Ambachtelijke vanille cakejes (12 stuks)

0

Verjaardagsfeestje op het menu voor de kinderen? Bak dan samen met hen deze lekkere en o zo makkelijk te maken vanille cakejes.
Wil je de pret nog even laten verder duren? Versier de cakejes daarna samen met de kinderen. Met bv.bloemsuiker, suikerparels, hagelslag, chocoladesnippers, slagroom, chocoladecrème, chokolademousse, fruitmousse, vers fruit, confituur, gekonfijt fruit of luchtige vanillecrème. Met dit basisrecept en een goede slagroomspuit kan je gewoon alle kanten op. Maar een eenvoudig, brandend kaarsje doet het natuurlijk ook altijd goed. Hoe dan ook: veel bak- en eetplezier!

Dit heb je nodig:
• 125 g zelfrijzende bloem
• 125 g suiker
• 125 g boter (bijna gesmolten op zacht vuurtje)
• 2 eieren (±100 g)
• 2 soeplepels halfvolle melk
• ½ theelepeltje vanille-extract

Zo maak je ze:
• verwarm de oven tot 190°. Lager kan ook indien je cakejes met een mooie, bolle bovenkant verkiest.
• doe alle ingrediënten, behalve de melk, samen in een kom en mix grondig
• voeg daarna de melk toe en mix opnieuw. Neem een speciaal voor cakejes voorgevormde bakplaat en bekleed elke opening met een papieren vormpje.
• doe het mengsel in de papieren vormpjes. Het werkt makkelijker als je daarbij twee soeplepels gebruikt.
• zet alles 15 tot 20 minuten in de oven. De cakejes zijn klaar als je er een tandenstoker in steekt en die er proper weer uit komt.

Zijn er cakejes over? Die kan je zonder probleem een week bewaren in een afgesloten plastic doos. De gebakjes worden dan wel wat minder luchtig en dus iets zwaarder, maar blijven onveranderd smaken naar meer.

Share.

Laat een reactie na