Kleren kopen: 10 winkeltips

0

Sla je dikwijls tilt tijdens het shoppen? Omdat je zo vaak moet kiezen tussen gezond verstand enerzijds en hopen onbedwingbare goesting anderzijds? Lees dan toch even verder. Want wij vertellen je hierbij wat je gewoon moét weten vooraleer op koopjesjacht te trekken. Op die manier zie jij er nadien meteen een pak beter, duurder én leuker uit. En, tegen precies dezelfde prijs en moeite. Omdat een verwittigde vrouw er immers twee waard is.

Tip 1: Bekijk vooraf je kleerkast, noteer wat je nodig hebt en hou je eraan.

Vooraleer je vertrekt, vraag je je best af wat je precies nodig hebt. Trek daartoe je kleerkast open en bekijk je basiskleding kritisch. Bepaal aan de hand van wat je al hebt, niet enkel welk kledingstuk je zal kopen maar ook in welke stijl en kleur. Dit met het oog op de combinatiemogelijkheden. Het laat je ook toe gerichter te zoeken.

Tip 2: Winkel op kalme dagen, voorzie voldoende tijd en draag daarbij makkelijk zittende schoenen.

Om rustig en comfortabel te kunnen winkelen heb je tijd nodig en ruimte. Tijd moet je zelf maken en daarbovenop kan je een kalme dag uitkiezen indien jouw agenda dit toelaat. Dit zal jou alvast toelaten tip 3, 4, 5 en 6 in praktijk te brengen.

Tip 3: Kijk eerst en vooral in winkels die merken verkopen die jou als gegoten zitten.

Geef toe, waarom uitgebreid verder zoeken als je vooraf weet waar naartoe? Ken je de verkoopsters in je favoriete winkels en weten zij welke kleding jou past? Indien mogelijk, vraag hen dan je te verwittigen wanneer er nieuwe kleren binnenkomen die helemaal in jouw lijn liggen. Dan heb jij de grootste keuze.

Tip 4: Geen geluk daar? Kijk dan uitgebreid rond vooraleer tot kopen over te gaan.

Heb je iets nodig wat niet in je vertrouwde winkels aangeboden wordt? Neus dan overal wat rond zodat je een goede keuze kan maken.

Tip 5: Trek altijd alles aan vooraleer te kopen.

Als je tijd maakt om te winkelen op een rustige dag kan je ook alles probleemloos aantrekken zonder dat er file is bij de pashokjes. En alles aantrekken moet je echt wel doen. Kost een bloesje maar vijfentwintig euro? Zelfs dan eventjes passen graag. Anders is de kans groot dat je het thuis in een hoek zwiert omdat het slecht past. Enne….dag vijfentwintig euro! Jammer.

Tip 6: Vermijd impulsieve en/of ongeduldige aankopen.

Sta je na ontelbare pasbeurten volledig onder stoom en ben je de pashokjes kotsbeu? Maar wil je evenmin met lege handen thuis komen omdat je winkeltijd beperkt is en al je moeite anders voor niks is geweest? Wees verstandig. Weersta de verleiding om één van die verkeerd zittende kleren mee te nemen. Anders krijg je hetzelfde eindresultaat als onder tip 5. Trakteer jezelf liever op een kop koffie, een ijsje of een punt taart en ga gewoon naar huis. Succesvol winkelen lukt (zoals alles) immers niet altijd.

Tip 7: Koop geen dure modegril die nergens bij past en een kort leven beschoren is.

Toegegeven, de nieuwste stijl en accessoires ogen beslist mooi en trendy in de winkels. Vooral indien gepresenteerd op een etalagepop of een jonge, gracieuze, goede opgemaakte verkoopster. Als jij jong en elegant bent: ga ervoor. Voor het overgrote deel van de vrouwelijke bevolking echter luidt het advies: denk twee keer na voor je al te trendy spullen koopt. Ze raken vooreerst zo weer uit de mode en zijn verder meestal niet zo flatterend voor de doorsnee vrouw.

Tip 8: Controleer altijd het etiket in verband met samenstelling en wasvoorschriften.

Dit is uiterst belangrijk. Hou je van natuurlijke materialen of kies jij juist bewust voor een makkelijk te onderhouden mengeling van natuurlijk en synthetisch? Heb je tijd noch zin in handwasjes en moet bij jou alles in de wasmachine? Kijk dan altijd het etiket na. Het onthult je de juiste samenstelling van het kledingstuk en de manier waarop het moet gewassen of gereinigd worden.

Tip 9: Laat je niet verleiden tot superkoopjes waar je, eenmaal thuis, niets aan hebt.

Het is koopjestijd, weet je wel? Je vindt dus schattige rode of hemelsblauwe pumps met een flatteuze hak voor een miniprijsje. En een te gek, donkerpaars broekpak voor een al even gekke prijs. Geschenken uit de hemel zijn het, ja toch? Welnee! Wedden dat je die superkoopjes zo goed als nooit zal dragen en op een dag samen met ander fraais in een zak voor spullenhulp perst? Misschien zelfs samen met een meerdere paren schoenen vermeld onder tip 10.Geef toe, van superkoopjes kan je hier toch nauwelijks spreken.

Tip 10: Koop geen schoenen die niet meteen comfortabel zitten.

Dat vrouwen een zwak hebben voor schoenen is een publiek geheim. Elke vrouw heeft wel een paar schoenendozen in huis waar schoenen in zitten die ze slechts één keer droeg. En dat allemaal wegens te knellend, te stug, te hoog, te laag of gewoon te onmogelijk om op te lopen. Want, de juiste schoenen zitten meteen comfortabel. En blijven dat uiteraard lang nadien. Verlies deze waarheid nooit uit het oog. Al het overige zijn slimme verkooppraatjes en gegarandeerd geldverlies voor jou.

Meer info omtrent kleren kopen vind je hier:
Kleren kopen: bepaal je figuurtype
Kleren kopen: bruikbare tips
Hoe veilig zijn onze kleren?

 

Share.

Laat een reactie na