Recept vanille ijs met chokotoffsaus   

0

De feestdagen komen stilletjes in zicht en misschien begin je al te zuchten en te  steunen enkel en alleen door eraan te denken. Besef dat dit niet enkel jou overkomt. Ontelbare anderen zuchten en steunen eensgezind met je mee.

Misschien kan onderstaand dessertreceptje je wel van pas komen als je snel een toetje op tafel moet toveren in die hectische dagen.

 

Recept vanille ijs met chokotoffsaus   

Chokotoffsaus is een zachte, lekkere karamelsaus met een duidelijke chocoladesmaak.

Dit heb je nodig (6 personen)

  • 400 gr chokotoffs puur van Côte d’Or
  • Voldoende kant en klaar vanille ijs van goede kwaliteit
  • 350 ml volle room
  • Snuifje zeezout (= klein half theelepeltje) – facultatief
  • 100 gr bresilienne nootjes of fijn gehakte geroosterde pecannoten.
  • En/of een fijn krokant koekje zoals Mikado stengels of kletskoppen.

Zo maak je het

  • Snijd de chokotoff toffees met een scherp mes in stukjes.
  • Doe ze in een pan en giet er de room over.
  • Alles langzaam laten warm worden op een klein vuurtje. (het mengsel mag nooit koken)
  • Intussen regelmatig omroeren tot alle stukjes chokotoff volledig gesmolten zijn.
  • Voeg om te eindigen, indien gewenst, het zeezout toe.

Zo serveer je het

  • Naar keuze 1, 2 of meer bolletjes ijs serveren en overgieten met de saus.
  • De saus kan ook afzonderlijk aangeboden worden.
  • Ze kan warm of koud worden gebruikt.
  • Daarna naar believen voorzien van bresilienne of fijn gehakte geroosterde pecannoten en/of een fijn, krokant koekje.

Smakelijk!

Ook lekker: Nagerecht met mascarpone en granaatappel –  Echte kletskoppen

Share.

Laat een reactie na