Laten we even handig en verstandig vooruit denken. Heb je tijd noch zin om aan de eindejaarscadeautjes annex obligate shopping te beginnen? We begrijpen het volledig. Ons voorstel: schenk dit jaar eens een pot overheerlijke homemade chocopasta op basis van onderstaand recept. Succes verzekerd want vrijwel iedereen zal terecht gek zijn op deze krachtige, ambachtelijke smaakbom. En jij? Jij triomfeert. En o ja, zo hou je dus effectief meer tijd en geld over. Ga maar na.
Dit heb je nodig voor 2 potten van circa 400gr.
- 300 ml slagroom
- 75 g fijne suiker
- 7,5 g honing
- 190 g pure chocolade (minimum 50% cacao)
- 75 g boter
Zo maak je de chocopasta
- Hak de chocolade in stukjes.
- Doe de room, suiker en honing in een kookpot en breng aan de kook.
- Voeg dan de chocoladestukjes toe en roer tot een gladde massa.
- Haal van het vuur af en roer er de boter door.
- Even laten afkoelen en daarna in potten gieten.
- Pak de potten feestelijk in en klaar is Kees.
Bijkomende info
- Probeer zeker het recept eerst even uit vooraleer je grotere porties maakt. Kwestie van het in de vingers te krijgen.
- Dit zuiver product dient in de koelkast bewaard te worden, wat niets afdoet aan de smaak en kwaliteit. Houdbaarheid: 2 tot 3 weken maximum.
- Maak je geen zorgen indien de chocopasta je aanvankelijk te vloeibaar lijkt. Omdat hij in de koelkast moet bewaard worden, zal hij stilaan harder worden maar nog steeds goed smeerbaar blijven.
- Nog leuker wordt het als je elke pot voorziet van een artistiek of passend etiket. Al dan niet zelfgemaakt.
Smakelijk!
Nog meer cadeautips mits feestelijk verpakt!
Ambachtelijke vanille cakejes (12 stuks)
Bewaarwafeltjes
Astrologie en chocolade
Omtrent chocolade