Vlaai in een handomdraai

0

Ja, je leest het goed. Nog vandaag maak je vlaai in een handomdraai. En wel met dit super makkelijk recept dat gegarandeerd een heerlijke vlaai oplevert. Het is een vondst van een tachtigjarige dame die er proefondervindelijk op uitkwam. Ben jij een liefhebber van vlaaien? Probeer het een keer en oordeel meteen zelf!

Dit heb je nodig voor 1 vlaai

  • 250gr speculaas
  • 5 grote of 8 kleine sneden peperkoek
  • 4 afgestreken eetlepels suiker
  • 1 liter halfvolle melk
  • vetstof (boter, margarine of koolzaadolie)

Zo maak je het

  • doe de melk in een ruime kookpot en verwarm boven een matig vuurtje
  • pak intussen een kom en brokkel daarin de 250 gr speculaas, graag in kleine stukken
  • voeg er de peperkoek bij die je ook in kleine stukken verdeelt
  • stort de verbrokkelde speculaas en peperkoek in de melk die intussen lauw tot warm geworden is
  • blijf roeren tot speculaas en peperkoek zo goed als opgelost zijn in de melk en je een glad deeg bekomt
  • voeg de suiker toe
  • breng alles, onder voortdurend roeren, tot het kookpunt en laat daarna nog twee minuten zachtjes doorkoken
  • neem een vuurvaste schotel, smeer die in met de vetstof van je keuze en giet daar het beslag in
  • een half uur laten bakken in een oven van 200°
  • daarna uit de oven nemen, laten rusten en lauw of koud opeten

Heb je dit al geprobeerd?
Eenvoudig recept voor truffels van donkere chocolade
Brownies zonder suiker
Bewaarwafeltjes

Share.

Laat een reactie na