2023, het jaar van de Kat

0

Wat brengt het jaar van de Kat jou volgens de Chinese astrologie?

Vanaf 22 januari 2023  sluipen we stilletjes een  nieuw Chinees jaar binnen. Dat van de Water Kat dat loopt tot en met 10 februari 2024.  Dit wordt een jaar waarin we bekomen van het heftige, turbulente Tijgerjaar. Een jaar waarin we wat beter kunnen en durven ademhalen en waarin onze individualiteit sterker aan bod zal komen. Een jaar ook dat vooral positief zal zijn voor wie getalenteerd en ambitieus is en voor wie naar zijn/haar intuïtie durft luisteren. Onze Kat heeft nu eenmaal een fijn afgestelde radar en weet bovendien hoe een publiek te bespelen.  De Kat energie zorgt ervoor dat 2023 kalmer zal zijn en verder gekenmerkt door verfijning in onderhandelingen en contacten. De energieën van dit jaar veroorzaken een toestand van algemeen vertrouwen. Ook het financiële draait beter uit dan verwacht. Verder is dit een vrij gezapige tijd dus, waarin we met zijn allen een pak minder eisen stellen aan onszelf en aan anderen.  Want zeg nu zelf, waarom zouden we ons druk en moe maken? Gemak, comfort, schoonheid, plezier en zelfs luxe voeren hier de boventoon. Onplezierige zaken en klussen worden uitgesteld, indien mogelijk. Wetten en regeltjes worden gemakshalve genegeerd. Voorts wordt dit een jaar van diplomatie, bemiddeling, compromissen, communicatie, tact, rede en verzoening. Familie, vrienden en de liefde, komen nu op het voorplan te staan. Ook kunnen we eindelijk wat vaker relaxen, terwijl we er intussen toch maar mooi het koppie bij houden. Jawel. Want in het jaar van de Kat worden er altijd zaken gedaan en winst geboekt. Altijd. Vergeet dat niet!

 

De Rat in een Kat jaar

Mmm.… de energie van dit jaar ligt je minder goed, Ratje. Want jij bent er doorgaans als de kippen bij als er een cent te verdienen is of een koopje te doen. Om een handeltje of activiteit te starten ook, die je op één of andere manier voordeel moeten opleveren. Die impulsiviteit wordt nu dus afgeremd. En wel zodanig dat je de tijd krijgt om eerst na te denken en pas dan te handelen. Wat uiteindelijk ook wel een voordeel blijkt. Want niet al je zaakjes zijn altijd even fris, transparant en/of winstgevend. In de familie wordt er naar je geluisterd, zolang je maar niet te betweterig doet. Gebruik liever die lepe flair en charme van je, ook in de liefde. Want op dit vlak zit het meestal oké dit jaar.

De Os (ook Buffel genoemd) in een Kat jaar

Dit Kat jaar bevalt je stukken beter dan het voorbije en zeer intense Tijgerjaar, Os. Je zal dus weer op jouw ritme kunnen leven en nog hangende problemen of losse eindjes wegwerken. Oef, wat een opluchting. Maar dat kan enkel op voorwaarde dat je niet alles persé zelf wil doen. Want dit strookt niet met de Kat energie die communicatief en uitwisselend getint is. En daarom vaak vruchtbare resultaten oplevert. Baan je dus een weg naar buiten, naar anderen toe en vraag hulp indien nodig. Op die manier kan je zelfs je wat vastgelopen relatie nieuw leven inblazen. Anderzijds kan een Kat jaar ook verdriet meebrengen en wel om het verlies van een dierbare.

De Tijger in een Kat jaar

Dit jaar verloopt wat in sourdine, Tijger, maar het zal daarom niet minder vruchtbaar uitdraaien. Tijgers zijn immers grote, wilde katten, snap je? Dat wilde moet nu wel even de koelkast in,  want je voelt trouwens zelf wel dat je aanvallende, strijdvaardige kant nu op een laag pitje brandt.  Kan moeilijk anders na het afgelopen, turbulente Tijgerjaar. Professioneel kan je nu echt vooruitgang boeken. En je krijgt ook eindelijk de tijd om je relatieleven op orde te krijgen en knopen door te hakken. Maak je dus klaar voor een scheiding, met of zonder nieuwe partner of…voor een nieuwe relatie of huwelijk.  Zoals je merkt, heb je zeker nog enkele katjes te geselen.

De Kat (ook Konijn of Haas genoemd) in een Kat jaar

2023 is helemaal jouw jaar, Kat. Je vibreert hier dus volledig in je eigen ritme en energie, wat je de kans schenkt er alles uit te halen wat er inzit. Professioneel en financieel raak je nu zonder al te veel moeite vooruit.  Op voorwaarde echter dat je onderhandelt en geen grote persoonlijke risico’s neemt. Je slaagt er nu ook in om eerder geleden verliezen op te halen. Privé wordt dit een jaar vol vriendschap, waarbij ook het gezin en de familie sterk op de voorgrond treden. Dit laatste zowel positief als negatief. En de liefde? Wees gerust, die is zeker van de partij en nog wel op een evenwichtige, vervullende en meestal bijzonder fijne manier. 

De Draak in een Kat jaar

Een jaar waarin je tot rust kan komen na het wilde Tijger jaar dat hopen energie van je vergde en je te vaak boycotte in alles wat je ondernam. Heradem dus en drijf mee op het ritme van dit Kat jaar. En neen, dit zal voor jou geen saai, slaperig jaar worden. Het tegendeel is waar. Profiteer volop van het heersend klimaat van communicatie, een zeker opportunisme, diplomatie en harmonie. En stel vast hoe het je qua werk  voor de wind gaat. En hoe je tijd krijgt om weer waardevolle contacten aan te knopen en/of zaken te verdiepen op vriendschappelijk, amoureus of professioneel vlak. Wat je overigens prima van pas zal komen in het stomende Draak jaar van 2024.

