Wil je vandaag snel iets op tafel toveren? Vers, goedkoop en zonder moeilijke toestanden maar toch smakelijk en maagvullend? Volg dan onderstaand pastarecept dat altijd een goed resultaat garandeert.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 400 gram pasta (macaroni, farfalle, schelpjes,tagliatelle,spaghetti, pappardelle, penne, enz… kies maar)
- 400 gram paddenstoelen. De vaak aangeboden mix van witte en Parijse champignons + oesterzwammen is prima. Maar een mengeling van bospaddenstoelen smaakt uiteraard net iets fijner en intenser.
- 150gr blauwschimmelkaas. De Noord- Italiaanse Gorgonzola (gemaakt van koemelk) is hier helemaal op zijn plaats. Hou je echter van een iets meer uitgesproken blauwschimmelkaas op basis van bijvoorbeeld schapenmelk, kies dan voor de Zuid-Franse Roquefort.
- 2 eetlepels olie. Dat kan koolzaad-,olijf- of zonnebloemolie zijn. Zweer je bij boter? Ook goed.
- 1 fijngesnipperde teen knoflook
- Verse (bio)peterselie
Zo maak je het
- Borstel de paddenstoelen zo nodig schoon. Bij voorkeur droog borstelen. Indien mogelijk, scheur de paddenstoelen in stukken. Zo worden ze nog smaakvoller dan indien je ze klein snijdt of knipt. Verwijder wel het onderste stukje van de steeltjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Hak of knip een handvol verse peterselie fijn.
- Verdeel de blauwschimmelkaas in kleine brokken.
- Kook de pasta van je keuze beetgaar (al dente) volgens de richtlijnen op de verpakking.
- Verhit de olie of boter en doe er vervolgens de paddenstoelen en de knoflook bij. Bak alles snel af op een vrij hoog vuur. Reken hier zo’n 5 minuten voor.
- Giet de pasta af.
- Roer er de paddenstoelen met look onder, evenals de blauwe schimmelkaas en de fijngemaakte peterselie.
- Werk af met zout en peper naar smaak.
Ontdek hier nog meer pastarecepten
Romige spirelli
Tortellini met groene pesto en Breydelspek
Pasta met gerookte zalm en broccoli
Lekker als toetje
Nagerecht met mascarpone en granaatappel
Supersnelle appeltaart
of neem een kijkje bij:
Madam Bakster, de guiltfree online bakkerij