Horoscoop december 2023

0

Wat kan je verwachten van december 23 volgens de westerse astrologie?  Bekijk het hieronder…

 

RAM

Enthousiast als je bent in december, Ram, hou je een lijst met klussen klaar die nodig moeten afgevinkt worden (ook thuis) om de eindejaarsfeesten gesmeerd te laten verlopen. Maar neem toch niet teveel hooi op je vork want eindejaar vieren met een energiedip is niks voor jou. Qua werk kent je inzet geen grenzen. Volhardend  rond je af, werk je losse eindjes weg en sta je zelfs open voor iets nieuws. Mits je dezelfde verloning krijgt, dat spreekt. Blijf evenwel realistisch en niet te hebberig. Je zou op die manier immers het vertrouwen van je huidige of nieuwe chefs kunnen kwijtspelen. Geld is nu niet je grootste zorg. Je hebt nu teveel praktische zaken op je bord die moeten afgewerkt worden. Komen er toch financiële onderhandelingen, dan lopen die niet zo vlot als verwacht. Hanteer een duidelijke communicatie en oefen geen druk uit. Met partner? Jullie zitten in een gezellig sfeertje, maar alles blijft wat aan de oppervlakte. Kijk ervoor uit niet altijd jouw zin door te drukken. Single? Jij kan nu makkelijk meerdere gegadigden veroveren. Toch lijkt alles hier luchtig, losjes en  niet direct op een blijvende band gericht. Zolang het maar leuk en/of gewaagd blijft.

 

STIER

Je kan het niet laten, Stier, en je kijkt in december achterom. Je maakt de balans op van wat er privé en op het werk gebeurd is. Dat is vrij positief maar de niet afgeronde  zaken krijgen nu je volle aandacht. Je probeert er alsnog een passend of zelfs happy end aan te breien. Op het werk probeer je langzaam maar zeker én volhardend je doelen na te streven. Je lijkt wel onverwoestbaar en verzamelt aldus kostbare  steun. Zorg er wel voor het spel eerlijk te spelen en helder te communiceren. Indien niet, vallen je mooie plannen alsnog in het water. Qua geld: dit is geen tijd waarin de financiën bovendrijven. Je hebt nu wel andere katten te geselen. Maar indien het er echt om spant, vind je heus wel een gulle sponsor. Met partner? Je wilt het thuis graag comfortabeler maken voor iedereen. Maar je gaat maar door zonder anderen te beluisteren. Meestal komt zelfs je partner niet aan bod en dat kan de sfeer zwaar verzuren. Solo? Je hebt tijd noch zin om te investeren in het zoeken naar de ware. Je hebt het nu immers zo druk met het afronden van allerlei losse eindjes. Thuis en op het werk.

 

TWEELINGEN

December 23 is zo’n maand waarin jij je geen seconde verveelt, Gemini. Er is de grote werkdruk aangedikt met professionele verplaatsingen. Dit levert je veel nieuwe contacten op plus een schat aan nieuwe indrukken en info die onverwachte  wegen voor je openen. Je staat stijf van enthousiasme en relaxeren is hier dus zeker nodig. Sporten, regelmatig bewegen en massages kunnen de stress verlichten. Qua werk: gezien je contacten, kan je hier prachtige aanbiedingen krijgen. Blijf hier alert, want als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Gebruik je intuïtie. Wees tevreden met die extra mooie bonus via je werk. Qua geld: je kan nu extra centen krijgen maar dat is jouw verdienste. Let op hoe je het besteedt of belegt. Met partner?  Er valt nu zoveel te doen en te beleven voor jou. Je probeert tijd te maken voor je partner en gezin. Maar of je erin slaagt, is een ander verhaal dat niet iedereen blij maakt. Solo? Je kan niet anders dan je aandacht in de feestmaand beperken tot dichte familie en vrienden. Op zoek gaan naar “the one“ zal voor 2024 zijn… 

 

KREEFT

In december draait er veel rond familie, vrienden, samenzijn, gezelligheid, massa’s sfeer plus lekker eten en drinken. En dat geeft jou vanzelf de nodige energie om er het beste van te maken. Daarom sta je bol van ambities en uit te voeren plannen. Je werk raakt wat op de achtergrond. Je privéleven gaat nu voor. Toch tracht je op het werk je basis te versterken via creatieve voorstellen. Helaas vallen die niet altijd in de smaak omdat de leiding niet bereid is risico’s te nemen. Even dimmen, dus. Dat is veiliger. Deelnemen aan evenementen met eindejaar kan je dan weer wel vooruit helpen. Qua geld: hopelijk heb je een financiële buffer om Kerst en Nieuwjaar vlot te laten verlopen. Want veel extra centen vang je niet. Met partner? In deze drukke tijd zoeken jullie toch toenadering tot elkaar. Kwestie van de band te bevestigen en te verstevigen. En daartoe zijn alle middelen goed. Gebruik je fantasie, Kreeft! Solo? Naar eind december toe kan je via je charme iemand aantrekken waarmee je heel fijne gesprekken hebt. Die kunnen het begin worden van een relatie met toekomst.

