Horoscoop augustus 2023

0

Lees hieronder wat augustus 2023 in petto kan hebben voor jou.

 

RAM

Augustus wordt een maand waarin jouw geduld op de proef zal worden gesteld, beste Ram. En geduld oefenen is inderdaad niet je sterkste kant. De zaken forceren, levert je helaas niets op. Integendeel zelfs want dan raak je nog verder van huis. Qua werk uit dit zich in zaken die afgelast worden, ook op het laatste nippertje. Of in vertragingen door een gebrek aan de nodige fondsen. Zelfs in de liefde wordt het wachten. Je vaste partner lijkt nu weinig toeschietelijk. Steek hier, vooraleer je partner es goed zijn/haar vet te geven, eerst eens de hand in eigen boezem. Single? Idem dito. Want je slaagt er niet in passende potentiële partners te spotten. Je krijgt dus de tijd om te bekijken hoe jij je aanpak kan verfijnen. Probeer desondanks toch te genieten van deze laatste zomermaand op de manier die je verkiest. Met familie en/ of vrienden uiteraard. Jammer genoeg spoken de stilstand en de vertragingen je teveel door het hoofd, om hier voluit te kunnen gaan. Alles neemt echter een positieve draai vanaf de 28ste. Probeer er intussen toch het beste van te maken.

 

STIER

In augustus heb je moeite om je koppigheid en bezitterigheid  in toom te houden, Stier. Dit duo neemt immers een loopje met jou, vooral in de privésfeer. Wat je vaste partner betreft: hier komen er complicaties door je onverzettelijkheid. Tenzij jij zijn of haar keuze inwilligt. Solo? Er gebeurt weinig en dat maakt je wat onzeker. Dat is oké, omdat je dan misschien eens ernstig gaat nadenken over welk soort partner écht bij jou zou kunnen passen.  Op het werk vordert alles traag. En in tegenstelling tot je collega’s is dat helemaal je ding. Het zorgt voor rust en geeft je de nodige tijd om alles goed te overwegen. Waarna je, professioneel gezien, alleen maar stappen vooruit zet. Bravo. En verder is deze maand een prima tijd om aandacht te besteden aan je familie, andere geliefden en vrienden. Zij zijn niet veeleisend maar verlangen enkel wat oprechte interesse van jou via het stellen van de juiste, ter zake doende vragen. Wat geld betreft, ben je nu zo voorzichtig dat men je verwijt gierig te zijn. Dat zal je worst wezen en je reageert erop naargelang je stemming van het moment.

 

GEMINI

Jij ontsnapt helaas evenmin aan de belangrijkste tendens van augustus 23, Gemini. En die is: vastlopen. Deze realiteit is te wijten aan dissonante vibes die meer dan één blokkade veroorzaken. Jij hebt een graag een doel voor ogen en je wilt dat alles voortdurend beweegt in die richting. Maar er beweegt nu bitter weinig. Je zal ordelijk, methodisch en detailgericht moeten te werk gaan om ook maar een beetje schot in de zaak te krijgen. Ook een aanrader: wissel van gedachten met vrienden, collega’s en je dierbaren. Vertel over je probleem en luister naar wat zij erover te zeggen hebben. Maar hoe dan ook wordt de zaak pas (als vanzelf) genormaliseerd vanaf de 28ste. Qua liefde zit het goed. Niet supergoed, maar best leuk voor zover het lukt met die blokkades op de achtergrond. Tweelingen met en zonder partner kunnen zeker de flirterige toer opgaan en hun vaste of occasionele partner betoveren door het beste in zichzelf naar boven te halen. Het financiële luik zit prima zolang je maar geen zware aankoop moet doen.

 

KREEFT

Vrij toffe maand, Kreeft. In augustus voel jij je gelukkig als je de dingen goed kan doen op het juiste moment. En dat lukt je aardig, ook omdat er hier geen grote saboteurs of nare verrassingen opduiken die alles in het honderd laten lopen. Je wordt daarnaast geholpen door je intimi en op professioneel vlak door hen die voldoende gewicht in de schaal kunnen leggen om jouw plannen te laten slagen. Je kijkt dus aan tegen een positieve en verrijkende periode. In de liefde ben je nu aantrekkelijk maar veeleisend en dus niet tevreden met om het even wat. Het duurt wel even vooraleer je vaste partner beseft wat je precies verlangt. Wees daarom duidelijk omtrent je wensen, waarna hij of zij het initiatief zal nemen. Single? Een bekende kan je verrassen door zijn of haar pogingen om je te verleiden. Maar jij bent niet snel tevreden. Wees ook hier duidelijk, zodat je zelf min of meer kan dirigeren waar het contact naartoe gaat. Je geniet volop van de vakantie en gezien het geld lekker binnenloopt kan jij je wel één en ander veroorloven. Doen, bofkont!

