Key lime pie: zomers fris en fruitig

0

Iemand van ons team is terug uit Florida en heeft er key lime pie geproefd en lekker bevonden. Eens thuis, werd deze Amerikaanse klassieker meteen gemaakt én door iedereen gesmaakt. En wat wij lekker vinden, willen we natuurlijk delen met de bezoekers van Het Blad. Daarom volgt hier het recept van deze zomers frisse en fruitige limoentaart, vernoemd naar de kleine limoenen of “key limes”, uit de staat Florida.

Recept key lime pie

Dit heb je nodig voor de vulling
4 eierdooiers
120 ml limoensap (= sap van ongeveer 3-4 limoenen)
2 eetlepels suiker
600 gr gecondenseerde gesuikerde melk (= 1,5 blik)
een snuifje zout

Dit heb je nodig voor de bodem
250 gr digestieve koekjes ( bv. Digestieve koekjes van McVitie’s – Carrefour)
150 gr boter

Dit heb je nodig voor de afwerking
opgeklopte slagroom
dunne schijfjes limoen of fijne zeste van limoen
Fijne zeste van limoen maak je door een limoen goed te wassen en dan de schil over een grove rasp te halen. Hierbij niet te hard drukken, zodat je geen papje bekomt. Als je het goed hebt gedaan, krijg je een soort kruimeltjes van limoenschil die zeer aromatisch en smaakvol zijn.

Zo maak je de key lime pie

De bodem

  • De oven voorverwarmen op 175°.
  • Smelt de boter.
  • Verkruimel de koekjes.
  • Meng de boter en de verkruimelde koekjes.
  • Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet hem in met boter of olie.
  • Stort het boter/koekjes mengsel in de bakvorm en druk het op de bodem stevig aan.
  • Stop dit gedurende een kwartier in de oven.
  • Laat volledig afkoelen.

De vulling

  • Klop de eierdooiers met de suiker en een snuif zout op tot het mengsel lichtgeel van kleur is geworden.
  • Voeg er dan de gecondenseerde melk en het limoensap bij.
  • Stort dit mengsel op de afgekoelde taartbodem.
  • Bak gedurende 20 min op 150°.
  • Werk af met schijfjes limoen en/of zeste van limoen en toefjes slagroom.

Nog meer lekkers vind je hier:
Supersnelle appeltaart
Vlaai in een handomdraai
Tiramisu

Share.

Laat een reactie na