Oil pulling ontgift en verjongt!

38

Op zoek naar een methode om je lichaam te zuiveren? Dan kunnen we je oil pulling warm aanbevelen. Oil pulling is niet enkel één van de oudste doe-het-zelftechnieken om je lichaam te ontgiften en te verjongen, maar bovendien eenvoudig toe te passen en spotgoedkoop. Onze direct bruikbare info terzake vertelt je hieronder alles wat je over oil pulling weten moet.

Oorsprong van oil pulling

Het trekken van olie stamt uit de Ayurveda, een oeroude Indische totaalgeneeswijze. Aan de Ayurveda ontleent de moderne mens steeds meer technieken en middelen die het organisme genezen. Het is Dr.Med.F.Karach, die de techniek van oil pulling terug onder de aandacht bracht en zijn bevindingen hieromtrent meedeelde aan een select gezelschap. Meer bepaald aan kankerspecialisten en bacteriologen van de Wetenschappelijk Academie van de USSR.

Wat is oil pulling

Oil pulling betekent zoveel als het trekken en duwen van olie tussen de tanden en in de gehele mondholte. Je neemt dus een eetlepel olie in de mond en begint dan de mond als het ware te spoelen met de olie. Je stuurt de olie daarbij onophoudelijk je ganse mondholte rond en zuigt, perst, kauwt, trekt en beweegt de vloeistof ook tussen alle kieren en spleten van je tanden. Dit hou je ongeveer vijftien tot twintig minuten vol. In het begin voelt de olie aan als een stugge, gladde, moeilijk te hanteren massa in je mond. Maar naarmate de minuten verstrijken ervaar je hoe ze zich vermengt met speeksel en steeds dunner wordt. Vermijd het inslikken van olie want na de vermelde tijd zit ze vol bacteriën die niet naar binnen maar naar buiten moeten.

Zo werkt oil pulling

Terwijl de olie je mondholte en tanden rondgaat, wordt de stofwisseling geactiveerd. En dit enkel gedurende de tijd dat de olie in de mondholte beweegt. Die verhoging van de stofwisseling zorgt ervoor dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineert die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. Speeksel dat zich vermengt met de olie en bij het uitspuwen het lichaam verlaat. Op die manier kunnen gelijktijdig individuele cellen, lymfeknopen en meer complexe weefsels zoals interne organen, genezen worden.

Oil pulling in 10 stappen

 • koop zonnebloem- of sesamolie van eerste persing. Liefst van biologische oorsprong. Is dit laatste niet mogelijk? Ook goed. Zonnebloem- en sesamolie garanderen de beste resultaten.
 • doe de behandeling altijd op een nuchtere maag, bij voorkeur ’s ochtends. Lukt dit niet, dan kan je ook op andere tijdstippen olie trekken. Let er wel op dat er drie volle uren liggen tussen het ogenblik waarop je met de olie begint en je laatste maaltijd. Tussen het olie trekken en je laatste drankje dient zeker een half uur te zitten.
 • neem 1 eetlepel olie en breng die hoeveelheid in je mond.
 • kauw, duw, stuw, trek, zuig en beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden.
 • vermijd zoveel mogelijk het doorslikken van olie. Ze bevat een bom toxines.
 • hou dit vijftien tot twintig minuten vol.
 • spuw de olie tenslotte uit in het toilet of buiten. Niet in de lavabo of gootsteen omdat ze wemelt van bacteriën in hun beginstadium.
 • hou de kleur van de uitgespuwde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.
 • spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.
 • je mag tot driemaal daags aan oil pulling doen.