 

LEEUW

Niettegenstaande ook jij in augustus te maken krijgt met stoorzenders, Leo, verhindert dit jou niet om je ambities na te streven. Je laat je niet uit het veld slaan en gaat gewoon door met je projecten en plannen dankzij de logica en intelligentie die bij je horen. Beter nog: je beschouwt de blokkades als uitdagingen waarbij jij jezelf kan overtreffen. Je weet  jezelf overigens ook prima te verkopen en in de kijker te werken op het juiste moment. Bovendien kan je de meer conservatieve lieden meestal geruststellen en zelfs aan jouw kant krijgen. Je maakt wel werk van je vaste partner, maar constateert dat al je gedane moeite minder indruk maakt dan gehoopt. Forceer hier niets, je zou je belachelijk maken. Ook dit drijft voorbij. Single? Je bent charismatisch en zelfbewust, dus hoef jij jezelf niet meer te bewijzen. En toch raak je hier geen stap vooruit. Je ziet op tegen een date en/of breit er meestal geen vervolg aan. Qua centen zit het goed. Soms panikeer je even, maar uiteindelijk blijkt dat je  alles steeds onder controle hebt.

 

MAAGD

Augustus brengt verschuivingen en veranderingen mee, Virgo. Vooreerst in je privé relaties. Je loopt er niet direct mee te koop maar het lijkt erop dat één of meerdere oude vriendschappen hun beste tijd gehad hebben. De fun, de goede gesprekken en het samenzweren, zijn eruit. Jullie brengen langs om minder tijd door met elkaar. Maar zie, plots zijn er die kansen om nieuwe contacten te leggen, waarbij er alvast een nieuwe relatie discreet je leven binnensluipt. Tussen jou en je vaste partner is de sfeer wat somber. Toch bezit je de juiste tools om eind deze maand weer wat schwung in de band te brengen. Single? Vasthouden aan je romantische fantasieën, brengt niet veel op. Sta je daarentegen open voor het nieuwe, dan kan er een fantastisch iemand je pad kruisen. Op het werk is de tijd rijp om te overdenken wat je precies verlangt. Er dienen zich immers veranderingen aan en jij beslist of je erin meegaat of niet. Indien wel, zal dit proces nieuwe perspectieven openen voor jou. Met je geld spring je verstandig om. Je hoeft je hier dan ook geen zorgen te maken.    

 

WEEGSCHAAL

Je charisma is zo groot deze maand, Libra, dat je vanzelf mensen aantrekt die maar wat graag in je aura vertoeven. Spelenderwijs vergroot je sociale kring en daardoor ook de kansen op nieuwe vrienden, relaties en nuttige (professionele) contacten. Dit laatste kan zeer welkom zijn. Want op het werk is er die verdomde sleur waardoor je er steeds vaker over denkt om van job te veranderen. Denk goed na vooraleer die stap te zetten want je huidige financiële vergoeding plus extra voordelen, vallen best mee. Wat het financiële luik verder betreft: moet je nog een aanzienlijke som geld krijgen? Dan kan dit (veel) langer dan voorzien op zich laten wachten. Tussen jou en je vaste partner zit het snor en gaat het er plezant aan toe. Toch zijn er akkefietjes te wijten aan vertragingen of misverstanden. Solo? Hoewel je nu veel uitstraling bezit, heb je geen zin om te daten of actief op zoek te gaan. Maar goed ook. Het is immers tijd om in alle rust eens de balans te maken van je relatie en/of datingtraject. Eind augustus kan je de singlemarkt dan weer bestormen.

 

SCHORPIOEN

In augustus helpen de juiste vibes je om meer open te staan voor het aangaan van engagementen, Scorpio. Dat kan professioneel of privé zijn. Samenwerking op het werk bijvoorbeeld. Of privé een aanbod om samen te gaan wonen of te huwen met elkaar. Maar jij ziet dat zeker niet zitten. Erger nog: je onbewogen, soms arrogante  houding wekt de indruk dat je zelfs niet eens geïnteresseerd bent. Vermijd dat soort situaties. Denk ook eens aan de pluspunten van zo’n engagement en niet enkel aan de beperkingen ervan. Je kan nu op het werk een tof aanbod krijgen. Wijs het niet meteen van de hand door negatieve ervaringen uit het verleden. Trek lessen uit dat verleden en pak die mee in de nieuwe band. Qua geld loopt alles goed voor jou en het kan nog beter. Blijf deze maand beschikbaar voor je vaste partner. Breng tijd met hem/haar door en luister naar wat die te vertellen heeft. Geen zin hierin? Dan steven je af op turbulenties. Solo? Jij kan in complexe situaties verzeilen. Maar dat hoeft niet als je rechtlijnig bent en aandacht schenkt aan hen met wie je echt affiniteit hebt.

