2020, het jaar van de RAT

0

Op 25 januari 2020 is het weer zover. Een nieuw Chinees jaar doet zijn intrede waarbij het rustig Zwijn de fakkel doorgeeft aan de charmante, strijdlustige en intelligente Rat. Die verzamelt meteen onvermoeibaar de resten die van de rijk gevulde tafel van vriend Varken vielen. De flexibele, pittige Rat die van bijna alle markten thuis is en anderen voor zich inneemt, regeert met zwier en plezier tot en met 11 februari 2021.
Maar mijnheer en mevrouw Rat hebben uiteraard ook een ander kantje. Zij kunnen listig, berekend, gierig, bezitterig, jaloers en zelfs meedogenloos zijn. Daarnaast kunnen ze continu ongerust zijn over het feit dat ze een tekort aan geld, voedsel of ander comfort zouden ervaren. Deze geoefende opportunisten van de bovenste plank proberen een slaatje te slaan uit zowat alles en iedereen. Maar ze doen dit op een doordachte, vindingrijke en onopvallende manier. Daartoe gebruiken ze charme gekruid met een snuifje subtiele agressiviteit. Ze houden daarnaast van een risicootje nemen en van experimenteren. Dit alles samen maakt de Rat zo aantrekkelijk. De Ratenergie verzekert dus succes op zakelijk vlak. Indien men er tenminste goed voorbereid tegenaan gaat. Want wie kiest voor pure speculatie, kan in 2020 zeker compleet bedrogen uitkomen. Ratten hebben ook continu nood aan een goede, ouderwetse portie drama. Ze fleuren op bij gekibbel, akkefietjes, onverwachte wendingen en verrassingen. Het mag niet te rustig worden, weet je wel! Gaan ze zich vervelen? Dan trekken ze erop uit, op zoek naar nieuwe prikkels. 2020 is een Ratjaar dat gekleurd wordt door de energie van het element metaal. Dat zorgt ervoor dat het er overal wat strenger en kritischer zal aan toe gaan. We nemen geen blad voor de mond en zeggen waar het op staat. Er wordt dit jaar vaker prestatiegericht gedacht en gewerkt. De energie van 2020 is dus per definitie ambitieus getint, waarbij men steeds probeert hogerop te raken. Ratten neigen meer naar intellectuele arbeid dan naar handarbeid. De Rat is ook een prima organisator die altijd alert blijft en fluks op voorbijdrijvende kansen springt. Ook vinden Ratten zelfs bij wijzigende toestanden altijd de juiste weg, daar waar anderen hopeloos verloren lopen. Helaas zijn ook verzuring, verharding, radicalisering en geweld op veel gebieden merkbaar in 2020. In het kielzog daarvan zullen het militaire, gedisciplineerde en gestructureerde, nu volop floreren.

Enkele beroemdheden geboren in het jaar van de Rat

Alice Cooper, Olivia Newton-John, Cat Stevens, Daryl Hannah, Clark Gable, Spencer Tracy, Guus Meeuwis, Prins Charles, Gerard Joling, Gerard Depardieu, Nicolette van Dam, Johan Boskamp, Cristiano Ronaldo, Wesley Sneijder, Roy Rogers, Rossini, Ben Affleck, Daan Schuurmans, Burt Reynolds, Cameron Diaz, Churchill, Doris Day, Charles Aznavour, Englebert Humperdinck, Winston Post, Hans Kraay jr., Henri Mancini, Marc Klein Essink, Eminem, Karin Bloemen, Barry Hay, Marlon Brando, Mozart, Margriet Eshuijs, president George Washington, Sandra Reemer, Sarah Vaughan, ean Penn, Shakespeare, René Froger.

Zo vergaat het de Oosterse dierenriemtekens in 2020, het jaar van de Rat

Ben je een RAT?
2020 is jouw jaar, Rat. Dat betekent dat jij nu zowel het positieve als het negatieve, sterker beleeft. Maar al bij al blijkt dit een overwegend positief jaar te worden op veel vlakken. Zeker op zakelijk en financieel vlak, waar het succes vlot jouw kant uit komt. Wel op voorwaarde dat je geen risico’s neemt zoals speculeren of sjoemelen, zo niet moet je nadien op de blaren zitten. Luister hier dus zeker naar je verstand. Ook qua gezondheid wordt 2020 prima. Je blijft immers gespaard van grote en kleine kwalen.

Ben je een OS/BUFFEL?
2020 draait zeker positief uit, Os. Het elan van de Ratenergie wordt hier aangedikt met je eigen nuchterheid en zo raak je helemaal op dreef. Dit levert je professioneel en financieel gewin op. Je kan zelfs succes hebben bij het gokken, zolang je inzet maar niet te hoog is. En zelfs in het spel van de liefde val je dit jaar in de prijzen. Omdat zich tussen je vele nieuwe contacten een bijzonder iemand bevindt. Ook is er nu heel wat actie in de familie en kijk je uit naar die ene feestelijke gebeurtenis…

Ben je een TIJGER?
Je kijkt aan tegen een wat moeilijk jaar, Tijger. Omdat je impulsiviteit en snelheid je in 2020 niet vooruit helpen, integendeel zelfs. Ze bezorgen je vooral zorgen over geld. En over je werk, want die twee zijn vaak onderling verbonden. Je houdt van risico’s nemen en dat moet je nu echt achterwege laten. Want om je hoofd boven water te houden moet je volledig geconcentreerd blijven op je doel(en). Je snakt uiteraard naar een veel felle actie die er niet komt. En qua liefde is het helaas niet zoveel beter.

