Opa’s pittige maaltijdsoep

0

Steeds meer mannen staan vandaag aan het fornuis. Met een steeds beter resultaat. Van een (nog vitaal ogende opa) ontvingen wij volgend recept. Het levert een lekker, pittig soepje op dat jou een volwaardige maaltijd bezorgt.

Dit heb je nodig

  • 1 witte selder
  • 2 preien
  • 3 uien
  • 3 wortelen
  • 1 kg tomaten of een blik gepelde tomaten van 800 gr netto
  • 1 grote, rode paprika
  • 250 gr. gerookt spek, 1/2 cm dik gesneden of in kant en klare blokjes
  • vetstof (koolzaadolie, olijfolie, zonnebloemolie of boter) peper en zout

Zo maak je het:

  • Was en snijd de groenten, behalve de paprika, in grove julienne.
  • Stoof eerst de uien gedurende twee minuten in de vetstof van jouw keuze ( 50 gr boter of 2 eetlepels olie).
  • Voeg er de rest van de groenten en tomaten aan toe en laat nog enkele minuten stoven.
  • Voeg water toe tot de groenten juist bedekt zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Breng aan de kook en laat dan ongeveer 1 uur sudderen op een klein vuur.
  • Indien nodig het spek intussen in reepjes van 1 cm snijden.
  • Bak het spek af in 1 eetlepel boter of olie.
  • Was de paprika schoon en snij in fijne stukjes van circa 1 x 1 cm.
  • Is de soep gaar? Dan goed mixen.
  • Daarna het gebakken spek (vetstof inbegrepen) plus de fijngesneden paprika bij de soep.
  • Laat nog even opkoken.

Opdienen met een gevarieerd broodmandje. Smakelijk!

Share.

Laat een reactie na