internetdaten

0

Internetdaten raakt ingeburgerd. Want nooit voorheen was contact leggen met anderen zo gemakkelijk als vandaag. Eén muisklik volstaat immers om verbinding tot stand te brengen tussen mensen. Dus ook tussen mensen die op zoek zijn naar een partner. En dat kan allemaal via de verschillende datingsites zoals bijvoorbeeld Rendez-Vous, Parship, Twoo, Meetic, Match4me, 50plusmatch, Tesamen en Relatieplanet. En in werkelijkheid zijn er zelfs dubbel zoveel.

het internet en relaties

Het internet vormt beslist een waardevol medium inzake het smeden van relaties. In de USA is internetdaten nu al de meest gebruikte manier om potentiële partners van achttien tot vijfenzestig jaar met elkaar in contact te brengen.

Helaas zit hier ook een keerzijde aan. Op het internet kan iedereen zich straffeloos voordoen als iemand die hij of zij niet is. Het is dan ook nauwelijks te verwonderen dat hier duchtig gelogen en bedrogen wordt. Met als voorspelbaar gevolg: frustraties, verdriet, pijn en groeiend wantrouwen.

open en gesloten datingsites

Stel, je bent single of opnieuw single voor de eerste of zoveelste keer, en op zoek. Je houdt singleactiviteiten, party’s en van rook, bier en weed doordrenkte dansavonden, voor bekeken. Tijdelijk of voorgoed. Dan ben jij helemaal rijp voor het hoofdstuk internetdaten. En, zet je alvast schrap want internetdaten is een avontuur waarbij je twee routes kan volgen. Je kan reizen over een min of meer beveiligde weg en dan kies je voor een gesloten site. Of, je kan daarentegen door een ruig, onbewaakt landschap trekken en dat doe je via een open site.

 • de open site is een ontmoetingsplaats waar je een (meestal matig) lidgeld betaalt, waarna je ongelimiteerd toegang krijgt tot de complete site. Daarmee bedoelen we tot alle profielen op de site en tot alle beschikbare functies (o.a.zoeken, kiezen, mailen, chatten, berichten per sms ontvangen). Je bent dus volledig eigen baas hier en doet en laat wat jij wil. Vrouwen kunnen hier soms gratis aan de slag, mannen niet. Op open sites betalen mannen doorgaans meer lidgeld dan vrouwen. Het voordeel: je maakt je profiel aan, betaalt en kan vaak al dezelfde dag mensen contacteren en gecontacteerd worden. Het nadeel eigen aan open sites: de kandidaten zijn niet vooraf gescreend en daarom zit er helaas ongelooflijk veel kaf tussen het koren. Populairste open datingsites: Rendez-vous, Meetic, Match, Relatieplanet.
 • de gesloten site is een site die werkt als een traditioneel relatiebureau. Met andere woorden: de leiding houdt op elk moment de touwtjes in handen. Mannen en vrouwen betalen ongeveer hetzelfde lidgeld. Maar, in ruil voor dat lidgeld krijg je de verzekering dat alle kandidaten vooraf gecontroleerd zijn. Zoveel als haalbaar is, uiteraard. Meestal gaat de inschrijving hier gepaard met het afwerken van een uitgebreide vragenlijst plus een psychologische test. Op die manier krijgt men inzicht in je karakter en wensen. Op basis van de bekomen gegevens zoekt men een match en stelt men je een aantal kandidaten voor die je kan aanvaarden of weigeren. Het nadeel: je krijgt nooit toegang tot het volledig profielenbestand en raakt dus niet verder dan de kandidaten die men je voorschotelt. Soms kan het aantal zeer beperkt zijn. Populairste gesloten datingsites: Liefde voor het Leven, Partnerselection en Parship,

hoe werkt het?

 • je neust even rond op de verschillende sites.
 • je selecteert een site, kiest een pseudoniem en maakt een profiel aan.
 • je bepaalt je zoekcriteria en stipt een aantal kandidaten aan.
 • je betaalt het lidgeld.
 • je contacteert de profielen van je keuze (daartoe bestaan verschillende mogelijkheden).
 • of, je wacht tot iemand jou contacteert.
 • je mailt of chat (kort of lang) en gaat dan over tot een echt rendez-vous.
 • waarna je vaststelt dat het klikt of helaas niet.

goed om weten over internetdaten

 • niet iedereen is even eerlijk.
 • veel kandidaten zitten nog gewoon in een huwelijk of andere vaste relatie en zoeken een bijkomende prikkel.
 • eten dus van twee of zelfs meer walletjes tegelijk.
 • niet iedereen zoekt hetzelfde. Een hoop mensen, vooral mannen, zoekt fun en avontuur, geen vaste band.
 • vrouwen laten hun mannelijke dates soms klussen opknappen en etentjes betalen. Eens de klus geklaard of het eten naar binnengewerkt, verbreken ze het contact.
 • mannen gebruiken vrouwen als praatpaal en klaagmuur en/of proberen hen het bed in te krijgen en stappen vervolgens over naar een volgende kandidate.

internetdaten ook voor jou?

Waarom niet? Internetdaten is immers één van de manieren om aan een partner te raken wanneer die niet spontaan op je weg komt. Hou je er geen partner aan over ondanks al je moeite, volharding en geduld? Dan ben je misschien toch een aangenaam contact rijker en zeker een nieuwe, meer nuchtere kijk op mensen en relaties. Iets wat je in de toekomst zeker nog zal kunnen gebruiken.

Share.

Laat een reactie na