Horoscoop mei 2021

0

Wat brengt de maand mei 2021 voor jou volgens de westerse astrologie?

 

 RAM

Algemeen: het lijkt alsof niets loopt zoals jij het had voorzien in werk en geld, liefde en vriendschap, Ram. Oefen geduld, ga wat vroeger slapen en ervaar hoe alles uiteindelijk vanzelf weer de goede kant op gaat.

Mei wordt gekleurd door geldperikelen op de werkvloer. Meer bepaald door geld dat jou toekomt maar op zich laat wachten. Dat kan een bonus zijn, meer werkmiddelen of zelfs jouw commissieloon dat niet betaald raakt. Wind je hierover niet te veel op. Kalmeer en zoek uit wat hier echt aan de hand is. Hervat je pogingen om aan de jou beloofde centen te komen in de 2de helft van mei. En ja, nu lukt het wel. Met partner? Die stelt zich veeleisend en ongerust op. Wuif die spanningen niet weg maar probeer ze te laten verdampen. Dat lukt je met de inzet van aandacht, humor en speelsheid. Solo? Vanaf de 20ste kan je zowaar je zusterziel ontmoeten dankzij je vriendenkring.

 

STIER

Algemeen: mei brengt vernieuwing, Stier. Dit middels nieuwe hoop, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en nieuwe mensen om je heen. Obstakels neutraliseer je via wilskracht, geduld en doorzettingsvermogen.

In de afdeling werk ervaar je spanningen. Je plannen worden verstoord op je huidige werkplek of tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. Na 20 mei echter valt alles in de juiste plooi en kan je de kurken laten knallen. Bravo! Met partner? Jullie praten open en constructief met elkaar. Jullie lijken aan maturiteit te winnen en smeden plannen. Verhuis? Baby? Huwelijks- of samenlevingscontract? Jullie raken er zeker uit. Solo? Je zit vol hoop omdat je voelt dat dit een tijd is waarin alles kan gebeuren. Je wordt je bewuster van de realiteit en haalt de banden met dichte bloedverwanten en/of je beste vriend/vriendin aan. Qua geld, ga je er na de 20ste duidelijk op vooruit.

 

TWEELINGEN

Algemeen: in mei ben je een wat makkelijke prooi voor mooipraters. Kijk uit, Gemini.  Tegelijk word jij je meer en meer bewust van je fysieke mogelijkheden en verborgen schoonheid. Gebruik die tandem in je voordeel op alle vlakken.

Op het werk ben jij euforisch en zie je het megagroot. Je laat je ook op sleeptouw nemen door onzuivere, megalomane lieden. Stel daarom zware beslissingen wijselijk uit tot juni. Dan kijk je weer helder tegen mensen en zaken aan. In de liefde (en in de vriendschap) beschouw je alles anders. Solo? Je kiest niet meer voor fris en jong maar voor persoonlijkheid en maturiteit. Ook koppels lijken wakker te worden en zijn van plan hun relatie een wettelijk karakter te geven. Je raakt meer geïnteresseerd in en betrokken bij je familie en voorouders. Je maakt kennis met hun geestelijk en/of materieel erfgoed. Tot medio mei kan je hier echt een fantastische ontdekking doen.

 

KREEFT

Algemeen: positieve vibes zinderen door je lijf en leven, Kreeft.  En ja, je kan er je voordeel mee doen. Vooral tijdens de 1ste week van mei. Maar naar eind mei toe, dien je uit te kijken en het kaf van het koren te scheiden.

Op het werk zit je stevig in het zadel. Steun gerust op je team en delegeer. Je hebt immers bekwame én betrouwbare collega’s. Medio mei verschuift er iets. Meer gezag in je actuele job? Voorstel van buitenaf? Eigen baas worden? En ja, je twijfelt even maar ga er toch maar voor!  Met partner? Jullie band is prima en jullie willen nu een oude, wat vergeten droom alsnog realiseren. Solo? Jij moet nieuwe wegen kiezen om een partner te vinden. Voor gezelligheid en sfeer moet je dan weer bij je vrienden zijn. En toch besluit je schoon schip te maken in je vrienden- en kennissenkring. Let op: een onvoorziene uitgave of nieuwe liefde kunnen een ferme hap uit je budget nemen.

