Dit koud voorgerechtje op basis van komkommer en de eitjes van wilde zalm of forel, is o zo makkelijk te maken. De meeste tijd gaat hier naar het versnijden van de komkommer en het fijnsnijden of -hakken van de verse kruiden. Klaar? Hier gaan we.
Dit heb je nodig (4 personen)
- 1 grote, stevige komkommer
- 1 potje kaviaar van 50 gr. Ga bij voorkeur voor viseitjes met een oranje of rode kleur die mooi contrasteert met de groene komkommer en de wit-groene kaasvulling. Je kan kiezen tussen wilde zalmkaviaar uit Alaska met zijn prachtige rode kleur en het zonnige oranje(zie foto) van forelkaviaar.
- 250gr halfvette verse kaas
- 1 soeplepel gehakte kervel
- soeplepel gehakte bieslook
- 1 soeplepel gehakte dille
- 1 soeplepel heel fijn gehakte ajuin
- 1 tomaat of meerdere kleintjes
- sla naar keuze (raketsla/rucola geeft extra pit)
- peper en zout
Zo maak je het
- Was de komkommer en dep droog.
- Snijd er 2 mooie stukken van circa 12 cm uit.
- Neem een dunschiller en snijd voorzichtig een paar fijne repen uit de schil (te zien op foto) over de hele lengte, zodat je een regelmatige afwisseling bekomt tussen donker- en lichtgroene strepen op de schil.
- Dan verdeel je elk stuk komkommer in 4 stukken van circa 3cm. In totaal heb je dan 8 stukken.
- Hol dan voorzichtig de 8 komkommerkokertjes uit. Bestrooi de binnenkanten licht met zout en laat daarna uitlekken op een vlakke ondergrond voorzien van een dubbel vel keukenrol.
- Meng de verse kaas met de fijngemaakte kruiden, de fijngesnipperde ajuin en de helft van de kaviaar. Voorzichtig maar toch goed mengen. Proef van het mengsel en kruid bij met zout en peper indien nodig.
- Doe het kaasmengsel in een spuitzak en spuit elke kommetje komkommer vol met kaas.
- Versier de bovenkant met de overblijvende helft kaviaar en een takje dille of een paar sprietjes bieslook.
- Op elk bord komen 2 stuks gevulde komkommer. Fleur op met sla naar keuze en 2 halve schijfjes tomaat of 4 doormidden gesneden minitomaatjes.
Goed om weten.
Je kan de komkommerkokertjes en het kaasmengsel vooraf bereiden en daarna apart koel houden.
Het is aan te raden de bordjes pas een 10-tal minuten voor het opdienen te dresseren.
Nog meer voorgerechten vind je hier: Minicakes met parmezaan, spek en salie – Gegratineerde paddenstoelen – Avocado’s gevuld met krab – Voorgerecht met duo van zalm