tortellini met groene pesto en Breydelspek (4 porties)

0

Zin om dit lekker pastagerecht dat bovendien snel klaar is, even uit te testen? Alvast smakelijk eten gewenst!

Ingrediënten voor 4 personen
• 500 gr Tortellini met spinazie/ricottavulling
• 2 afgestreken eetlepels pijnboompitten
• 4 afgestreken eetlepels groene pesto
• een handvol groene fijngehakte kruiden (basilicum-lavas-kervel-bieslook)
• 200 gr gerookt spek. Liefst Breydelspek. Volgens eigen smaak fijn gesneden of in plakken van een halve cm.
• half kopje diepvrieserwten.
• preischeutjes
• 1 grote tomaat

Zo ga je te werk:

• ontdooi de diepvrieserwten
• rooster de pijnboompitten langzaam op een zacht tot middelmatig vuur
• snij het Breydelspek in dobbelsteentjes van een halve cm of knip/snij de fijnere sneden in kleine stukjes
• verdeel de tomaat in blokjes of schijfjes
• hak de groene kruiden zo fijn mogelijk
• kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
• giet daarna af en laat even uitlekken.
• stort de tortellini opnieuw in de kookpot en roer er de pesto door
• daarna de fijngesneden verse kruiden en het Breydelspek toevoegen
• doe er nu voorzichtig de erwten en pijnboompitten bij
• versier tenslotte met preischeuten en tomaat en verdeel over 4 diepe borden.

Tip

De tortellini kunnen probleemloos vervangen worden door groene tagliatelli(spinazie) of groene mini penne(spinazie). Serveer er in dat geval gemalen Parmezan bij.

Share.

Laat een reactie na