 

LEEUW

In december 2023  raak je ver als jij je charisma en invloed gebruikt, Leo. Jawel. En dit zowel op professioneel-zakelijk vlak als in persoonlijke relaties. Let er wel op anderen niet te manipuleren, iets wat als een boemerang naar jou kan terugkeren. Stop je energie in de gemeenschappelijke zaak, wat je imago ten goede zal komen. Op het werk etaleer jij je sterke punten plus je creatieve ideeën en oplossingen. Als je niet overdrijft zijn chefs en medewerkers bereid je hierin te volgen. In ruil  verlang je meer vrijheid. Qua geld zit het goed. Je kan Kerst en Nieuwjaar luxueus vieren. Samen met geliefden rond een overvolle tafel vol exquise gerechten. Met partner? Je tijd gaat naar je gezin en partner. Samen kunnen jullie het echt fijn hebben. Vraag niets van je partner dat hij of zij je niet kan geven. Het zou jammer zijn daardoor de warme sfeer te verpesten. Mik liever op tederheid en begrip. Solo? De familie kan vragen waarom je nog steeds alleen bent. Leg uit dat je keuzes moet maken en prioriteiten moet stellen in het leven. Blijf vriendelijk. Diezelfde vriendelijkheid kan ervoor zorgen dat je een passend iemand ontmoet van oud naar nieuw.

 

MAAGD

Best wel actieve maand, Maagd, waarin je het beste voor hebt met je dierbaren en probeert aan hun wensen te voldoen. Opgepast: loop jezelf niet voorbij. December is voor jou een tijd waarin relaties primeren. Relaties die je ontgroeid bent, eindigen nu vanzelf terwijl nieuwe reeds in de maak zijn. Of je kan ook een wat vergeten band nader en anders bekijken. Relatieproblemen raken hoe dan ook zonder veel omhaal  opgelost. Op de werkvloer verricht jouw actuele charme wonderen. Maak er geen misbruik van. Bespreek je ideeën vooraf uitgebreid met anderen en overschrijd het toegestane budget niet.  Op één of andere manier raak je aan genoeg geld om december en alles wat erbij hoort, comfortabel door te brengen. Helaas heb je de neiging om teveel uit te geven. Roep jezelf tot de orde. Met partner? Je bedoelt het goed maar je doet teveel op jouw manier zonder anderen te beluisteren. Je zegt nu ook precies waar het op staat. En dat zat er al een tijdje aan te komen. Single?  Je staat open voor een gesprek dat zeer ‘to the point’ kan zijn en kritisch onderbouwd. Dat zal niet iedereen even goed bekomen. Verpest de sfeer nou niet.

 

WEEGSCHAAL

In december 23 herbekijk jij je prioriteiten, Libra, waarna je consequent je plannen wat aanpast. Dis is zeker een periode van communicatie, uitwisseling van gedachten en het oplossen van netelige kwesties. Als je er nu voor kiest om hangende zaken af te ronden en moeilijke situaties aan te pakken, zal dit jou in 2024 kleine en ietwat grotere rampen besparen. Op het werk is het verstandig je niet te mengen in het web van intriges dat zich daar nu aan het ontwikkelen is. Probeer zo neutraal mogelijk te blijven en hanteer een transparante communicatie om problemen te vermijden. Qua geld zit het wel goed. Dit is dé tijd van het jaar waar je jong en oud kan plezieren met een perfect gekozen cadeau. Met partner?  Er is momenteel wat gehakketak tussen jullie en dit om diverse redenen. Je blijft daarbij overtuigd van je eigen gelijk dat je koppig verdedigt. Single? Jij werpt je nu op familie en vrienden die je gul en graag verwent met aandacht, eten, drinken en geschenken. Hou daarbij toch maar een oogje op je budget. En de liefde? Die is voor later, in 2024. 

 

SCHORPIOEN

In december is je charisma plus je persoonlijke invloed groot, Scorpio. Je kan deze tandem gebruiken om verzwakte relaties nieuw leven in te blazen. Of om anderen die uit je greep willen ontsnappen, dicht bij je te houden. Geef niet teveel toe aan je eigen verlangens en denk aan de gevolgen van je acties voor anderen. Op het werk durf jij jezelf en je plannen verdedigen. En je durft je engageren voor een ambitieus project. Zoveel moed en kracht zullen later beloond worden met mooie resultaten. Besef dat er deze maand meer dan eens plotse veranderingen kunnen opduiken. Qua geld: je hebt nu meer budget nodig om je plannen te realiseren. Zowel privé als op het werk. Je zet jezelf dus in het zonnetje, maar bereikt daarmee niet altijd wat je hoopte. Met partner? Jullie kijken niet in dezelfde richting. Je probeert via je charme of het forceren van gezamenlijke tijd de ander te doen bijdraaien. Of dit je lukt, blijft de vraag. Ook omwille van bepaalde plotse wendingen. Single?  Een vroegere liefde kan weer in de focus komen. En een aantrekkelijk iemand die je steeds ontsnapt, kan je via je huidige uitstraling eindelijk aan je binden.