Ben jij een KONIJN/KAT?
Dit is geen slecht jaar, Kat, maar net zo min een jaar waarin je grote vooruitgang maakt. Dit is meer een jaar van toekomstgericht denken en plannen, niet van extra resultaat boeken. En toch ga je vooruit omdat er weinig tegenstand te verwachten valt. En komen er toch stoorzenders, dan moet je die zien te neutraliseren door jouw doordachte inzet, niet met mooie praatjes. Verder loopt alles thuis en in de familie prima. Wellicht krijg je in de herfst de kans om een huis te kopen en/of te verbouwen.

Ben jij een DRAAK?
Vrij goed jaar, Draak. Bovendien wordt dit Ratjaar er eentje met veel actie en veel contacten. Wat jij gewoon te gek vindt omdat je graag een publiek bespeelt. Probeer wel anderen ook es iets te gunnen. Qua werk en geld ga je erop vooruit. En ja, je kan soms verkeerd gokken, maar de schade blijft wonder boven wonder steeds beperkt. Je kan je dit jaar ontspannen en genieten van al wat lekker en leuk is. En ook in de liefde zit het mee. Wat pittig gekibbel dat zo weer gaat liggen, niet meegerekend.

Ben jij een SLANG?
Dan is dit een jaar waarin je meestal een stap vooruit zet om daarna weer een stap achteruit te doen, Slang. Zowel op het werk als financieel. Geef of neem zeker nooit een lening in 2020. Er doen zich wel voldoende kansen voor op allerlei vlakken, maar je slaagt er doorgaans niet in die volledig te benutten. Ook raak je vaak in ademnood bij het tempo van dit actieve Ratjaar. Het is namelijk sneller dan je lief is. In de privé sfeer heb je meer geluk. Daar kleurt het grote geluk vanaf juli overduidelijk je leven.

Ben jij een PAARD?
Slik alvast wat vitamientjes, Paard, want in 2020 kan je voor hete vuren staan. In de privésfeer kan er ernstige liefdeskommer opduiken of gaat de geldreserve van je gezin ferm slinken. En dat meestal door jouw ondoordachte manier van handelen. Op het werk teer je nog even verder op de restjes van vorig jaar, maar dit gaat snel voorbij. Daarna komt het er qua geld, op het werk en privé op aan alles juist in te schatten, tijdig bij te sturen en vooral geen risico’s te nemen om schade te vermijden.

Ben jij een GEIT/SCHAAP?
2020 staat voor goed en slecht nieuws, Geit. We starten met het goede. Dit jaar is je gezondheid oké. Ook kan je geld krijgen via een gokspel of een gift. En je creativiteit bloeit als nooit voorheen. Verder kan je nu tegen je soulmate oplopen of minstens een memorabele, romantische tijd beleven. Op het thuisfront blijft het zalig rustig. En nu het slechte nieuws: bepaalde zaken maken je onverklaarbaar zo triest dat je er in een dip kan van raken. Kop op, je krijgt hier immers zoveel positiefs op je bord!

Ben jij een AAP?
Dit Ratjaar wordt een zegen voor jou, Apie. Je krijgt plotsklaps geld uit onverwachte hoek. Ook ga je nu op het werk ferm vooruit omdat je net op tijd de juiste invloedrijke mensen ontmoet. En omdat jij je tegenstanders handig weet te overbluffen. Verder gaat alles prima in de vriendenkring en in de familie die zelfs uitbreidt. En ook het vermelden waard: je liefdesleven bloeit op in 2020. Zelfs verstokte vrijgezelle Apen durven zich nu vlot engageren via samenwonen of in het huwelijksbootje stappen.

Ben jij een HAAN?
Je kende al betere jaren, Haan. In 2020 moet je vooral zuinig omspringen met je jezelf en je energie. Omdat één en ander je boven het hoofd dreigt te groeien. En omdat je in die moeilijke situaties zo goed als alleen lijkt te staan en bijgevolg weinig steun krijgt. Dit leidt tot stress die je welbevinden kan aantasten. Zelfs je financiën kunnen nu kwakkelen. En als je zelf je zuurverdiende spaarcenten niet aanspreekt, maakt een ander je geld wel op. Kijk dus uit, spaar jezelf en neem zeker geen risico.

Ben jij een HOND?
Je hebt keiveel zin om in 2020 je oren te laten hangen, Hond. En om je op de sofa neer te vleien (en er te blijven liggen) met een resem negatieve gedachten in je kop. Maar dat is nergens voor nodig. Wist je dat je gezondheid vrij goed zal zijn dit jaar? En dat je extra inkomsten zal hebben en je zakelijke beslissingen vruchten zullen afwerpen? Wellicht rijzen er in je gezin wat probleempjes met de kids maar er wordt vlot een mouw aan gepast. Want je partner is er ook nog. Daarom: kop op Doggy!

Ben jij een VARKEN?
Heel eerlijk? Wat moeilijk jaar, Varken. Je zit bomvol twijfels over van alles en nog wat. Er kunnen nu zekerheden wegvallen waarvan je uiteraard dacht dat het nooit zou gebeuren. Beroepsmatig, zakelijk en/of privé. En ja, je kan de problemen zeker te boven komen. Maar die hele situatie valt je zwaar. Gelukkig is er nog altijd de liefde die jou voor een dip kan behoeden. Samen met je partner slaag je er toch nog in om in 2020 volop te genieten van de geneugten des levens. Ga ervoor, Zwijntje!

Share.

Laat een reactie na