9 tips om jonger te lijken

0

Jonger lijken willen we allemaal. En daar hoeven zeker geen dure crèmes, ingewikkelde behandelingen of uitputtende fitnesstoestanden aan te pas te komen. Dat is de overtuiging van Jessica Migala, een freelance journaliste gespecialiseerd in voeding en gezondheid in de meest ruime zin van het woord.

Jessica Migala leeft en schrijft in Chicago, Illinois. Zij is een freelancer die haar bijdragen rond voeding en gezondheid regelmatig publiceert in een waaier aan bekende Amerikaanse tijdschriften en op hun websites. Denk daarbij aan Women’s Health, Glamour, Health, O, The Oprah Magazine, Elle, Cosmopolitan, Good Housekeeping, MensHealth.com en nog een trits andere tijdschriften/websites.
Zij heeft haar steeds toenemende expertise om langer jong te lijken (en dat mentaal en fysiek effectief ook te blijven) gebundeld in 9 zeer bruikbare, haal- en betaalbare tips voor elke man en vrouw.

9 tips om jonger te lijken

1) Vind je doel/passie in het leven

Weten waarom je hier bent, voor wie of wat je opstaat ‘s morgens is heel belangrijk. Weten dat je die dag op één of andere manier iets doet van betekenis voor anderen is tegelijk van grote betekenis voor jezelf. Een doel voor ogen hebben, geeft zin en kleur aan je leven. Die zingeving maakt je enthousiast en dus jonger. En dat doel is voor iedereen anders en bijgevolg een uiterst individuele zaak. Voor de één is het een uitdagend en voldoening schenkend werk of hobby, voor de anderen de zorg over een gezin en voor nog iemand anders een bewust engagement als vrijwilliger. Tot die conclusie kwam een wetenschapster verbonden aan het Pepper Institute on Aging and Public Policy van de Florida State University.

2) Beweeg

Er is tot dusver al ongelooflijk veel research gedaan naar hoe een actieve levensstijl helpt om langer sterk en jeugdig te blijven. Zo toonde een recente studie aan dat oudere fietsers spieren en een immuunsysteem bezaten die tientallen jaren jonger scoorden dan hun echte leeftijd. Maar als fietsen niet echt je ding is, geen probleem. Wandel dan. Mensen die 5 weken lang meer gingen wandelen en hun aantal stappen dus opdreven, zegden dat ze zich jonger en fitter voelden dan zij die dit niet deden. Dit kwam aan het licht dankzij een voorstudie die een paar jaar geleden gepresenteerd werd op de jaarlijkse“ American Psychological Association conference”. Wetenschappelijke onderzoekers stelden ook vast dat mensen die sneller begonnen te wandelen/stappen zich na verloop van tijd nog fitter en energieker gingen voelen.

3) Investeer in zonnebrandproducten met een hoge beschermingsfactor

Het regelmatig en volgehouden gebruik van een zorgvuldig gekozen zonnebrandcrème levert meer en betere resultaten op dan dure anti-rimpelcrèmes. Dat beweert Dr. Adarsh Vijay Mudgil, medisch directeur van Mudgil Dermatology en assistent professor verbonden aan het medisch centrum Mount Sinai in New York City. Hij adviseert om altijd een beschermende zonnebrandlotion of –crème te gebruiken en dit bij elk type weer. Bewolkt weer, winderig weer, zonnig weer of sneeuwval? Maakt niets uit, smeren maar. Mensen van middelbare leeftijd kunnen op die manier een huid behouden die 25% jonger is dan de huid van zij die geen bescherming gebruiken. Omdat een goede zonnebrandcrème helpt om de ontaarding van het collageen tegen te gaan en tegelijk het ontstaan van rimpels en zonnevlekjes afremt.

4) Telefoneer en/of praat bij met een drankje

Omdat het contact met vrienden en kennissen je langer jong houdt. Indien je moet kiezen tussen een gezond slaatje eten en koffie drinken met een vriend(in), kies dan voor de koffie met je vriend(in). Eén van de verrassende zaken in het leven blijkt te zijn dat toffe sociale contacten veel effectiever zijn om gezond en jong te blijven dan uitgekiend diëten en sporten. Eenzaamheid daarentegen is de voorbode van veroudering.

5) Werk je wenkbrauwen bij

Ja, lach maar, dames. Want dit advies is vooral voor vrouwen bedoeld. Vrouwen waarvan de wenkbrauwen duidelijker te zien en beter bijgewerkt zijn, worden jonger ingeschat dan vrouwen die hier geen aandacht aan besteden. Investeer dus in een goed wenkbrauwpotlood dat echt een verschil lijkt te kunnen maken.

6) Pak je core aan

Shirley Archer, een experte in mindful leven en de auteur van Fitness 9 to 5, beweert dat de gevolgen van de voorbijvliegende jaren plus het frequent hangen op een kantoorstoel, kunnen vertraagd worden. Dit, door je core-stability te verbeteren. Je blijft gezonder, actiever en behoudt langer je figuur en evenwicht indien je regelmatig je core versterkt via de juiste oefeningen. You tube geeft je alvast waardevolle tips.

7) Doe vaker dat wat je een goed gevoel geeft

Onderzoek wees meermaals uit dat geluk vaak gelinkt is aan levensduur. En geluk en tevredenheid zitten meestal in een klein hoekje. Het zijn de kleine dingen die voor ons belangrijk zijn. Neem daarom de tijd om uit te vlooien wat belangrijk is voor jou, wat je een goed gevoel geeft. En hoe je meer van dat in je leven kan brengen. Is het tijd doorbrengen met je dierbaren? Met je huisdier? Je favoriete tv-serie bekijken? Een portie friet met mayonnaise eten? Wandelen op de dijk of het strand? Biljarten of snookeren? Doen,doen,doen, adviseert Shyrley Archer! Zolang het je maar een goed gevoel geeft.

8) Ga anders denken

Je bent maar net zo oud als je denkt te zijn. In een nieuwe studie van het magazine “Frontiers in Aging Neuroscience” , kwam aan het licht dat ouderen die beweerden zich jonger te voelen, effectief een jonger brein hadden dan meestal het geval is op die leeftijd. Natuurlijk kan het zijn dat ze zich jonger voelen dan hun eigenlijke leeftijd omdat ze neurologisch gezien echt een jonger brein hebben. Goeie genen, zeg maar. Anderzijds is het best mogelijk dat hun jonge mindset hen helpt om lichamelijk en mentaal actief te blijven wat hen beschermt tegen de achteruitgang van hun verstandelijke vermogens. En hen langer laat leven. Rest hier de vraag: wat was er eerst, de kip of het ei?

9) Blijf verwonderd

Ja, blijf simpelweg verwonderd. Over jezelf, je lichaam, anderen, de natuur, over wat de mens tot dusver gepresteerd heeft, over de miljarden sterren en planeten die zich door de ruimte bewegen, over de ontelbare (nu nog onvoorstelbare) zaken/toepassingen die nog te ontdekken vallen. Kortom, over het fascinerend leven en laat je raken… Ook en vooral dat houdt je alert en jonger!

Ook goed om weten
Hoe je honderd jaar wordt volgens de Hunza’s
Waarom water drinken je jong houdt
Oil pulling ontgift en verjongt
10 tips tegen veroudering van dr.Oz

Share.

Laat een reactie na