Snel en makkelijk een korstloze, smeuïge rijsttaart maken die altijd lukt? Iedereen kan het met ons recept. Probeer het een keer zelf. En ontdek ook de goeie tips van onze bezoekers.
Dit heb je nodig:
• 2 blikken neutrale rijstpap ( genre Carrefour nature, 425gr/blik)
• 1 pakje vanillesuiker
• 60 gram kristalsuiker
• 2 of 3 eieren, naar keuze
• 40 gram bloem of rijstmeel
• 70 gram gesmolten boter
Zo ga je te werk:
• Giet de rijstpap uit de blikken in een kom
• Doe er het pakje vanillesuiker + de 60 gr suiker bij. Goed mengen en opzij zetten
• Smelt de boter op een zacht vuurtje
• Intussen het eiwit van de eierdooiers scheiden
• Het eiwit goed stijf kloppen
• Klop de eierdooiers even op en voeg er de lauwe, gesmolten boter bij
• Roer er vervolgens de bloem onder
• Vermeng dit grondig met de rijstpap
• Spatel er nu voorzichtig het eiwit onder
• Stort dit mengsel in een beboterde taartvorm en bak 40 à 45 minuten op 185°.
• Laat afkoelen
Ben jij een zoetekauw? Strooi dan nog wat poedersuiker over de rijsttaart vooraleer ze op te eten. Smakelijk.
Ook lekker:
Rustieke appelcake
De wafels van oom Jan
25 reacties
Vvior goeveel personen is deze taart en hoeveel stuks kun je er uit halen ?
deze taart is voor 6 a 8 personen t is te zien in welke vorm dat je het beslag afbakt
en ook of het grote eters zijn.
Ik heb dit nu gemaakt maar met 1 blik rijst en dit is veel te weinig( ook de andere ingrediënten gehalveerd)
in een springvorm van 24 cm gedaan en toen ik hem uit de springvorm haalde heb ik een taart die ongeveer 1,3 cm dik was
met andere woorden veel te weinig maar zeker lekker.
voor herhaling vatbaar
heerlijk! Wij hadden teveel paprijst en ik heb er deze taart van gemaakt. In plaats van suiker deed ik een handvol peper en zout en vanillepoeder en hij is heerlijk, zeker met roomboter. Goed recept zeg, dankjewel.
Doe jij geen bodem erin? Gelijk bladerdeeg?
En moet je dan geen bladerdeeg gebruiken dan.gewoon zo in bakvorm doen
Je kan de taart maken met en zonder bladerdeeg, Corine. In het laatste geval stort je het rijstmengsel inderdaad gewoon in de bakvorm.
HMMM dat klinkt heel erg lekker!
Ga ik zeker eens proberen te maken.
Afgelopen week gemaakt. Viel goed in de smaak!
Lijkt heel makkelijk en smakelijk. Ga ik gauw proberen
Hallo,
Heeft u enig idee of deze taart kan lukken zonder eiwit?
Ik bent hiervoor intolerant. Kan het eiwit mogelijks door een ander ingrediënt vervangen worden?
Smakelijke groetjes!
Claudine VD Velde
Claudine, je kan eiwit vervangen door het sap van een blik kikkererwten. Heeft hetzelfde effect
Pingback: Een gemakkelijke rijsttaart – Woensdag bakdag
heeeeeeeeeeeeerlijke variant gemaakt
bakvorm 26cm
1 blik rijst en 2 eieren
scheut Amaretto en beetje citroensap toegevoegd
de kristalsuiker gehalveerd (30gr) en deze over de taart gestrooid ipv. vermengd
een winner !
ik maak deze taart al jaren ! en nog steeds lekker ! gemakkelijk en vlug klaar !!
Hoi, ik gebruik ipv kristal suiker candarel.
En doe er een dopje Amandel aroma van Dr. Oetker in.
Lekkerrr!
Al een paar keer gemaakt ondertussen , zonder bladerdeeg, vandaag eens met , mijn Kids zijn er zot van .
Toen de taart afgekoeld was en ik ze wou doorsnijden, zakte ze gewoon door elkaar. Ik weet niet wat ik fout heb gedaan .
Hoe lang moet hij afkoelen
Hij is nog erg zacht
Bang dat ze te droog zou zijn mijn klieren in de mond werken niet meer vandaar moeite met eten .
Mag ik er wat melk bij voegen
Dank voorde tip al
Kan je ook gewoon rijstepap kopen ipv een blik?
Een Rijstetaart,oftewel Vlaai,is ook makkelijk te maken met een gistdeeg bodem,
Wat hier in het Ned.Limburgse gebruikelijk is.
En is ook veel steviger dan bladerdeeg
Voor een vlaaivorm of springvorm van 28 a 30cm en het is voor 10 a 12 pers.
Jammer dat er in weinige bakrecepten de grootte van de vorm word vermeld!
Bij deze het recept van een Ned.Limburgse Rijstevlaai,
Waar na het bakken,als die koud is ,rijkelijk slagroom erop gedaan word en
met chocolade schaafsel bestrooid word.
Joke van 11 jan 2023, je schrijft, “bij deze het recept van een Ned.Limburgse Rijstevlaai” maar waar staat dat recept dan? Wil het best hebben, alvast bedankt.
smaakt eigenlijk als een dik ommelet, had ingred gehalveerd, vandaar te dun, maar meer eierkoeksmaak ipv rijsttaart
Kan ik een anders rijstepap gebruiken? Bvd. Dieny
Na 10 min extra baktijd is de binnenkant nog erg lopend. Heb nochtans zelfs minder rijstpap gebruikt. ?