 

BOOGSCHUTTER

Veel Schutters ervaren in december dat hun leven een nieuwe wending neemt. Je laat niet meer over je heen lopen want je mag en kan zijn wie je bent. Maar probeer je emoties te beheersen en bak het niet te bruin. Introduceer je authentieke ik geleidelijk bij je entourage. Qua werk durf je nu terecht uitpakken met je expertise en pioniersgeest. Je stelt vernieuwende werkmethoden voor en je kan die testen op hun bruikbaarheid. Waarna de felicitaties/promotie/verloning volgen. Qua geld is het oké. Dat is een kopzorg minder. Je deelt in de winst van een vroeger project. Spring er verstandig mee om. Betaal eventuele schulden af. En laat je vooral niet verleiden door malafide personen of door te duur betaalde, minderwaardige producten. Met partner? Het zit niet echt snor tussen jullie. Jij, je partner of allebei hebben nood aan meer vrijheid en ademruimte. Je maakt het beste van deze drukke feestmaand en stort je dan maar op het welzijn van de familie. Solo? Je beseft dat je nieuwe partner echt wel op dezelfde vibes moet surfen als jij. Die wetenschap is goud waard. En het kan best dat de liefde je deze maand zowaar overrompelt. Kijk toch maar goed uit!

 

STEENBOK

December is een tijd waarin je er best aan doet de balans op te maken van de belangrijke facetten in je leven. Dat kan emotioneel zijn, sociaal en/of professioneel, Steenbok. Zo kan jij jezelf tijdig bijsturen om miskleunen te voorkomen en meer resultaat te boeken. Naarmate de feesten naderen, word je wat impulsiever. Wat niet altijd een goede zaak is. Op het werk is de tijd rijp om je voor te bereiden op volgend jaar. Wees discreet terwijl jij je wensen en plannen verfijnt vooraleer ermee naar buiten te komen. Besef ook dat je hier te maken kan krijgen met intriges. De tijd zal uitwijzen of dat je dwingt om van baan te veranderen of niet. Qua geld is dit een rustige tijd. Je hebt er voldoende en bent weinig geneigd deze maand nog werk te maken van het financiële luik. Je hebt leukere dingen te doen. Vooral thuis. Met partner en wens je de vlam weer aan te wakkeren? De beste methode daartoe is om hem/haar echt te beluisteren en om in te spelen op wat hij/zij verlangt. Succes verzekerd. Solo? Voor jou geldt hetzelfde. Wil je het hart van iemand veroveren? Schenk hem of haar geduldig je onverdeelde aandacht en de rest volgt dan vaak. 

 

WATERMAN

In december is het mogelijk oude projecten of dromen te realiseren. Dat heeft deels te maken met nieuwe inspirerende contacten die bij jou veel losmaken. Maar ook met afgedwaalde familieleden of verwaterde vriendschappen die plots weer ‘in the picture’ komen en je nieuwe impulsen cadeau doen. Het lijkt ook alsof dit proces vrij moeiteloos verloopt, Waterman. Op het werk komt het erop aan je eigen kracht niet te overschatten. Zet daartoe wat stappen achteruit en tracht een mogelijke realisatie van jouw idee/ontwerp/project zo objectief mogelijk te evalueren. Is het mogelijk?  En indien ja, tot welke prijs? Ga op dezelfde manier te werk voor privéprojecten of privébeleggingen. Eventuele financiële blokkades worden nu opgeheven zodat je tekorten kan aanzuiveren en één en ander ken afwerken. Met partner? Je maakt volop werk van je sociaal leven en netwerk. Volgens je partner maak je er net iets te veel werk van en niet altijd op de juiste manier. Dit is dus geen topmaand voor jullie als paar. Single? Jij investeert nu volop in je sociaal leven en stelt je duidelijk niet zo beschikbaar op naar de familie toe. Jouw leven, jouw keuze!

 

VISSEN

In december ben je ambitieus en je zal je belangen en positie verdedigen zonder daarbij collega’s of chefs te beledigen. Ook in persoonlijke en intieme relaties probeer je de grenzen van hen waar je om geeft, te respecteren. Wat helaas niet altijd lukt. In deze tijd van het jaar richt jij je bewust op het mooie en negeer je het foute en het lelijke. Qua werk wil je hogerop en het is best mogelijk dat je daartoe bijscholing moet volgen. Verder zullen niet al je soms nevelige en fantastische ideeën met open armen ontvangen worden. Besef dat niet iedereen de wereld ziet zoals jij. Qua geld zit het wel goed. Maar extra budget lospeuteren voor de realisatie van je plannen, lukt nu even niet. Daarvoor zijn die plannen niet helder en concreet genoeg. Met partner? Je hebt de neiging vooral met hem/haar openhartig te praten en te zeggen waar het op staat. Trek toch maar fluwelen handschoenen aan want de bestaande fricties zouden kunnen escaleren. Single? Op zoek naar een zusterziel waarmee je lang kan samenleven? Probeer dan in gezelschap niet te emotioneel uit de hoek te komen. Niet iedereen zal je gedrag met een korrel zout kunnen nemen.

Hoe overleef je Kerst en Nieuwjaar                –              Cadeautip: Astrologie en chocolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Laat een reactie na