2013: het jaar van de Slang

0

Op 10 februari 2013 glijden we allemaal onvermijdelijk een nieuw Chinees jaar binnen: dat van de verleidelijke, standvastige maar ondoorgrondelijke Slang. Haar geraffineerde, complexe energie zal mensen en gebeurtenissen kleuren tot en met 30 januari 2014.

 

We verlaten het jaar van de Draak waarin de voorzichtigheid, vaak begeleid van het nodige gedruis, meermaals overboord werd gegooid. Geen wonder dus dat de ellende veroorzaakt in 2012, een piek kan bereiken in het jaar van de discrete, subtiele, intuïtieve maar soms dodelijke Slang. 2013 zal overheerst worden door een onberekenbare energie. Want de Slang die schijnbaar slaapt, ontrolt zich onverwacht om vervolgens als de weerlicht toe te slaan, waarbij ze haar prooi verlamt, verstikt of verslindt. Kortom: vernietigt. Onder haar uiterlijke rust schuilt immers een constante innerlijke activiteit en alertheid. De mens geboren onder het teken van de Slang beheerst de kunst om op een eerder gladde manier het beste voor zichzelf op te eisen. Hoe minder moeite deze persoon moet doen om luxe, status en/of de juiste partner aan te trekken, hoe gelukkiger hij/zij zal zijn. En we moeten het haar nageven: de berekende, intelligente, vaak intellectuele en wijze Slang krijgt haar schaapjes meestal vlot op het droge. Op alle vlakken. Dit jaar zullen de liefde (geheime relaties en sensualiteit inbegrepen), de kunsten, de techniek en de wetenschap bloeien. 2013 zal eveneens gekenmerkt worden door interesse in het occulte en het mystieke. Eén advies: wees gerust actief dit jaar maar neem geen onnodige risico’s. Speculeren en gokken wordt afgeraden. De gevolgen zouden wel eens rampzalig kunnen zijn. Drijf gerust handel, verander van werk en verrijk jezelf. Maar baseer dit alles op stevig denkwerk en goed overwogen besluiten.

 

jij bent een RAT

Vermijd nu vooral het nemen van financiële risico’s, Rat. Die zouden je wel eens zuur kunnen opbreken. Dit wordt sowieso een jaar waarin alles wat moeizamer verloopt, gezien er minder kansen op vooruitgang en succes zijn dan vorig jaar. Raak je toch voelbaar vooruit, dan is dit omdat je vertraagt, geduld oefent, doorzet, goed nadenkt vooraleer te handelen en luistert naar anderen. Je maakt een persoonlijke verrijking mee en qua liefde wordt het pas helemaal boeiend. Dit via een spannende, geheime affaire.

 

jij bent een BUFFEL/OS

Dit jaar past stukken beter in jouw straatje dan het vorige, Os. Je kan terug vallen op je vertrouwd ritme van gestructureerd en degelijk werken. En dat zal je geen windeieren leggen. Zowel zakelijk als financieel ga jij hier fors vooruit via mooie kansen. En laten we vooral die amoureuse piek niet vergeten vanaf juni 2013. Minpuntje: dit jaar kan je een ernstig meningsverschil krijgen met iemand die je nauw aan het hart ligt. Maar als je genoeg moeite doet om de zaak uit te praten, worden de plooien weer glad gestreken.

 

jij bent een TIJGER

Middelmatig jaar Tijger, maar op voorwaarde dat jij de druk van de ketel haalt, je tempo matigt en niet te veeleisend bent naar jezelf en anderen toe. Want zowel op persoonlijk als professioneel vlak zullen nieuwe kansen nu langskomen. Toegegeven: geen megakansen, maar het kan niet elk jaar feest zijn. Ga zeker elke vorm van rivaliteit uit de weg, want dit kan roet in het eten gooien. Je energie zit goed. Indien er problemen rijzen dit jaar zullen ze meestal te maken hebben met leden van het ander geslacht.

 

jij bent een KAT/KONIJN

Rustige tijd, Kat, waarin je op adem komt na het drukke Draakjaar. Je kan je kwaliteiten zoals scherpzinnigheid, nieuwsgierigheid en intelligentie nu kwijt in je activiteiten. Zo word je opgemerkt en kan jij er uiteindelijk nog je voordeel mee doen. De kans dat jij je dit jaar dient te heroriënteren en nieuwe vaardigheden moet verwerven, zit er hier heel dik in. Op financieel vlak zijn er geen grote turbulenties te verwachten. Cupido van zijn kant, probeert in 2013 helemaal raak te schieten. En jij gaat hier maar al te graag in mee.