De resultaten van oil pulling

De resultaten van volgehouden oil pulling zijn altijd zicht- en voelbaar, maar verschillen van persoon tot persoon. Omdat elk lichaam anders is en dus anders reageert. In de eerste weken worden de tanden witter, komen loszittende tanden vaster te zitten en verdwijnen ontstekingen in de mond en bloedingen van het tandvlees. Na iets langere tijd merk je dat je tong niet meer beslagen is. Indien het trekken van olie volgehouden wordt, kunnen, allemaal volgens dokter Karach, ondermeer volgende ziekten genezen: hoofdpijnen, tandpijn, paradentose, eczeem, allergieën, bronchitis, trombose, maagzweren en andere maagaandoeningen. Verder zorgt deze methode ervoor dat de darmen opnieuw beter gaan functioneren wat komaf maakt met constipatie en/of diarree. Longen, nieren, hart, lever en bloed worden gezonder. En vandaar het hele lichaam. Het bloed stroomt beter en de energie neemt toe. Zenuwen worden sterker terwijl spieren en gewrichten minder pijn doen en beweeglijker worden. Het bloedsuikergehalte en hoge bloeddruk worden genormaliseerd en de slaap wordt dieper en gezonder. Typische vrouwenkwalen verdwijnen door een verbetering van de hormonale balans in het lichaam. Dokter Karach gaat zelfs zover te beweren dat oil pulling de groei van kwaadaardige tumoren afremt en het leven aanzienlijk verlengt.

Hoe lang oil pulling volhouden?

De tijd die nodig is om duidelijke resultaten te bereiken varieert van persoon tot persoon. Acute kwalen kunnen binnen de week of veertien dagen verdwijnen. Bij chronische kwalen daarentegen moet je de behandeling maanden tot zelfs een jaar volhouden. Geef dus niet te snel op. Opgelet: het is best mogelijk dat je toestand eerst verergert vooraleer te verbeteren. Wees in dat geval dapper en blijf doorgaan. Het betekent immers dat je lichaam in actie komt. Vergeet nooit dat de aanhouder wint. Vooral doen dus en geduldig afwachten wat er gebeurt. Wordt jouw conditie beter en/of verdwijnt de kwaal? Dan kan je om de andere dag of twee keer per week preventief verder aan oil pulling doen.

Nog meer bijdragen over langer jong blijven
Waarom water drinken je jong houdt
Hoe je 100 jaar wordt volgens de Hunza’s
10 tips tegen veroudering van dr. Oz
Hoe lange telomeren je jonger houden

 

Share.

38 reacties

 1. Heeft iemand voor mij een afbeelding van het gebit waar opstaat welke kies of tand verantwoordelijk is voor welk orgaan.
  Ik kan het op internet niet vinden of een link dat ik het zelf kan opzoeken
  Met dank alvast
  Geraldine

 2. Ingrid Zandstra on

  Oilpulling werkt fantastisch! Ik raad het iedereen aan, ook in combinatie met een dieet welke ontgiftend werkt, zoals het Sanaslank dieet, zie http://www.SanaDoe.nl Mijn verbeteringen met oilpulling zijn: Huid en haar ontzettend opgeknapt, geen beslagen tong meer, spataderen worden minder, ademhaling is verbeterd na longembolie. En ik word nu steeds jonger geschat, ben 54 jaar en mensen schatten mij rond de 40! Geweldig toch, ik blijf oilpullen, elke dag op de nuchtere maag, met heerlijke olijfolie, genaamd Karma, welke wij binnenkort hier in Nederland gaan verkopen. Kortom, ik raad iedereen oilpulling aan! hartelijke groet, Ingrid

 3. Heeft de oil pulling ook bijwerkingen?
  Ik doe dit al 20 dagen, soms twee keer per dag en soms drie keer per dag.
  Maar ik krijg steeds meer hartkloppingen. Heeft dit iets te maken met
  de oil Pulling?
  Groet

 4. Vanaf augustus vorig jaar ben ik aan het oliespoelen. Reden hiervoor was chronische (astmatische)bronchitis. Heb hier mijn hele leven al last van. Het begint doorgaans eind september en eindigt eind april, geen enkele medicatie helpt. Ben geen voorstander van alternatieve medicatie, maar was het zat een groot deel van het jaar me niet fit te voelen door de bronchitis. Dus baat het niet dan schaadt het niet. Bij Bronchitis wordt aangegeven dat het langer kan duren voordat je er baat bij hebt. Het eerste half jaar merkte ik ook niet zoveel, had wel het idee dat bronchitis iets minder was. Maar halverwege januari van dit jaar bleef de bronchitis weg. Om er zeker van te zijn dat oliespoelen hiervan de oorzaak was wilde ik het najaar afwachten. Eind september komt de bronchitis altijd op, het is nu bijna november en de bronchitis blijft weg! Ik weet niet of ik er nu van genezen ben, ik hoop het, maar het was het proberen waard!

