Voorgerecht met duo van zalm

0

Hieronder volgt het recept van een eenvoudig te bereiden voorgerechtje dat gewoon niet kan mislukken. Als je tenminste de aangegeven stappen volgt. Het is er eentje op basis van verse en gerookte zalm dat bovendien onveranderd feestelijk smaakt.

Dit heb je nodig

• verse zalmfilet; 30 à 35 gr per persoon
Zorg ervoor dat het stuk aan de platte kant is. Dan krijg je het bladerdeegpakketje makkelijk dicht.
• gerookte zalm
• bladerdeeg, kies voor een pak met vierkantjes
• zwarte, witte of rode peper.
• los geklopt eigeel

Zo maak je het

  • De oven voorverwarmen op 180°.
  • Neem een vierkantje bladerdeeg.
  • Leg er een stukje gerookte zalm op van dezelfde grootte als de portie zalmfilet.
  • Plaats daarop de zalmfilet.
  • Kruid goed af met peper.
  • Om te eindigen: opnieuw een stuk gerookte zalm op de verse zalm leggen.
  • Je maakt dus een soort vissandwich met de verse zalm als beleg.
  • Vouw het vierkant bladerdeeg dicht, zodat je een pakketje bekomt.
  • Duw de uiteinden samen met een vork.
  • Doe verder tot alle pakketjes gemaakt zijn.
  • Bestrijk dan de bovenkant van elk pakketje royaal met los geklopt eigeel.
  • Plaats de pakketjes op de onderste richel of plaat in de voorverwarmde oven.
  • Bak af in 15 à 20 min (afhankelijk van de dikte van de verse zalm) aan 180°.
  • Controleer op tijd. Naald/vork/tandenstoker moet er vlot doorheen gaan.
  • Dien op met sla en gehalveerde minitomaten. Vooral de pittige, wat peperachtige raketsla doet het hier goed bij.
Share.

Laat een reactie na