hoera ik heb een date!

0

In ‘Hoera, ik heb een date!’ vertelt een vrouw van vijfenvijftig openhartig over haar zoektocht naar een gepaste partner via internetdating. Haar ontmoetingen met ongeveer zestig mannen vullen een onderhoudend boek dat erg verhelderend werkt. Humor en scherpe analyse zijn hier nooit ver weg.

Voor veel vrouwen en ook mannen tussen de vijfenveertig en vijfenzestig zijn haar avonturen dan ook uiterst herkenbaar. Zelfs jongere mensen hebben er wat aan. Internetdaten is immers niet aan leeftijd gebonden en volgt steevast dezelfde spannende maar hobbelige weg. Of men er nu dertig, veertig of vijftig is. Waarbij men, jammer genoeg, niet altijd het gestelde doel bereikt.

hoera ik heb een date!

Ga je daten als vrouw? Dan loop je veel kans om één of zelfs een combinatie van volgende heren tegen het lijf te lopen:

de desperado
ingoede man, op alle vlakken gul en hulpvaardig. Zijn wens deel uit te maken van een koppel is zo sterk dat hij bereid is de lat superlaag te leggen, ja, desnoods met zich te laten sollen. Eens je de pralines, parfum of bloemen in ontvangst genomen hebt en bereid bent te luisteren naar zijn verhaal, merk je dat hij met zijn ziel onder de arm loopt.
de egotripper
hoort zichzelf niet alleen graag praten, maar is bovendien overvol van zichzelf, bluft dat horen en zien vergaan en slaagt er niet in ook maar een spat interesse op te brengen voor zijn gesprekspartner.
de krentenweger
is rechtlijnig, bijna volledig afgestemd op het materiële en mist precies daardoor inzicht en visie. Bezuinigt op kleding en dat is hem vrijwel altijd aan te zien. Gaat netjes gekleed, maar meestal uiterst klassiek tot oubollig. Stelt vaak van bij de eerst handdruk ‘samsam’ voor.
de pinocchio
lijkt bij een eerste contact open, eerlijk en direct. Praat vlot en wekt de indruk zowel ziel als kaarten op tafel te gooien. In werkelijk is het een gepatenteerde leugenaar. Leugens waar hij zelf absoluut niet zwaar aan tilt. Want, wie valt nu over een detail als ‘wel of niet getrouwd zijn’, nietwaar?
de solist
is geestelijk sterk en veerkrachtig. In wezen ondoorgrondelijk, nooit helemaal betrouwbaar. Man met geheimen en remmingen. Blijft intrigeren door zijn complexe, rijk geschakeerde persoonlijkheid. Wil graag alles in het leven. Een vrouw is voor de solist in gelijke mate belangrijk en bijkomstig.
de speelvogel
geroutineerd, gladgebekt roofdier. Blijft op emotioneel vlak eeuwig een ongebonden puber die houdt van veel afwissing, zeker op seksueel gebied. Draait zonder schroom de charmeknop volledig open teneinde de begeerde prooi zijn bed in te manoeuvreren.

Nu in de boekhandel: Hoera, ik heb een date! van Karina De Ruyck
Uitgeverij Aqua Fortis – 14,95 euro. 170 blz.
ISBN 978 90590 40519

Share.

Laat een reactie na