 5. Ik doe ook aan spoelen aleen mag je hierna direct eten vroeg ik me af
  Groerjes lis

  Antwoord Het Blad: ja, je mag na goed spoelen met liefst licht gezouten water, direct beginnen eten.

 6. reactie van Andreas on

  Ik vraag me af waarom oil pulling op de nuchtere maag het beste is?

 7. i.pv. soeplepel wordt denk ik een eetlepel (15 ml) bedoelt. Aangezien een soeplepel ongeveer 150 ml inhoud heeft en meestal wordt gebruikt om de soep mee op te scheppen…

 8. Weet iemand of je mag oilpullen met vullingen in je kiezen? Heeft het invloed op witte (plastic) vullingen, want dat zijn het.
  Kan me voorstellen als je dat lang in olie weekt, dat misschien niet zo goed is?

 9. Naast de oil pulling dien je wel minimaal 1,5 liter water te dringen en een gezonde leefstijl aan te houden. Voldoende beweging (in buitenlucht), voldoende nachtrust, regelmaat binnen een etmaal, gezonde/verantwoorde voeding, jezelf goed verzorgen, goede hygiëne, enz… Mijden van E-nummers in de voeding is echt een must, met name de smaakversterkers. Gebruik zelf kruiden en specerijen bij het koken. Wees matig met koffie en alcohol. Roken en drugsgebruik is moordend voor je lichaam!

 10. Natuurlijk, Anton. Kies de voor jou aangenaamste olie uit. Altijd van eerste persing, dat spreekt.

 11. Kun je ook aan oil pulling doen tijdens chemotherapie?
  Om de mond te beschermen tegen ( mogelijke) stomatitis?

 12. Oil pulling kan je altijd en overal doen, Ellie. Er zijn geen nevenwerkingen bekend. Ook niet tijdens chemotherapie. Maar wel op voorwaarde dat je achteraf telkens je mond schoon spoelt met zout water.

 13. Wij hebben dit tot dusver nog niet gelezen of gehoord, Corrie.

  Maar gezien oil pulling voor iedereen toch ietwat andere resultaten oplevert, is het best mogelijk.

  Probeer het eens en kijk wat er voor jou gebeurt.

 14. Wij hebben dit tot dusver nog niet gelezen of gehoord, Corrie.

  Maar… gezien oil pulling voor iedereen toch wat andere resultaten oplevert, is het best mogelijk.
  Probeer het eens en kijk wat er voor jou gebeurt.

 15. Oilpulling maakt een normale tandhygiëne zoals poetsen en flossen zeker niet overbodig.
  Maar oillpulling heeft wel een duidelijk versterkend effect op tanden en tandvlees. De tanden voelen na verloop van tijd properder aan en er wordt minder tandsteen gevormd. Ook gaat het tandvlees minder (snel) bloeden en vormen er zich minder aften. De toch gevormde aften genezen opvallend sneller.

 16. Een uitneembare prothese neem je best uit, Betty. Die kan je ook op een andere manier schoonmaken. Intussen krijgt je tandvlees volop de tijd om te genieten van het weldadig effect van oilpulling.

 17. Halllo, is het af te raden deze kuur tijdens zwangerschap te doen of kan dat geen kwaad?
  Alvast bedankt

 18. Oil pulling kan geen kwaad tijdens de zwangerschap, Leyla. Je wordt er enkel beter, actiever en gezonder van. En daarvan profiteert de baby mee.
  Happyvibes

 19. Oilpulling schijnt niet alleen vullingen op te lossen maar ook kronen. Een tandarts is momenteel onderzoek aan het doen…zijn er meer mensen met deze ervaring?

