rijsttaart (snel klaar, makkelijk, lukt altijd)

7

Snel en makkelijk een korstloze, smeuïge rijsttaart
maken die altijd lukt? Iedereen kan het met ons
recept. Probeer het een keer zelf.

Dit heb je nodig:
• 2 blikken neutrale rijstpap ( genre Carrefour nature, 425gr/blik)
• 1 pakje vanillesuiker
• 60 gram kristalsuiker
• 2 of 3 eieren, naar keuze
• 40 gram bloem of rijstmeel
• 70 gram gesmolten boter

Zo ga je te werk:
• Giet de rijstpap uit de blikken in een kom
• Doe er het pakje vanillesuiker + de 60 gr suiker bij. Goed mengen en opzij zetten
• Smelt de boter op een zacht vuurtje
• Intussen het eiwit van de eierdooiers scheiden
• Het eiwit goed stijf kloppen
• Klop de eierdooiers even op en voeg er de lauwe, gesmolten boter bij
• Roer er vervolgens de bloem onder
• Vermeng dit grondig met de rijstpap
• Spatel er nu voorzichtig het eiwit onder
• Stort dit mengsel in een beboterde taartvorm en bak 40 à 45 minuten op 185°.
• Laat afkoelen

Ben jij een zoetekauw? Strooi dan nog wat poedersuiker over de rijsttaart vooraleer ze op te eten. Smakelijk.

Share.

7 reacties

  1. deze taart is voor 6 a 8 personen t is te zien in welke vorm dat je het beslag afbakt
    en ook of het grote eters zijn.
    Ik heb dit nu gemaakt maar met 1 blik rijst en dit is veel te weinig( ook de andere ingrediënten gehalveerd)
    in een springvorm van 24 cm gedaan en toen ik hem uit de springvorm haalde heb ik een taart die ongeveer 1,3 cm dik was
    met andere woorden veel te weinig maar zeker lekker.
    voor herhaling vatbaar

  2. heerlijk! Wij hadden teveel paprijst en ik heb er deze taart van gemaakt. In plaats van suiker deed ik een handvol peper en zout en vanillepoeder en hij is heerlijk, zeker met roomboter. Goed recept zeg, dankjewel.

  3. Je kan de taart maken met en zonder bladerdeeg, Corine. In het laatste geval stort je het rijstmengsel inderdaad gewoon in de bakvorm.

Laat een reactie na