 

jij bent een DRAAK

Jij drijft verder op de resultaten die je neerzette in 2012, Draak. Waren die positief ? Dan kan jij ook een positief 2013 verwachten. Met nieuwe kansen die voor het grijpen liggen, zowel professioneel als financieel. En als je bovendien tact en geduld aan de dag legt, zal Amor je hart gegarandeerd verwarmen. Problemen die nu opduiken, zijn meestal te wijten aan het feit dat jij te weinig investeert in je geliefde, gezin en familie. En uiteraard niet voldoende naar hen luistert en dus amper rekening met ze houdt. Moet beter kunnen!

 

jij bent een SLANG

Dit is jouw jaar, Slang. Maar ook het jaar waarin een en ander uitvergroot wordt. Grijp je de kansen die langskomen? Dan raak je ver. Pak je ernaast, dan zal je dit nu zeker voelen. Gebruik in alles je intelligentie plus je intuïtie. Zij helpen je om wat je bereikt hebt, te bestendigen. En om te realiseren waar je al zolang op broedt. Je bent dol op de liefde en alles wat erbij hoort. Maar je bent ook jaloers, bezitterig en niet altijd even trouw. 2013 brengt jou dus emotionele disharmonie. Aan jou om de zaak weer in balans te krijgen.

 

jij bent een PAARD

Je houdt van draven en dat zul je ook dit jaar met veel geestdrift doen. En toch raak je niet veel verder. Je bent druk tot heel druk bezig, dat wel, maar alles gaat hier zo traag dat het je op de zenuwen werkt. Het enige wat je kan doen is meesurfen op de rustige vibratie van dit jaar. Tracht die rust maximaal te benutten. Hoe? Kom nou! Volg opleidingen en voeg aldus een paar nieuwe vaardigheden aan je gevuld palmares toe. En bovenal: stop nu eens écht tijd in je partner, gezin, familie en vrienden. Dat maakt iedereen blij, Paard.

 

jij bent een GEIT

Jij kijkt tegen een prima jaar aan, Geit. Want in 2013 kan jij je volop uitleven in jouw favoriete sectoren: liefde, vriendschap, schoonheid en creativiteit. Als jij je nu een beetje communicatiever opstelt dan normaal, krijg je de juiste hulp van de juiste mensen. En slaag je er zowaar in die mooie kansen te grijpen. Je kan je artistieke talenten ontplooien op persoonlijk en professioneel vlak, hetgeen geld en erkenning in het laatje kunnen brengen. En natuurlijk stop je energie en gevoel in (al) je geliefden. Tip: graas op tijd bij.

 

jij bent een AAP

Matig jaar, Aap, waarin zich wat onverwachte problemen voordoen. Meestal is dit klein bier voor jou, daar jij je uit (bijna) elke netelige situatie kunt bevrijden. Dankzij je legendarische behendigheid en veelzijdigheid. Maar in 2013 ligt de nadruk hoe dan ook op relaties, vooral dichte. Ervaar je de affectie van je geliefde(n) als vanzelfsprekend? Dan zal je nu extra moeite moeten doen. Indien je tenminste niet teleurgesteld of alleen wilt achter blijven. Want in het jaar van de Slang staan affectie en passie hoog genoteerd.

 

jij bent een HAAN

Redelijk jaar, Haan, waarin grote schokken je bespaard blijven. Grijp in 2013 de kans om je relaties met anderen te verbeteren. Je bent eerlijk en je bedoelingen zijn doorgaans goed. En toch kwetsen jouw uitspraken en gedragingen mensen vaak. Omdat je in werkelijkheid geen rekening houdt met de ander. En die ander kan je kind, buur, vriend, partner, collega of baas zijn. Als je wat minder kritisch wordt en mensen meer in hun waarde laat, zal je ervaren dat het nu leven vlotter verloopt. En jij minder tegenwind krijgt.

 

jij bent een HOND

Prima jaar. Je werkt hard, toegewijd en oogst lof voor je degelijkheid en kennis. Waarna de resultaten niet op zich laten wachten. Ook krijg je nu het advies van de juiste mensen hetgeen jou vlot de goede kant uit stuurt. Het jaar van de Slang schept verder het ideaal klimaat om je te bekommeren om je gevoelens én die van anderen. Je besteedt nu tijd en aandacht aan je gezin en andere intimi. Omdat de opbouw en versterking van warme, waardevolle relaties de basis van je leven vormen. 2013 draait vruchtbaar uit, Hond.

 

jij bent een VARKEN/ZWIJN

Jij houdt doorgaans van open en eerlijk, Zwijntje. In het jaar van de Slang echter, is een verborgen energie actief die ver van je afstaat. Dat betekent dat je op alle vlakken goed uit je doppen moet kijken. Zoniet word je bedrogen terwijl je er bij staat. Blijf je alert en vooruitziend, dan kan je professioneel en financieel wel resultaten boeken. Wat je relaties betreft: hier kan je de dupe worden van wrok, verleiding of tactische en onfrisse spelletjes. Er duiken hier dan ook problemen op met het ander geslacht, die moeilijk te vermijden zijn…

Share.

Laat een reactie na