerst het parfum op en doe pas daarna je sieraden om. Want er kan altijd een spijtige reactie optreden tussen juweel en parfum.

Tip 5: breng je parfum aan op de juiste lichaamsdelen.

Elk parfum blijft zijn werking zoveel langer behouden als je het aanbrengt op enkele goed gekozen plaatsen op het lichaam. Dat zijn net die plaatsen waar aders dicht aan de oppervlakte liggen en daardoor de geur langer vasthouden. De beste plaatsen zijn die waar je de hartslag kan voelen: aan de binnenkant van de polsen, op de slapen, onderaan de hals en ter hoogte van je hart, tussen je borsten. Ook aanbevolen zijn de knieholtes en de plaats achter je oren. Slechts een paar druppels zijn hier nodig om een maximaal effect te bereiken omdat de lichaamstemperatuur op die plaatsen doorgaans hoger ligt. Er wordt beweerd dat Coco Chanel steeds herhaalde: “Parfumeer je op de plekjes waar je gekust wilt worden”.

Tip 6: verander op tijd van parfum

Raak je je lievelingsparfum na onbepaalde tijd beu of krijg je de indruk het niet eens meer te ruiken? Komt heel vaak voor. Dan is de tijd rijp om te veranderen van persoonlijke geur en begin je aan een nieuw, welriekend avontuur. Trek er gewapend met je neus en deze tips, meteen op uit en geef je leven een frisse toets dankzij de inbreng van een nieuwe geur.

Share.

Laat een reactie na