 

BOOGSCHUTTER

Je kende al betere tijden, Schutter. Omdat stoorzenders de realisatie belemmeren van je ambities. Het lukt je maar niet om te leven zoals jij dat wilt omdat je maar niet losraakt van de invloed van je patronen uit het verleden. Kwaad worden over deze blokkades zal je niet helpen, je terugtrekken op jezelf evenmin. Lijst je talenten op en ga daarmee aan de slag. Haal er het maximum uit.  Ga ook naar buiten. Nieuwe mensen ontmoeten, kan je nieuwe inzichten opleveren die je het nodige duwtje in de rug geven. Want momenteel ervaar je weinig voldoening op het werk waar men wel zeer veeleisend is. Probeer erdoor te raken zonder conflicten en zonder ingrijpende besluiten te nemen. En met de hoop op beter. Laat je niet meeslepen door tijdelijke professionele dipjes, want die gaan voorbij. Qua geld zit het wel goed, zolang je maar je banksaldo van nabij volgt. Probeer zeker diplomatisch om te gaan met je vaste partner. Zo blijft het ook hier leefbaar. Solo? Het leven drukt voor jou even op de pauzeknop. Dat geeft je de nodige tijd om in het reine te komen met je gevoelens.

 

STEENBOK

Deze maand blijf je trouw aan jezelf, omdat je grenzen verlegt en de juiste strategie volgt. Zo krijg je onverwachte voordelen via mensen of situaties die je dichter bij je doel brengen. Je degelijkheid en plichtsbewustzijn worden opgemerkt, Steenbok. Ook door hen die de in staat zijn om je verder te laten groeien en daar horen onderhandelingen bij. Jij neemt altijd je tijd als het iets belangrijks betreft en dat is oké. Maar als je nu vooruit wilt, is het in jouw belang om het juiste besluit op de juiste tijd te nemen. En dat betekent: voor de 27ste. Want daarna wordt alles complexer. De relatie met je vaste partner verloopt hobbelig. Wake up, Bok! Schenk je partner een duur cadeau waar hij/zij steil van achterover slaat. Of, bezegel jullie band met een officieel tintje dat je partner gerust stelt. Solo? Daar je open staat voor het nieuwe, zal je nu wellicht in andere kringen vertoeven. Daar loop je tegen iemand op die je leven een totaal andere dimensie kan geven. Vertrouw op jezelf, maak er werk van. Je bent nu bereid veel geld uit te geven, maar denk eerst goed na. Indien niet, krijg je geen waar of je geld.

 

WATERMAN

Deel in augustus wat vaker te je gevoelens met anderen, Waterman. Dit zal meer opleveren dan gedacht. Intussen ervaar je een beperking van je bewegingsruimte en een blokkade bij het realiseren van je wensen. Dit alles helpt je om je bewustzijn aan te zwengelen. Je zou kunnen beginnen met hen die traditioneler denken dan jij, minder te bekritiseren. Houd rekening met de angsten voor verandering van de mensen om je heen. Stel hen gerust. Idem op de werkvloer waar je de sfeer als saai en bekrompen ervaart. Stel ook hier de mensen gerust en aanvaard hulp. Je kan niet alles in je eentje fixen, ondanks je grote energie. In je relatie is er turbulentie die afstand schept tussen jou en je vaste partner. Open je hart en durf je gevoelens te uiten naar hem of haar toe. Probeer het eens, het werkt echt om opnieuw dichter bij elkaar te komen. Solo? Daten en iemand oppikken, loopt vlot. Maar als er gevoelens bijkomen, gaat het wringen. Wil je verder met hem/haar? Investeer dan meer van jezelf in de relatie. Spring zuinig om met je geld, ga budgetteren en houd je eraan.

 

VISSEN

Augustus 23 is lang niet slecht, Vissen. Je evolueert verder in een aangename sfeer. Langskomende kansen mag je met een gerust hart grijpen. Ze draaien meestal goed uit. Bovendien kan je wat je moet doen, afwerken in de tijd die jij nodig acht. Je hebt veel sterke punten, maar overschat jezelf niet qua energie. Vooral als de situatie stressy is. Pauzeer op tijd. Hou je zo mogelijk afzijdig van discussies op het werk die de sfeer verzuren. Er kan hier een extreme situatie ontstaan die jou sterk aangrijpt. Moet je een beslissing nemen? Luister dan niet naar de mening van anderen. Want dit komt niet goed. Vertrouw liever op je intuïtie en ervaring. Het kan ook tot verhitte gesprekken komen tussen jou en je vaste partner. Waarna jij afstand neemt. Pas eind augustus ben je klaar om de dialoog aan te gaan en samen een compromis te zoeken. Solo? Je trekt spontaan kandidaten aan die zin hebben in vertier. Maar als je een ernstige relatie wilt, dien jij een ander pad te kiezen. Laat je door anderen niet opjutten om je goeie geld uit te geven aan dingen die je niet eens wenst. Doe je zin.

Ook bruikbaar in dit oogstseizoen:  Appels in de oven, een vergeten dessert   –   Rustieke appelcake   –    Supersnelle appeltaart

Share.

Laat een reactie na