nagerecht met mascarpone en granaatappel

0

Nog op zoek naar een supereenvoudig maar toch lekker en gezond dessertje om een etentje mee af te sluiten? Misschien is onderstaand folderrecept van de warenhuisketen Okay wel net wat je nodig hebt. We hebben het voor jou getest, voorgeproefd en lekker bevonden. Toch hebben we er een paar opties aan toegevoegd.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 mango, of ander fruit. Denk hierbij aan 2 kiwi’s of 1 groene (type granny Smith) of rode appel. Alle vruchten kunnen gebruikt worden, zolang er maar voldoende kleurcontrast is.
  • 1 granaatappel
  • enkele blaadjes munt. Kleine blaadjes ogen mooier.
  • 100 g mascarpone
  • 100 g platte kaas
  • 1 eetlepel agavesiroop of vloeibare honing
  • 5 Oreokoekjes. Maar stevige speculoosjes of new-yorkers doen het hier evengoed.

Zo maak je het

  • Snij de granaatappel middendoor, breek in 2 helften en haal er de pitjes uit. Dat duurt zeker twintig minuten en is dus het grootste werk.
  • Verkruimel de koekjes van je keuze.
  • Schil de mango en snij het vruchtvlees in staafjes. Gebruik je een appel, laat de schil er dan aan maar was hem eerst goed.
  • Snij de appel in vier partjes. Snij daarna elk partje in schijfjes. Werk je met kiwi’s, haal de schil er dan eerst af en snij daarna in schijfjes.
  • Meng de mascarpone met de platte kaas + agave of honing.
  • Verdeel de verkruimelde koekjes over 4 glaasjes. Mooie ijscoupes doen het hier uitstekend.
  • Leg er de staafjes mango of de schijfjes appel of kiwi, bovenop.
  • Eindig met het mascarponemengsel.
  • Werk verder af met de granaatappelpitjes en de muntblaadjes.

Tip

Dit is een gezond en fris dessert. Indien je er een glaasje van over hebt, kan je het afgedekt en gekoeld bewaren. Als je er de volgende ochtend een paar lepels granola aan toevoegt, heb je meteen een lekker en volwaardig ontbijt. Smakelijk!

Share.

Laat een reactie na