De knapperigste chocoladekoekjes bak je lekker zelf

2

Leun achterover en sluit je ogen. Ruik en proef je ze al? Natuurlijk, want de allerlekkerste, allerknapperigste en kruimeligste chocoladekoekjes bak je steevast zelf. Begin er meteen aan met dit overzichtelijk recept. Het lukt altijd.

Dit heb je nodig:

  • 180 g boter of margarine
  • 60 g kristalsuiker
  • 70 g rietsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker ( kies voor echte vanille)
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 60 g maïzena
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g zwarte chocolade, verdeeld in stukjes. Of, 200gr donkere chocoladeparels

Zo maak je ze:

  • Klop de boter, samen met de kristal-, riet- en vanillesuiker plus het zout, tot een schuimige massa.
  • Roer het ei erdoor.
  • Meng de gezeefde bloem, de maïzena en het bakpoeder door elkaar.
  • Roer, samen met de stukjes chocolade, door het botermengsel.
  • Dek het deeg af.
  • Laat het daarna een vol uur rusten in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het deeg na een uur uit de koelkast en schep er steeds een volle theelepel deeg van.
  • Vorm balletjes van die hoeveelheid.
  • Schik de balletjes op de bakplaat. Let erop steeds 5cm afstand te bewaren tussen 2 balletjes.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  • Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180° C. Gasoven? Selecteer stand 3-4.
  • Haal de koekjes uit de oven.
  • Laat ze nog enkele minuten op de bakplaat liggen.
  • Leg ze daarna op een taartrooster waar je ze verder laat afkoelen.

Bewaartip
In de koekjestrommel: 1 week
In de diepvries: 2 maanden

probeer ook eens:
Recept Valentijnskoekjes
Ambachtelijke vanille cakejes (12 stuks)
Bewaarwafeltjes
Nagerecht met mascarpone en granaatappel

Share.

2 reacties

  1. Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn ongelooflijk lekker.
    Dank u voor dit fijne recept !
    Ik haal er ongeveer 20 koekjes uit, maar ze zijn wel redelijk groot.

  2. jha ik ben ze ook aan het maaken ik hoop dat ze lekker zijn !! een super top recept ! 😉

Laat een reactie na