Cadeautip: de knuffels van RiRi & Kiwi

0

De feestdagen naderen snel. En we weten allemaal dat cadeautjes er helemaal bij horen! Heb je totaal geen idee wat je nu weer moet verzinnen? Bekijk dan zeker onze onderstaande cadeautip.

Over Dorien Elleboog

En wat als je nu eens iets moois van bij ons zou schenken? Zoals bijvoorbeeld een handgemaakte, leuke en wasbare knuffel? Aan je kind, kleinkind, lief of aan een andere volwassene die van knuffels houdt. Want die zijn er ook. Neem nu Dorien Elleboog, de drijvende kracht achter RiRi & Kiwi. Zij ontwerpt en verkoopt zelfgemaakte knuffels. Haar steeds groeiende collectie beestjes is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.

Dorien studeerde in 2011 af als industrieel ingenieur bouwkunde en werkt voltijds als support engineer in een softwarebedrijf. ‘RiRi & Kiwi’ is haar bijberoep. Op vraag van een collega, maakte ze eind 2017 haar eerste knuffel: een poes. Maar daar bleef het niet bij, want intussen biedt ze een hele zoo schattige knuffels aan.

Dorien aan het woord

Dorien: “Mijn dagen zijn inderdaad goed gevuld met mijn hoofd- en bijberoep. En ik doe beide activiteiten even graag. Ik kan al een jaar of tien stikken, maar ik vond in geen enkele naai-afdeling (zoals kledij, babyartikelen, handtassen, …) mijn draai. Dat veranderde toen een collega me vroeg om “de poes” te maken. Dat lukte en één poes werden er twee, twee werden er drie en zo ging de bal aan het rollen.
Ik ontwerp digitaal en via trial-and-error. Met het klassieke vallen en opstaan, zeg maar. Het duurt ongeveer 100 uur om een knuffel vanaf nul te ontwerpen.
Via deze link https://ririkiwi.be/index.php?route=blog/post/view&blog_post_id=13 kan je zien hoe ik het lieveheersbeestje heb ontworpen. Deze geluksbrenger is één van mijn persoonlijke favorieten, hoewel al mijn creaties me nauw aan het hart liggen.

Knuffels, wattenschijfjes en linnenzakken

Ik koop mijn stoffen in België en Nederland. Elke knuffel maak ik zelf. Het duurt gemiddeld 5 uur om een knuffel te maken. Je kan de kleur van de meeste knuffels zelf kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld klanten die als geboortegeschenk een knuffel bestellen in de kleuren van het geboortekaartje. Vind ik zelf een heel leuke attentie.
Met de restjes stof maak ik herbruikbare artikelen zoals wattenschijfjes en linnenzakken. Ze zijn gemaakt uit 100% katoen en perfect wasbaar tot 90°C. Dat is alweer wat afval minder!”

Er loopt momenteel een kerstactie tot en met 25 december 19 waarbij de voornaam van de ontvanger gratis op de knuffel wordt geborduurd.

En verder…

  • RiRi & Kiwi biedt 2 soorten knuffels aan.
    1) Knuffels uit de stock: dit zijn knuffels die afgewerkt in ons atelier liggen. Doordat ze afgewerkt zijn, kunnen we ze binnen de 1 à 2 werkdagen verzenden.
    2) Knuffels op bestelling: dit zijn knuffels die nog in productie moeten. Ze worden verzonden binnen de 1 à 3 weken afhankelijk van de heersende werkdruk. Het voordeel van deze knuffels is dat ze gepersonaliseerd kunnen worden. Zo kan je zelf de kleuren of de grootte kiezen, je kan er een naam op laten borduren, enz…
  • RiRi en Kiwi biedt ook workshops aan. Privé of in groep. Zo’n workshop is uitermate geschikt als origineel cadeau. Voor jezelf of voor iemand anders, maar ook als plezante activiteit op een meidenavond, vrijgezellenfeest of verjaardagsfeestje …
    De workshop duurt gemiddeld 5u. Daarin word je van naaldje tot draadje wegwijs gemaakt in de wondere wereld van de naaimachine en in het maken van één van onze knuffels! Je leert zeker iets bij en je bent gegarandeerd verliefd op het resultaat!

De webshop en verder alles over RiRi en Kiwi vind je hier:
https://ririkiwi.be

Share.

Laat een reactie na