Het bloedgroepdieet

1

Iedereen heeft al wel gehoord van het bloedgroepdieet van Peter D’Adamo. Hetblad publiceert hierbij de vuistregels van deze voedingswijze die je gezondheid duidelijk vooruit kan helpen omdat ze je al etend bevrijdt van kleine en grotere kwalen.

Bloedgroepdieet en gezondheid

Het kan wat verrassend lijken, maar je bloedgroep blijkt te bepalen welke voedingsmiddelen jij wel én niet kunt hebben. Eet je steeds minder of zelfs helemaal geen voedsel meer uit de ’te mijden’ lijst, dan word en voel jij je stilaan een ander mens. Want dan kunnen onder meer vermoeidheid, gewichtsproblemen, hoofdpijn, verstopping, oedeem, opgeblazen gevoel, slechte bloedsomloop en ook bloeddruk- en spijsverteringsproblemen sterk verbeteren en vaak zelfs helemaal verdwijnen. En met hen nog een waslijst vage of meer uitgesproken persoonsgebonden ongemakken. Geldt uiteraard voor alle leeftijden, maar wordt steeds duidelijker voel- en zichtbaar na het veertigste levensjaar.

Het bloedgroepdieet en zijn effect op de mens

Men onderstreept vaak het belang van wat mensen eten. Maar wat je niet eet of bewust weglaat uit je voeding, is minstens zo belangrijk. Zoals hierboven vermeld, bevrijdt het volgen van het bloedgroepdieet je van verschillende kwalen. Dit vloeit voort uit de grote effecten van dit eetpatroon.

  • normalisatie van het gewicht. Wie te zwaar is, wordt slanker. Wie te mager is, krijgt de verlangde kilo’s erbij;
  • het lichaam wordt fitter en je voelt je energieker en vitaler;
  • je raakt mentaal in balans;
  • je immuunsysteem wordt sterker;
  • ziekten en kwalen worden genezen en/of voorkomen

De 4 grote bloedgroepen

Bloedgroep O (de jager): oudste en meest voorkomende bloedgroep, waaruit de andere en dus meer recente bloedgroepen zich ontwikkeld hebben. De overlevende aan de top van de voedselketen, uitgerust met een sterk immuunsysteem. Bereid en in staat iedereen te vernietigen, zowel vriend als vijand. Mensen met deze bloedgroep zijn vleeseters in het bezit van een sterke spijsvertering en een overactief immuunsysteem die geen voedings– en milieuveranderingen verdragen. Ze zijn sterk, zelfstandig, opportunistisch, energiek, sociaal, realistisch, extravert en duidelijk in hun emotionele expressie. Ze hebben leiderskwaliteiten en zien vooral de grote lijnen. Ze bedwingen stress via actie en sport. Moeten veel bewegen en hun stofwisseling activeren. Zoniet, worden ze dik en futloos.

Bloedgroep A (de agrariër): eerste mutatie van bloedgroep O en ook zijn tegengestelde. Eerste immigranten en ook eerste vegetariërs. Meer geneigd tot samenwerking en aanpassing teneinde overeind te blijven in overvolle gemeenschappen. Ordelijk, eerder introvert, kalm, beheerst, beleefd, perfectionistisch, activiteit wordt afgewisseld met passiviteit. Mensen met deze bloedgroep gedijen het best bij een granen/groentenvoeding. Die helpt hen slank en productief te blijven. Gevoelige spijsvertering. Hebben rust en kalmte nodig in stresssituaties.

Bloedgroep B (de nomade): sterk, alert, evenwichtig, ruime voedselkeuze. Past zich aan nieuwe klimaten en de vermenging van volkeren aan. Rationeel, solist, praktisch, organisator, doelgericht, creatief, eigengereid. Mensen uit deze bloedgroep hanteren stress via creativiteit. Net als bloedgroep O hebben ze een sterke spijsvertering en een even sterk immuunsysteem. Zuivelproducteneters. Ze blijven slank en bij de pinken indien ze het evenwicht vinden tussen lichamelijke en mentale activiteit.

Bloedgroep AB (het mysterie): jongste bloedgroep, want amper 1000 jaar oud en zeldzaam (slechts 2-5% van de bevolking). Gecompliceerde, verfijnde, eigentijdse vereniging van de tolerante bloedgroep A en de barbaarse doch evenwichtige B-groep. UIterlijk kalm en innerlijk stormachtig, verantwoordelijk, betrouwbaar, zowel introvert als extravert, flexibel, logisch, artistiek, spiritueel, diplomatisch, flexibel. Mensen uit deze bloedgroep hebben een gevoelige spijsvertering en een verdraagzaam immuunsysteem. Zij reageren kameleonachtig op veranderende milieuomstandigheden en voedingscondities. Zij blijven alert en worden stress de baas via spiritualiteit, enthousiasme en creativiteit.

Meer weten over het bloedgroepdieet? Lees dan zeker:
https://www.bol.com/nl/p/het-bloedgroepdieet/666835065/
https://www.bol.com/nl/p/het-bloedgroepdieet-kookboek/666879291/

Meer info over het bloedgroepdieet vind je via deze links:
Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep 0
Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep B(de nomade) en AB(het mysterie)
Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep A

Share.

1 reactie

  1. Pingback: Hart- en vaatziekten: jouw bloedgroep is belangrijk | Gezondheid.com

Laat een reactie na