De Slang in een Kat jaar

Een jaar dat sterk aanleunt bij jouw flegmatisch temperament, Slang. Want na het  opwindend en conflictueuze Tijgerjaar, loodst de Kat energie je naar rustiger oorden, die je zullen toelaten terug in balans te raken. Zowel fysiek als geestelijk, waardoor je zeker een en ander kunt realiseren. Want, ondanks de weerspannige energie van vorig jaar, lukte het je toch om bepaalde zaken op te starten. Dit alles kan je nu verder ontwikkelen, verdiepen en/of afwerken. Het Kat jaar schenkt je daartoe de juiste vibraties en energie. Misschien ga je nu wel op reis, verfraai of verbeter je jouw huis of zaak, of investeer je bewust volop in hen van wie je houdt.

Het Paard in een Kat jaar

Niet echt jouw ding, die Kat energie, nietwaar Paard?  Alles is hier doordrenkt van voorzichtigheid, vriendelijke uitwisseling, water bij de wijn, etc. Dat gezapig sfeertje bevalt je absoluut niet. Want jij verlangt naar actie, het liefst gekruid met een snuifje rebellie. En naar tonnen passie, afwisseling en uitdaging. Je zal er dus zelf moeten voor zorgen via reizen, sporten of het creëren van een nieuwe hobby of uitdaging. Dat zal een stroom contacten jouw kant op sturen, iets waar je vaste partner niet altijd even blij zal mee zijn. Nog single? Interessante ontmoetingen genoeg, maar je wenst je dit jaar zeker niet te (ver) binden.

De Geit in een Kat jaar

Een energie die past bij die van jou, Geit. Jij die zoveel houdt van het artistieke, van de liefde en van de rust, zit gebeiteld dit jaar. Je zal hier een duidelijke vooruitgang kunnen boeken op het creatieve vlak. Maar enkel indien je ook de andere vibraties van het Kat jaar omhelst. En die zijn: samenwerken, onderhandelen, initiatief durven nemen en vooral realistisch zijn. En ja, dat is zeker niet makkelijk voor iemand die zich graag wat afzijdig houdt om heerlijk rond te dolen in zijn/haar zelfgeschapen droomwereld. Stop daarmee. Stap er even uit, want in dit jaar heeft de wereld jou meer te bieden dan je denkt en het omgekeerde is evengoed waar.

De Aap in een Kat jaar

Puik jaar voor Apen. In het Kat jaar worden vooral communicatie, onderhandelen, zakendoen en contact leggen, geactiveerd. Tools die een gladde Aap als jij, van nature al meesterlijk beheerst en hanteert. Zij het op een veel slinksere manier dan de eerlijke en deugdzame Kat. Voeg dit jaar, aan je gewone manier van doen, een snuifje oprechtheid en fair play toe. En zie hoe alles mooi rond draait voor jou. Want jij beschikt, net als de Kat, over een perfect afgestelde radar om unieke kansen op te sporen en razendsnel je slag te slaan. Als je het niet al te bruin bakt, kan jij je dit jaar zeker verrijken. Financieel, professioneel en amoureus. Vooruit met de geit, Apie!

De Haan in een Kat jaar

De energie van het Kat jaar staat lijnrecht tegenover die van jou, Haan. Het is je allemaal te gezapig, te melig, te kleurloos ook. Jij komt graag scherp uit de hoek, bekent snel kleur en gooit met plezier de knuppel in het hoenderhok. Dit pad moet je nu verlaten. Het is verloren moeite. Probeer dit jaar door te komen via je dynamisme en gevoel voor humor. Die zullen je helpen in zaken én in relaties. Op die manier kan je zelfs je vriendenkring vergroten en Amor aan je kant krijgen. Die uitbreiding van je sociaal netwerk zal zelfs fors in je voordeel spelen volgend jaar. In het jaar van de Draak zal jij je immers voelen als een vis in het water.

De Hond in een Kat jaar

Gooi zonder angst alle remmen los, Hond, want de energie van een Kat jaar, brengt jou vooral zegeningen. Je top drie dit jaar? Liefde, liefde en liefde. Jawel. En jij, die hier altijd een beetje onrustig de kat uit de boom kijkt, laat nu al je reserves varen. En maar goed ook, want het is/wordt een waar liefdesparadijs voor jou. En omdat het geluk nooit alleen komt, slaag je ook op professioneel en op menselijk vlak. Op beroepsvlak ga je fors vooruit, maakt niet uit of je werknemer of zelfstandige bent. Ook lukt het je om dit jaar op een handige maar eerlijke manier zaken te realiseren, waarvan zelfs je medemens beter wordt.

Het Varken (ook Zwijn of Beer genaamd) in een Kat jaar

Mooi jaar voor jou, Zwijntje. Net als de Kat hou je van harmonie, vriendschap, rust en de liefde. En apprecieer je schoonheid en comfort. Maar je bent principiëler, sterker en zet harder door. Dit totaalpakket brengt je nu succes. Eerst en vooral op het werk. Jawel. Want je gaat ervoor, speelt het spel eerlijk en bereikt je doel(en). Met eromheen zelfs flink wat positieve uitlopers die je nog verder brengen dan verwacht. Nog single? Een nieuwe liefde maakt haar opwachting dit jaar. Wees gewoon jezelf, dan hoef je niks anders meer te doen dan volop te genieten van elkaar. Hoed je evenwel voor excessen. Want dit blijft je zwakke plek. Zelfs in dit gematigd Kat jaar.

Share.

Laat een reactie na