 

LEEUW

Algemeen: de planetaire vibes geven je verbeelding, passie, dromen, gedrevenheid en intuïtie een ongelooflijke boost. Het klimaat om te presteren/produceren is er dus. En toch is “alert blijven” hier sterk aanbevolen.

Op het werk komen er stoorzenders op je af die je eerder stimuleren dan blokkeren.  Want je ruimt ze rustig op omdat je erin slaagt keer op keer met een originele aanpak op de proppen te komen. Waardoor je bijval en steun krijgt, Leo. Met partner? Jullie kibbelen over zaken gelinkt aan jullie werk. Dankzij volwassen communiceren, gaan jullie nutteloos drama uit de weg. Single? Jij wenst maar iets: vrij en blij naar buiten kunnen om potentiële partners te ontmoeten. Zelfs je vrienden lijken vaak veraf. Bijt nog effe door. Qua geld zit het zo: je voelt de behoefte om jezelf es goed te verwennen. En iedereen weet dat je een dure smaak hebt en baalt van budgetteren. Als dat maar goed komt.

 

MAAGD

Algemeen: in mei ervaar je een sterke toename van emoties, Maagd. En dat kan je niet zo direct plaatsen. Het maakt je kwetsbaar en het slorpt je energie op. Gelukkig komt er wel voldoende medeleven uit je omgeving.

Op het werk heb je de situatie onder controle en kan je voldoende creativiteit tonen om je ideeën en vaardigheden voldoende bijval te bezorgen. Vanaf 20 mei krijg je nieuwe voorstellen. Het advies is hier: lees en herlees de kleine lettertjes en overtuig je vooraf van de ernst van een zakenpartner of klant.  Qua liefde val je nu ten prooi aan een emotionele tsunami die jouw normen en waarden flink door elkaar schudt. En zo raak jij helemaal uit balans. Dit geldt voor mensen met een partner maar ook voor singles. Hou je zo rustig mogelijk, in juni keren je evenwicht en zelfvertrouwen terug. Geld nodig? Wend je tot je vrienden of toffe familieleden. Want daar kan je het nu vinden.

 

WEEGSCHAAL.

Algemeen: je gaat in mei door grote persoonlijke veranderingen, Weegschaal. Die  voelen ontwrichtend aan maar blijken uiteindelijk vooral positief en constructief uit te draaien voor jou.

Op het werk krijg je nu te maken met soms onrealistische eisen omtrent zaken waar je geen controle over krijgt. Om deze intense en complexe toestand de baas te worden, moet je diep putten uit je rijke ervaring en beroep doen op de juiste relaties. Eind mei bereik je hieromtrent een bevredigend compromis. Met partner? Jullie gaan door een wat moeilijke periode. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat jij je groeiende drang naar vrijheid en onafhankelijkheid vanaf nu omarmt. Je aanvaardt je echte ik. Solo? Jij stelt nu vooral belang in mensen die maturiteit en ernst bezitten. Qua geld is dit een positieve tijd gekenmerkt door investeringen doen en vastgoedtransacties.

 

SCHORPIOEN

Algemeen: je ervaart overwegend positieve vibes in mei, Scorpio. De liefde bloeit op, de werkdruk vermindert voelbaar en jij loopt over van geniale en creatieve ideeën. 

Op het werk is het rustig. Je hebt tijd om losse eindjes weg te werken en je zaakjes in orde brengen. Je krijgt ook tijd om je creativiteit volledig los te laten. Noteren die ideeën, want ze kunnen later prima van pas komen. Met partner? Twijfel je tussen je partner, familiale verplichtingen en je vrienden? Kies voor je partner, je zal er geen spijt van krijgen. Single? Ja, je hart gaat sneller kloppen voor iemand. Maar opgelet want je ziet hem of haar helaas door een roze bril. Het enige echte minpuntje deze maand zijn je financiën. Want eind mei komt er een mooie kans voorbij die je een aardige duit kan opleveren of … die jou met nog meer geldzorgen opzadelt. Blijf hier dus alert.   