 20. Dag Marian,

  Iemand van het team van Het Blad doet al een paar jaar aan oilpulling. Deze persoon heeft zowel kronen als vullingen. Geen ervan is tot dusver opgelost, dat zou de tandarts tijdens de jaarlijkse controle wel gezegd hebben. Wat zeker is: de vroeger heel regelmatig voorkomende tandvleesontstekingen zijn zo goed als verdwenen bij die persoon.

 21. Dag Ans,
  In principe kan je elk soort olie gebruiken die in de keuken gebruikt wordt. Dus ook rijstolie.

 22. Hahaha! Dit werkt niet jongens! Zogenaamd onderzoek waar het op gebaseerd is, deugt niet en nieuwe onderzoeken geven 0 resultaat. Lees maar eens een willekeurig artikel van iemand die de moeite heeft genomen eerst iets te onderzoeken alvorens op te schrijven over het olie ’trekken’

 23. oliespoeling is het beste wat mij is over komen. ik spoel al zeker 5 jaar. Iedere dag en nog nooit een dag over geslagen.. Ik ben al op leeftijd en heb een kunst gebit. Als ik het inhoud met spoellen is het of gepolijst is zo schoon word het nog beter dan met gebits tabbletten.Heb altijd een zuivere adem voel me goed nooit meer hoofdpijn mijn waterhuishouding is helemaal beter geworden waar ik mijn hele leven mee zat. Ik voel me top en ben verslaafd aan olie spoellen. Nadat de mond is gespoeld neem ik een groot glas water met een eetlepel molkosan. Is overal goed voor en vooral gezond eten. Ik heb het on dekt op internet .en ben karach eeuwig dankbaar. succes!!

 24. Is er al een bewijs dat kronen en vullingen echt niet verweken en los gaan zitten?
  Ik heb de oil pulling een tijd volgehouden en had geen last. Sinds kort heb ik juist last van mijn gebit. Wil weer starten maar ben bang dat het toch niet goed is voor de kronen.

 25. ik doe nu 3 weken aan oilpulling met kokosolie, dat zou de beste zijn, zegt men……maar alla, ik moet morgen naar de tandarts en ben benieuwd of die iets opmerkt, ik had nl. tandvleesklachten….
  verder ben ik opeens na 4 jaar pauze weer aan het menstrueren en behoorlijk. ik ben 55 en dacht de overgang gehad te hebben……maar ik lees net dat de hormonen ook aan de gang gaan met oilpulling……
  ga er toch even mee naar de dokter……

 26. Een soeplepel = eetlepel in Vlaanderen… (een soeplepel omdat je er vaak soep mee eet…)

  Een soeplepel van 150ml wordt volgens mij nog steeds een pollepel genoemd? 🙂

 27. Ik ben sinds 2 dagen bezig met oilpulling. Dacht dat het viezer zou zijn maar het enige nare vind ik het moment van smelten van het kokosvet in m’n mond.
  Ik gebruik de neutrale olie dus zonder kokossmaak. Ergens las ik dat het juist met smaak beter zou zijn maar vind ik niet echt lekker. Kan deze olie ook en doet dat ook z’n werk?

 28. Doe dit nu een paar dagen, en vindt het fantastisch. Eindelijk het gevoel dat mijn gebit schoon is, minder pijntjes aan tandvlees en op onbereikbare plekken . Verder fitter.

 29. Ik heb 5 week aan oil Pulling gedaan. Ik kreeg er juist spataderen van. Van de een op andere dag werd ik wakker met uitpuilende blauwe spataderen op handen en armen.. Ze zitten er boordevol mee. Sommigen zijn 40 cm lang. En het breidt zich nog verder uit. Ik ben direct gestopt met oil pulling. Maar 14 dagen later zitten de uitpuilende aders er nog. En overal op mijn lichaam zichtbare blauwe aders. Voor oil pulling aan had ik het niet. Ik durf niet meer met oil pulling te beginnen.

 30. Ik heb vandaag helaas een brug met kroon moeten laten plaatsen.
  Een kies was helemaal losgeraakt ondanks 5 jaar oilpulling om de andere dag.
  Dus loszittende tanden worden niet “vaster” door oil pulling.
  Ben heel teleurgesteld door5 jaar oilpulling.

Laat een reactie na