De wafels van oom Jan

0

Mensen die strips verzamelen of kenner/liefhebber zijn van de “Nero & Co” albums van Marc Sleen, zullen het zich wellicht nog herinneren. Heel wat avonturen van Nero en Co, werden steeds opnieuw afgesloten in een sfeer van “eind goed, al goed”. En dat feelgoodmoment moest natuurlijk altijd gevierd worden. Waarna de complete Neroploeg zich verzamelde rond een goeie, ouwe (en lekkere) Belgische wafelenbak.
Vandaag ontfermen mannen zich overigens niet enkel over de barbecue, maar evengoed over het wafelijzer.
Zo ook oom Jan. Daarom volgt hier zijn beproefd wafelrecept.

Het recept van oom Jan werd -zoals steeds- door ons gevolgd, geproefd en lekker bevonden.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 250 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 6 eieren
  • 500 ml melk

Zo ga je te werk

  • Smelt de boter op een klein vuurtje.
  • Zeef de bloem.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Nu bekom je een lopend deeg waarvan je meteen wafels kan bakken.

En ook goed om weten

  • Je kan de wafels serveren met boter, diverse soorten suiker, confituur, ahornstroop, vloeibare honing, verse vruchten, chocoladesaus of slagroom.
  • Dit zijn zachte wafels die niet lang bewaren en die je dus maar beter binnen de drie à vier dagen opeet.
  • Toch teveel wafels gebakken? Verpak ze per 2, 4 of meer, en vries ze in. Na het ontdooien kan je de wafels in de toaster doen. Deze verwarmde en licht krokant getoaste wafels smaken zowel zonder als met beleg uitstekend. Ze doen het bijgevolg prima als ontbijt, tussendoortje of vieruurtje.

Smakelijk!

Share.

Laat een reactie na