Waarom belt hij niet?

0

We horen het vaak en van alle kanten: als twee mensen daten, wacht de vrouw doorgaans tot de man het initiatief neemt en het eerste verkennend telefoontje pleegt. Zelfs als die vrouw jong, geëmancipeerd en goed opgeleid is. Conclusie: de vrouw laat de man moeite doen en… jagen. Je zou het een oeroude, puur instinctieve reactie kunnen noemen die van alle tijden en leeftijden is. Want de zaadcel is actief, terwijl de eicel geduldig wacht op zijn inbreng.
Nadat de man meestal de eerste stap gezet heeft, is het tijd voor die eerste,spannende date. Helaas laten mensen elkaar na de date te vaak in het ongewisse met de belofte elkaar te zullen bellen. De meest gebruikte dooddoener is hier: we bellen nog wel. Let hier vooral op het eenvoudig lijkend maar o zo betekenisvol persoonlijk voornaamwoord we. Wie van beiden dit zinnetje uitspreekt, duwt daarmee het contact van zich af.

Mannen zijn jagers

In de praktijk wachten vrouwen (ook anno 2022/21) wat de tweede date met dezelfde man betreft, tot hij hier opnieuw het initiatief neemt. Maar wat als hij het niet doet? Om de minuut je gsm checken voor het geval je iets mocht gemist hebben, heeft geen zin.  Je moet namelijk weten dat elke man die een vrouw ziet zitten op een eerste date, zich de nodige moeite zal getroosten om die vrouw te bewegen tot een tweede date. En wel zo snel mogelijk. Zoveel jager schuilt er wis en zeker in elke gezonde man. Hier moeten we natuurlijk wel even aanstippen dat “snel” niet voor alle mannen hetzelfde betekent.

Elke jager reageert snel bij interesse

Maar doorgaans kunnen we stellen dat, ondanks het feit dat een man een ander tijdsbesef hanteert dan een vrouw, hij bij interesse de vrouw uiterlijk binnen de drie dagen opnieuw contacteert. Het gros van de mannen doet dat zelfs binnen de vierentwintig uur na die eerste ontmoeting. Al de dag erna dus, jawel. De zelfverzekerde types doen het natuurlijk nog diezelfde dag en bellen de vrouw gewoon op of sturen een verkennend sms-je. Meer gereserveerde mannen tasten de toestand iets later af via een sms of e-mail. Maar ‘snel’ reageren doen ze allemaal…bij voldoende interesse en aantrekkingskracht. En hiermee is alles gezegd.

Uitstel van executie

Een vrouw kan, indien de man haar niet meer contacteert, natuurlijk zelf het heft in handen nemen en een tweede date regelen of forceren. Waarom ook niet? We leven tenslotte in de eenentwintigste eeuw. Misschien slaagt ze er aldus wel in het contact een poos levend te houden, mits hopen moeite, flexibiliteit en veel onvervulde verwachtingen van haar kant. Maar uiteindelijk is dit slechts uitstel van executie. Omdat dit contact na weken, maanden of zelfs jaren, een stille of plotse dood zal sterven. Want wanneer een vrouw een man, niet op één of andere manier intrigeert en prikkelt, eindigt het daar voor hem. Hij kan zich best een tijdje op sleeptouw laten nemen door haar, bij gebrek aan beter. Maar hij schenkt haar geen engagement of met andere woorden: geen vastigheid. En vastigheid is wat de meeste vrouwen verlangen. Zelfs in 2022. Waarna het contact op een dag wel moet en zal eindigen. Zo eenvoudig ligt de zaak.

Share.

Laat een reactie na