Flantaart met speltbloem en amandelmeel

0

Bak zelf deze lekkere flantaart die net ietsje anders wordt dankzij het gebruik van speltbloem en amandelmelk. Hoe dan ook: de smaak is raak. Maak en proef ze zelf!

Dit heb je nodig

  • Vers, kant en klaar kruimeldeeg
  • Halve liter amandelmelk
  • 125 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 60 gr speltbloem
  • 4 eieren
  • Beetje verse gist (facultatief)

Zo maak je de taart

  • Neem een taartvorm met een diameter van ongeveer 28/29 cm en vet in met boter (of de vetstof van je keuze zolang het maar geen lijnzaadolie is want die vormt bij de hoge baktemperaturen schadelijke stoffen).
  • Doe vervolgens het kruimeldeeg in de bakvorm. Goed aandrukken en het overtollig deeg aan de randen wegsnijden. Daarna gaatjes in de bodem prikken met een vork of satéstokje.
  • Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop daarna de dooiers los met de helft van de suiker.
  • Voeg er de speltbloem bij.
  • En vervolgens de koude melk.
  • Gebruik je gist? Los de gist dan eerst op in een weinig lauwe melk en voeg dit toe aan de koude melk. Daarna pas de melk bij het eiermengsel doen.
  • De 4 eiwitten stijfkloppen met de andere helft van de suiker en vervolgens bij het beslag voegen.
    Stort het beslag in de met kruimeldeeg beklede taartvorm.
  • Bak gedurende 45 tot 60 minuten in een oven van 170 graden.
  • Is de taart gaar? Draai ze om op een rooster. Laat afkoelen op het rooster en draai daarna om op een groot bord of plateau.

Serveertip
Je kan de taart ook bestuiven met poedersuiker of beleggen met vers (seizoen)fruit al dan niet afgewerkt met slagroom.

Smakelijk!

Nog makkelijker:
Rijsttaart (snel klaar, makkelijk, lukt altijd)
Supersnelle appeltaart

Share.

Laat een reactie na