Gehakt eten, wordt gezonder indien je voor kippengehakt kiest. En hoe je daarmee smakelijke bouletten maakt, lees je hieronder.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 500 gr zuiver kippengehakt met een gewone basiskruiding
- 1 bosje peterselie of bieslook
- 1 losgeklopt ei
- 2 tot drie lepels paneermeel
- vetstof naar keuze
- 40 gr Parmezan
Zo maak je ze
- Doe het gehakt in een kom.
- Spoel de peterselie of bieslook, zwier droog en hak of knip fijn.
- Klop het ei los.
- Voeg het ei en twee eetlepels paneermeel bij het gehakt. Goed mengen.
- Voeg daarna de Parmezan en de fijngemaakte kruiden toe. Opnieuw goed mengen.
- Voelt het mengsel te nat aan of blijft het teveel aan je vingers kleven? Voeg dan de derde lepel paneermeel toe. Opnieuw goed mengen.
- Vorm nu van het gehakt ronde of wat plattere vleesballen in de door jou gekozen grootte.
- Verhit in een braadpan de vetstof van jouw keuze.
- Bak daarna de vleesballen in de pan op een hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Draai het vuur daarna op de kleinste stand, doe een deksel op de pan en laat verder garen gedurende circa 20 minuten.
- Wel eerst even checken of de bouletten helemaal uitgebakken zijn vooraleer op tafel te brengen.
tip
- Voor wie van extra pittig houdt: voeg mosterd naar behoefte toe aan het gehakt.
- De bouletten smaken uiteraard koud net zo lekker als warm.
Smaken net zo goed:
Kruidige kippenboutjes
Vispannetje voor 8 personen
Mexicaanse nachos-gehaktschotel: als het wat heter mag zijn