Geen zin in moeilijke toestanden maar toch trek in verse, knapperige appeltaart? Dat kan. Volg gewoon onderstaand recept en voor je het weet geniet je van een eenvoudige, zelfgemaakte en lekkere taart. Ook ideaal om samen met iets oudere kinderen te maken.
Dit heb je nodig
- 1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
- anderhalve appel type Jonagold, groot formaat
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel bruine suiker
- een hoeveelheid gemalen kaneel naar smaak
- 15 à 20 gram boter
- abrikozenconfituur
Zo maak je het
- Plaats het bladerdeeg (met bakpapier) op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork.
- Snijd de appel in schijfjes.
- Stapel op 2 cm van de deegrand, de appelschijfjes dakpansgewijs op elkaar en werk daarbij van buiten naar binnen.
- Vouw daarna de deegrandjes naar binnen.
- Maak een mengsel van 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel bruine suiker en de kaneel.
- Strooi dit mengsel over de taart.
- Verdeel de boter ( in kleine stukjes) over de taart.
- Plaats 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- De taart is gaar als het deeg knapperig en de appels zacht zijn.
- Bestrijk de taart tot slot met warme abrikozenjam.
Smakelijk!
Hier vind je nog meer taarten:
Key lime pie: zomers fris en fruitig
Vlaai in een handomdraai
Ambachtelijke vanille cakejes (12 stuks)