 

BOOGSCHUTTER

Algemeen: Bij elke beslissing die je nu neemt of keuze die je nu maakt (zowel privé als qua werk), zijn er evenveel pro’s als contra’s. Niet simpel dus. Vraag het advies van hen die het kunnen weten en weeg min en plus goed tegen elkaar af.

Begin mei worden je ideeën op de het werk afgewezen. Zorg dus telkens vooraf voor een plan B en snuif vooraf de sfeer op. Omstreeks de 20ste verandert er wat. Nieuwe functie? Meer zelfstandigheid? Andere verloning? Alles is mogelijk. Met partner? Ook hier is er verandering op komst. Samenwonen of niet? indien ja, waar precies? Wie verhuist? Een kind nemen of niet, enz. Alles wordt in vraag gesteld. Als je vastloopt kunnen vrienden steun bieden. Solo? Je libido wordt wakker en de bliksem kan inslaan vanaf 15 mei. Je gedachten en gevoelens slingeren je terug naar je kindertijd. Je denkt na over de essentie van je leven. Qua geld zit je comfortabel. Geniet ervan.

 

STEENBOK

Algemeen: in mei krijgt je liefdes- en seksleven een megaboost, Steenbok. Maar enkel als jij je veilig voelt bij je partner. Indien wel, gooi jij je angst en geremdheid van je af en wordt het een tijd vol sensualiteit en erotiek.

Op het werk ga je voor transparantie via heldere communicatie, regelmatig overleg en teamwork. Ook bied je duidelijke richtlijnen en de nodige structuur. De positieve resultaten van deze degelijke aanpak worden zichtbaar eind mei. Met partner? Jullie vieren de heropleving van de relatie vooral via pittige seksuele experimentjes en veel intimiteit. Vergeet niet tussen de bedrijven door herstellende dutjes te doen. Single? Wees voorbereid, want eind mei kan iemand jou met een vingerknip in vuur en vlam zetten. Met familie en vrienden wordt er vlot gecommuniceerd. Je springt verstandig met je geld om en maar goed ook, want eind mei sta je plots voor die onvoorziene uitgave.

 

WATERMAN

Algemeen: mei wordt een magnifieke maand voor jou, Waterman, en weet je waarom? Omdat jij je vrij voelt en dit zowel privé als professioneel.  En dat is helemaal zoals jij het wenst.

Op het werk strijd je verder om het werkproces menselijker te maken en slachtoffers   tegemoet te komen. Je gooit daartoe originele ideeën op tafel. Eind mei word jij dan effectief beluisterd en krijg je respect en meer autonomie. Solo? Je zoekt niet naar de grote liefde en de externe en interne druk die eraan vasthangt. Jij wil gewoon vrij en blij contact leggen, je amuseren en van gedachten wisselen. Met partner? Jullie zijn ook beste vrienden en maken er een leuke, toffe tijd van. Kijk uit: je laat het geld rollen in mei. En denk aan je conditie. Je beweegt weinig en eet lekker. Dat is een gevaarlijke tandem! In de familie is dit een tijd van mooie oude familieverhalen en van verzoening.

 

 VISSEN

Algemeen:  mei zorgt ervoor dat je mediamieke gaven en je verbeelding een boost krijgen, Visje. Dat betekent dat je overspoeld wordt door zoveel boodschappen en ideeën, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Op het werk ben je zelfzeker, gemotiveerd en barst je van de Ideeën. Selecteer enkel dat wat uitvoerbaar is en check vooraf altijd de degelijkheid van je co-werkers en/of zakenpartners. Het sleutelwoord is hier: waakzaamheid. Met partner of single? Laat je meevoeren door de actuele sexy vibes, fors aangedikt door je eigen fantasie. Gooi alle remmen los en laat je gaan. Zo raken jij en je partner beslist regelmatig in de 7de hemel. In de familie heerst er verwarring in de 2de helft van mei. Laat zeker iets van je horen. En omdat je amuseren vaak een flinke duit kost, beland je tenslotte in het rood. Wat je geen barst kan schelen. Juist daarom blijft ook hier het sleutelwoord: waakzaamheid.

En als je moeder eens wil verwennen: Eenvoudig recept voor truffels van donkere chocolade  –  Minicakes met parmezaan, spek en salie Tortellini met groene pesto en Breydelspek (4 porties)

 

Share.

Laat een reactie na