“Pasta met gerookte zalm en broccoli” is een gemakkelijk recept dat weinig tijd vraagt maar toch een gezond, evenwichtig en lekker pastagerecht oplevert. Naargelang de grootte van de portie is het zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht bruikbaar.
Dit heb je nodig voor 4 personen (hoofdgerecht)
- 250 gr pasta naar keuze
- 20 kerstomaatjes
- 15 champignons
- 24 roosjes broccoli
- 150 à 200 gr gerookte zalm
- 1 potje verse kruidenkaas (Aldi of Lidl bijvoorbeeld))
- melk (mag lactosevrij zijn)
- 3/4 blokje groentebouillon
- vetstof naar keuze
- optioneel: geroosterde pijnboompitjes
Zo maak je het
- Begin desgewenst, met het roosteren van de pijnboompitjes. Doe dit in een droge pan met antikleeflaag, op een matig vuur. Blijf de zaak van nabij volgen tot de pitjes lichtbruin zijn geworden.
- Snijd intussen de champignons in schijfjes en halveer de kerstomaatjes.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Kook de broccoliroosjes beetgaar en giet af.
- Kook de pasta beetgaar en giet af.
- Bak de champignonschijfjes in voldoende boter/vetstof.
- Kruid de champignons goed af met peper en zout.
- Voeg de kruidenkaas toe.
- Voeg daarna de melk toe. De hoeveelheid toegevoegde melk is afhankelijk van hoe dik jij de saus wilt hebben.
- Verkruimel de bouillon erover en roer goed.
- Doe de pasta en de broccoli bij de saus. Roer alles voorzichtig door elkaar.
- Verdeel over de borden en werk af met de gerookte zalm, de kerstomaatjes (en de pijnboompitjes).
Bon appétit!