2024, het jaar van de Draak

0

Op 10 februari 2024 start een nieuw Chinees jaar: dat van de machtige Draak dat loopt tot 28 januari 2025.  Dat betekent ook dat mensen en gebeurtenissen in 2024 zullen gekleurd worden door de energie van de Draak. In de tijd voor de Chinese revolutie, was de vuurspuwende Draak het symbool van de macht van de Keizer en van de Mandarijnen. Kon moeilijk anders want de Draak staat voor kracht, voorspoed, macht, charisma  en tonnen energie. Maar Draak staat ook voor durf, onvoorspelbaarheid en de zin om te experimenteren.

In een Draakjaar neemt alles reusachtige proporties aan, waarbij de voorzichtigheid vaak gewoon overboord wordt gekieperd. Dit wordt een tijd van grote zakendeals en nog grotere financiële transacties. Maar ook van natuurrampen en verrassende wendingen op elk gebied. Want in een Draakjaar kunnen zich grote veranderingen aandienen. Verder worden in een Draakjaar zowel het positieve als het negatieve (die trouwens steeds in golven komen aanzetten) sterk uitvergroot. Het is nu alles of niets. Gezien de Draak staat voor rijkdom, voorspoed en geluk, zullen beperkingen op alle vlakken en niveaus vurig bestreden worden. En last but not least: er hangt altijd een megalading elektriciteit in de lucht.  Al deze energieën worden nu ongevraagd een jaar lang over ons uitgekieperd.

Dit is overigens het jaar van de hout Draak.  Het element hout zal de Draak toelaten wat meer ontspannen te zijn in zijn/haar relatie met anderen. Want Draken kunnen vaak onbuigzaam  zijn.  Ook zal hout de Draak optimistischer maken en daardoor hem of haar verhinderen weg te zakken in melancholie.

2024 is het jaar van de verkiezingen in de VS. De democratische politica Kamala Harris is momenteel vicepresident van de VS.  Ze is tevens een houten Draak en wordt er dit jaar 60. Deze vibes kunnen de kansen van president Biden, die trouwens ook een Draak is, zeker vergroten.  De gecombineerde energie van  2  Draken samen kan dus voor een triomf zorgen.

Hierbij aansluitend:  10 weetjes over de Draak

Lees hieronder wat het jaar van de Draak jou brengt

De Rat in een Draakjaar

Prima en dynamisch jaar, Ratje. Tikkeltje gecompliceerd, dat wel. Maar je presteert het toch maar om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn en die mooie kansen te grijpen, zowel professioneel als privé. Je bent immers vaak net op tijd om die promotie, salarisverhoging, bonus of deal binnen te halen. Jaja, het geld rolt goed binnen dit jaar. Maar leg a.u.b. toch een paar appeltjes voor de dorst opzij.  Amor schenkt je onverwacht mooie kansen die je natuurlijk met beide handen grijpt. Opgelet: mensen zijn niet altijd wie ze lijken te zijn.

De Os/Buffel in een Draakjaar.

Niet echt jouw favoriete jaar, Os. De energie van de Draak zorgt voor opwinding, competitie, onverwachte zorgen en ontwikkelingen en tegenkantingen. Je moet soms snel reageren wil je nog wat uit de brand slepen, terwijl andere dingen dan weer op de lange baan raken. En dat is niet echt jouw ding. Jij houdt ervan om volgens een doordacht plan rustig verder te werken, wat maar half lukt met de uitdagingen van 2024. Anderzijds kan je nu wel in contact komen met behulpzame en/of invloedrijke mensen die je professioneel of privé vooruit helpen.

De Tijger in een Draakjaar

Natuurlijk liggen de energie en de overvloed van een Draakjaar jou, Tijger. Toch wordt dit een vrij uitputtend jaar waarin nogal wat moeilijkheden rijzen. En die zijn vaker te wijten aan te veel dan aan te weinig. Je hebt in 2024 immers kansen zat op alle vlakken, maar in het leven kan je nu eenmaal niet alles hebben. Dus moeten er keuzes gemaakt worden en hier wringt het schoentje. Het moet allemaal zo snel gaan dat je de tijd niet krijgt om een gefundeerde keuze te maken. Los dit op door professioneel en privé nuchter en flexibel te blijven.

De Kat/Konijn/Haas in een Draakjaar

Zeker geen slecht maar wel een complex jaar voor iemand als jij die het graag rustig houdt. Er wordt hier ook zoveel van jou gevraagd. Je moet mensen en situaties snel kunnen inschatten om snel te kunnen beslissen. Wat je niet altijd lukt. Je moet verleiden en toch afstand bewaren en voorzichtig blijven, terwijl je risico’s neemt. Als je dit alles voor elkaar krijgt, wordt 2024 een jaar waarin de winst het verlies zal overtreffen. Zowel op het werk als privé, gezien nieuwe, invloedrijke contacten vruchtbaar kunnen uitdraaien.

