Romige spirelli

0

Voldoende groenten, lekkere spirelli en een handje gerookt vlees vormen de eerlijke en gezonde basis van dit recept. Maak het klaar, zet het op tafel en kijk toe hoe het in geen tijd verdwijnt via gulzige monden naar hongerige magen. Want, deze pasta gaat er immers altijd even vlot in.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gr witte,gekleurde of volkorenspirelli
  • 100 gr diepvrieserwten
  • 4 grote, rijpe vleestomaten (of eenzelfde hoeveelheid kant en klare gehakte tomaat)
  • 250gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 5 soeplepels room (light of gewone) of eenzelfde hoeveelheid yoghurt
  • 100gr gerookt vlees naar keuze, vb: mager, gerookt spek of een plak filet de saxe. Je kan ook voor gebruiksklare lucifertjes gerookt spek kiezen. Is nog makkelijker.
  • 50 gr gemalen parmezan, gruyère of comté
  • 2 soeplepels vetstof (boter, margarine of de olie van jouw keuze)
  • peper en zout (dit laatste facultatief)

 

Zo maak je het:

  • met verse tomaten: pel, ontpit en hak vervolgens in blokjes
  • snij de champignons in schijfjes
  • kneus het teentje look of snipper het fijn
  • indien niet voorgesneden, verdeel het gerookt vlees nu in kleine stukjes
  • laat de erwten eventjes garen in een bodempje water, giet af en hou apart
  • stoof de champignons lichtjes aan in een soeplepel vetstof samen met de look
  • zijn de champignons beetgaar? Opzij zetten en flink peperen.
  • bak nu het gerookt vlees even aan in een soeplepel vetstof. Laat op een klein vuurtje licht korsten.
  • kook intussen de spirelli in ruim, lichtjes gezouten water al dente = beetgaar
  • vervolgens de champignons, de blokjes tomaat en de erwten bij het gerookt vlees doen
  • meng alles grondig maar behoedzaam en hou warm
  • strooi de gemalen kaas over de uitgelekte spirelli. Goed roeren opdat de kaas niet klontert
  • voeg nu het vlees en de groenten bij de spirelli
  • rond af met de room of yoghurt
  • proef en indien nodig, kruid bij met peper en zout.
  • dadelijk opdienen.

Ook het proeven waard:
Vegetarische of groentenlasagne

Share.

Laat een reactie na