Heb je nog gebraden of gekookte kip over van de vorige dag? Gebruik dit vlees dan samen met tomaat en komkommer voor een gezonde en magere lunch die slechts 250 tot 300 kcal per portie oplevert en vrij snel en gemakkelijk bereid kan worden.
Dit heb je nodig per persoon
- 80 gr kippenvlees. Geen restant kippenvlees in huis? Je kan natuurlijk ook kipfilets gebruiken die je eerst kookt en laat afkoelen.
- Een handje groene sla naar keuze (kropsla, gemengde sla, rucola, eikenbladsla, veldsla enz.)
- 1 dikke vleestomaat
- 1 vierde van een kleine komkommer
- 1 eetlepel (magere) yoghurt
- 1 afgestreken koffielepel mosterd
- 1 koffielepel fijngehakte bieslook, peterselie of basilicum.
- 1 halve citroen
- Peper en zout
- bruin broodje naar keuze
Zo maak je het
- Snijd of knip het kippenvlees in kleine stukjes. Nog beter: haal het door de vleesmolen voor een fijner resultaat.
- Roer de yoghurt, mosterd, fijngehakte bieslook,peterselie of basilicum plus peper en zout, door de kip. Wel even proeven of de smaak pittig genoeg is. Indien niet, bijkruiden.
- Was de tomaat, snijd er het hoedje af en hol de tomaat voorzichtig uit.
- Vul de tomaat met de kipsla.
- Was het stuk komkommer en snijd in schijfjes.
- Schik de tomaat op de sla en de schijfjes komkommer eromheen.
- Serveer met citroenpartjes en 1 of 2 bruine broodjes.
Bon appétit
En misschien vind je ook dit lekker:
Kruidige kippenboutjes