De Draak in een Draakjaar

Dit is helemaal jouw jaar, Draak en hoe! Het komt er eigenlijk op neer dat het druk en opwindend 2024 je creativiteit en alertheid activeren. Wat meebrengt dat je alle kansen grijpt die nu voorbij komen drijven. En die zijn meestal groot en mooi en bieden zich zowel op beroeps- als op relatievlak vlot aan. Dit jaar slaag je er zelfs in om een of meerdere hartenwensen te vervullen. Maar opgelet: alles wordt nu wel degelijk sterk uitvergroot. Grijp je de meevallers? Dan raak je ver. Pak je ernaast, dan kan je diep ongelukkig zijn.

De Slang in een Draakjaar

Het vurig en bombastisch Draakjaar is niet echt jouw ding, Slang. Jij houdt het graag rustig, discreet en koel. Het kan hier dus wat uit de hand lopen. Probeer op jouw tempo mee te glijden in de kansen die je krijgt en kijk waar ze je brengen. Koester geen grote verwachtingen. Want zowel professioneel als financieel wordt dit eerder een gematigd jaar. Ook opletten voor jaloezie en tegen jou gerichte roddels. Het beste wat je nu kan doen is: je strategieën verfijnen om er in 2025, jouw jaar dus, vol voor te gaan en er het maximum uit te slepen.

Het Paard in een Draakjaar

Wat onzeker jaar, dat je zenuwstelsel uit zijn evenwicht kan brengen. Onzeker in de zin van: 2024 heeft goede en slechte kanten. Bepaalde zaken en losse eindjes raken maar niet opgelost, hetgeen jou frustreert. Blijf niet bij de pakken zitten, maar bouw zeker voldoende ontspanning in. Eens de storm uitgeraasd, zal je merken dat de schade al bij al nog meevalt. Je soms lege batterijen kan je opladen bij je vrienden die dag in dag uit trouw stand-by blijven. Pluk de dag en plan dit jaar maar liever geen grote veranderingen in je leven!

De Geit in een Draakjaar

Je graast dit jaar op een schrale weide, Geitje. Drukte genoeg, dat zeker, maar er zijn hier veel conflicten en stoorzenders die er uiteindelijk voor zorgen dat je wat krap bij kas zit. Tip: hou je koppie erbij, maak geen grote plannen en verander je leven niet drastisch. Rampen blijven je bespaard als je gelooft in jezelf en traag maar zeker naar je doelen toewerkt. Op relatievlak tekenen zich veranderingen af die je niet in de hand hebt. Single? Dan kan je in een vaste band terecht komen. Met partner? Je kan het jaar eindigen als single. Waarna je opgelucht vaststelt dat er een gewicht van je schouders valt.

De Aap in een Draakjaar

Jij boekt winst dit jaar, beste Aap. Jawel. Maar meestal het soort winst dat niet meteen in klinkende munt kan omgezet worden. Het gaat hier over meer kennis, inzicht en bewustzijn verwerven.  Je verdiept je in jezelf en in de krachten achter het materiële. Waarna je tot nieuwe vaststellingen komt die je kan integreren in je leven. Opgelet: zonder je niet af. Ook van anderen kan je veel opsteken. Beweeg, reis, ontmoet mensen, sta open voor het nieuwe en ervaar hoe liefde geven, kan leiden tot liefde krijgen. Zelfs van die ene waar je tot nu toe enkel kon van dromen.

De Haan in een Draakjaar

Uitstekend jaar, Haan, gevuld met actie, vooruitgang, verandering en sensualiteit. Geef toe, meer moet dat toch niet zijn. Het succes valt je dit jaar zomaar in de schoot, zodat de kansen voor het grijpen liggen. Je hebt het gevoel dat je je eigen leven eindelijk in handen kunt nemen. Op het werk wenken promotie, meer verantwoordelijkheid of kortweg: een leidende functie. In 2024 wordt de liefde belangrijker in je leven. Familiaal zijn er wel veranderingen op til zoals een huwelijk, scheiding, overlijden en/of geboorte.

De Hond in een Draakjaar

Niet echt een topjaar, Hond. Wil je professioneel/financieel behouden wat je vorig jaar binnen haalde? Dan lukt dat enkel via samenwerking met anderen. In je eentje wordt het moeilijk, gezien je in een Draakjaar zwakker staat en minder luid kan blaffen en bijten. In de liefde beleef je wel mooie tijden. Dit geldt zowel voor singles als voor Honden met een partner. Stel je soepel op in 2024, bekijk elke kans die voorbij drijft en bijt je er slechts in vast als ze de moeite loont. Je krijgt wel een heuse meevaller in de winter. Investeer in immo! Doen Doggy, doen!

Het Varken/Zwijn/Beer in een Draakjaar

2024 draait gunstig uit voor jou op voorwaarde dat je gezond leeft en uitspattingen van welke aard ook, tot een minimum herleidt. Niet makkelijk, inderdaad. Maar pas dan zal jij je probleemloos kunnen focussen op het thuisfront waar alles vlotjes loopt en heuglijke gebeurtenissen voor een feestelijke, zelfs uitgelaten sfeer zorgen. Qua liefde en sensualiteit heb je niet te klagen. En wat je professioneel leven betreft: je ontmoet dit jaar belangrijke mensen die je zeker vooruit kunnen helpen. En dat nog doen ook. Waarna je bij je collega’s en bazen enkel lof oogst.

 

Share.

Laat een reactie na