Het Watermantijdperk

1

Iedereen ziet en voelt het: de tijden veranderen snel. Dat levert uit diverse hoeken een aantal interpretaties op van wat er momenteel gebeurt. Geen wonder dus dat ook de astrologie er een verklaring voor heeft.

Astrologen beweren dat we momenteel in de overgangsperiode zitten van het Vissen- naar het Waterman-tijdperk. Doorgaans duurt een tijdperk circa 2150 jaar. De transitperiode is overigens reeds duidelijk merkbaar. Neem nu de katholieke kerk, een exponent van het Vissentijdperk. Zij gebruikt het Vissensymbool op de pauselijke mijters, tiara’s en gewaden. De nu leeglopende kerk paste trouwens helemaal in het Vissentijdperk. Ze handhaafde –onder andere- het principe van de schone schijn. Intussen weten we het allemaal: het is in de katholieke kerk niet al goud wat blinkt. Wat moet je anders denken van een uitermate sterk moraliserende multinational die zich op grote schaal seksueel vergrijpt aan zwakkeren? En die zijn rijkdom in handen gaf van de Banco Ambrosiano? Bank die zowel het geld van het Vaticaan als dat van de maffia beheerde, spookbanken oprichtte om duistere praktijken te verbergen en cocaïnegeld witwaste. Verslavingen (drugs,seks,religie) evenals alle neptoestanden, horen overigens bij het Vissentijdperk.

Watermantijdperk legt alles bloot

Zelfs tijdens de transitperiode van Vissen naar Waterman komt een en ander reeds aan het licht. Niet alleen wat religieuze instellingen betreft maar ook wat de financiële wereld en de politiek aangaat. Momenteel wordt er al een tipje van de sluier opgelicht en de ontmaskering van al wat krom is, zal in de toekomst langzaam maar zeker crescendo gaan.

Kenmerken Watermantijdperk

Het Watermantijdperk staat voor vrijheid, openheid, broederlijkheid, verdraagzaamheid en gelijkheid. Verder voor experiment, grote en soms snelle, radicale veranderingen plus nieuwe ontwikkelingen op alle vlakken zoals:

 • scheiding op grote schaal ten voordele van een doorbraak van nieuwe relatie- en gezinsvormen;
 • de toenemende gelijkheid tussen man en vrouw;
 • het toenemend succes van het ‘androgene’ type man en vrouw;
 • seks en relaties worden uit de taboesfeer gehaald en dus zichtbaar en bespreekbaar;
 • de doorbraak van de multiculturele samenleving;
 • de val van dictators;
 • de verkenning + verovering van de ruimte;
 • het gebruik van de hogesnelheidstrein, de gsm, het internet en de verdere uitbouw van de multimedia;
 • de val van oude religies gekoppeld aan het ontstaan van nieuwe goden zoals: het materialisme, de lichaams- en persoonlijkheidscultus, de eeuwige jeugd, de soulmate, de techniek.

Komend tijdens het Watermantijdperk

 • de bionische mens met altijd vervangbare onderdelen;
 • het beschikbaar komen van nieuwe genezende frequenties via de overdracht van energie, licht en informatie;
 • optimalisering van het woon- en leefcomfort via doorgedreven technische ontwikkelingen;
 • ruimtereizen ( interplanetair) toegankelijk voor het grote publiek;
 • ogenblikkelijke berichtgeving/contact via technisch ondersteunde hologrammen en telepathie ( twee innovaties die trouwens voorspeld worden door de firma IBM);
 • bruuske, vaak onvoorziene wendingen en gebeurtenissen (politiek,economisch,financieel) + natuurrampen;
 • de verdere uitbouw en doorbraak van het blockchain systeem. Dit is een gedistribueerde database die een gestaag groeiende lijst bijhoudt van data-items die stevig bestand zijn tegen manipulatie en vervalsing. Dit systeem zal veel van de huidig bestaande tussenpersonen en administraties overbodig maken.

Meer info over het Watermantijdperk vind je hier
Het Watermantijdperk 2 (de visie van Ray Kurzweil)

Share.

1 reactie

 1. We bevinden ons niet in een overgangstijdperk maar al heel duidelijk in het watermantijdperk. Wie een beetje kennis heeft van de westerse geschiedenis ziet dat alle kenmerken van dat tijdperk al een paar honderd jaar werkzaam zijn. Als duidelijke scheidslijn geldt de tijd van de Verlichting waarin de suprematie van de kerk aan de kaak werd gesteld en de nadruk kwam te liggen op de mens. Dit zette zich voort in de waarden van de Amerikaanse en Franse revoluties en het industriële tijdperk. In deze tijd is de Waterman werking zichtbaar in de gelijkheidsbeginselen,aan het openbaar worden van misstanden, de technologische vooruitgang en de communicatierevolutie.

Laat een reactie na