Rustieke appelcake

0

Hier volgt het beproefd recept van een pretentieloze maar lekkere appelcake. Bind je schort maar om en ga meteen aan de slag. Jong en oud zullen bedelen om een extra portie van dit (h)eerlijk rustiek gebak.
En geef toe, meer moet dat niet zijn!

Dit heb je nodig:

2 appels
140 gr bloem (zelfrijzend of + half zakje bakpoeder)
70 gr boter
70 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
5 gr zout
1,5 dl melk
2 eieren

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Plaats de boter in een kom in de oven of laat zachtjes smelten in een pan op het vuur.
  • Schil de appels en verdeel in stukjes.
  • Meng de gesmolten boter met de suiker en de bloem, goed kloppen.
  • Voeg de eieren toe en vervolgens de melk.
  • Blijven roeren tot je een glad deeg bekomt.
  • Meng de stukjes appel onder het deeg.
  • Vet de bakvorm in of beleg met bakpapier.
  • Bak gedurende 25 tot 30 minuten op 200°.

Facultatief:

  • Mag het wat zoeter? Bestrooi dan de gebakken cake met poedersuiker.
  • Hou je van kaneel? Voeg dan wat kaneel toe aan het beslag.
  • Serveren kan met een bolletje vanille-ijs en rood fruit.

Probeer ook eens het volgende
Supersnelle appeltaart
Vlaai in een handomdraai
Rijsttaart (snel,makkelijk,lukt altijd)

 

Share.

Laat een reactie na