Madam Bakster, de guiltfree online bakkerij

0

Madam Bakster is een startende, Gentse online bakkerij (en cateringbedrijf) met de focus op gezonde desserts. Daarnaast is Madam Bakster ook een online platform waar je lekkere recepten en leuke tips & tricks rond gezonde voeding kunt vinden.

Een woordje over Laura Verhulst ofte Madam Bakster herself

Laura Verhulst toonde al van kindsbeen af een gezonde belangstelling voor alles rond voeding. En vooral waar het desserts betrof. Zat ze niet met haar neus in de boeken, dan was ze op zondagnamiddag in de keuken te vinden, handen in het deeg. Familie en vrienden gaven haar al snel de bijnaam “madam cupcake” of “madam bakster”.
Nadat ze als vijftienjarige 25 kilo afviel in het Zeepreventorium in De Haan, veranderde haar relatie met voeding. Enkele jaren geleden gooide ze het over een andere boeg en begon ze volop te experimenteren met gezonde, natuurlijke ingrediënten. Ook ging ze het gebruik van dierlijke producten en gluten, lactose en/of geraffineerde suikers, beperken. Zo ontdekte ze een wereld van verschil en wou ze van de daken schreeuwen wat eten met je lichaam al dan niet kan doen. Stilaan groeide het idee om haar ervaringen te delen. In september 2015 is haar toekomstdroom dan eindelijk werkelijkheid geworden. Nu is Madam Bakster vooral een online platform waar recepten gedeeld worden en waar mensen terecht kunnen voor bestellingen van hun favoriete desserts!

De missie van Madam Bakster

Madam Bakster is dus het persoonlijk verhaal en project van Laura Verhulst, een jonge vrouw die via haar online bakkerij voor anderen de weg naar een gezonde relatie met voeding, hoopt te vergemakkelijken. Omdat kwaliteitsvoeding ons leven wel degelijk kan veranderen. En ja, ook desserts passen perfect in dat plaatje!

De missie van Madam Bakster bestaat erin:

  • 1) Desserten gezond te maken. De aangeboden producten zijn gezoet met natuurlijke suikers (meer informatie over de ingrediënten vind je op de site) en bevatten geen dierlijke transvetten. Laura Verhulst: ‘Madam Bakster wil mensen opnieuw laten genieten van zoetigheden, zonder de lege calorieën (bloem-boter-suiker) die bij traditionele patisserieproducten onvermijdelijk zijn. Onze desserts zitten boordevol vezels en trage koolhydraten en passen daardoor perfect binnen een gezond en evenwichtig dieet. Volledig guiltfree! En zonder dat je het proeft! En natuurlijk is ons voedsel grotendeels vrij van gluten en/of lactose. En we werken zoveel mogelijk met bio-producten. Die filosofie wordt evenzeer gehanteerd in ons aanbod “ontbijt” en “Christmas specials” en natuurlijk ook in de afdeling catering.’
  • 2) Mensen te sensibiliseren. Laura Verhulst is ervan overtuigd dat voeding onze brandstof is en dus wil ze mensen bewust maken van de gevolgen van overmatige consumptie van geraffineerde suikers, transvetten, en van alle zaken die eigenlijk geen meerwaarde bieden voor ons lichaam.
  • 3) Actief mee te strijden voor transparantie in de voedingsindustrie. Het is het recht van de consument te weten wat er precies in de door hem/haar aangekochte producten zit. Dat zou voor de banketbakkerij niet anders mogen zijn.

Omdat veganistisch bakken moeilijk kan zijn en Madam Bakster niet wil inleveren op smaak of textuur, werden en worden, alle recepten via een maandenlange “trial and error” geperfectioneerd en door familie en vrienden getest en goedgekeurd. Omdat Madam Bakster het essentieel vindt dat de desserts er minstens even goed uitzien en even lekker smaken als die in de klassieke banketbakkerij!

Dit is het aanbod van Madam Bakster:
Ontbijt – taarten & cupcakes – zoetigheden – Christmas specials – gratis recepten – cadeaubons – diverse verkooppunten – catering en thuislevering.

Meer weten?
Surf dan als de wiedeweerga naar madambakster.be en vind er alles wat je leven gezond zoeter kan maken!

Share.

Laat een reactie na