Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep O (de jager)

16

Iedereen heeft al wel gehoord van het bloedgroepdieet van Peter D’Adamo. Hetblad publiceert hierbij de vuistregels van deze voedingswijze die je gezondheid duidelijk vooruit kan helpen omdat ze je al etend bevrijdt van kleine en zelfs grotere kwalen.

Bloedgroep O (de jager)

Oudste en meest voorkomende bloedgroep, waaruit de andere en dus meer recente bloedgroepen zich ontwikkeld hebben. De overlever aan de top van de voedselketen, uitgerust met een sterk immuunsysteem. Bereid en in staat iedereen te vernietigen, zowel vriend als vijand. Mensen met deze bloedgroep zijn vleeseters in het bezit van een sterke spijsvertering en een overactief immuunsysteem die geen voedings– en omgevingsaanpassingen of veranderingen verdragen. Ze zijn sterk, zelfstandig, opportunistisch, energiek, sociaal, realistisch, extravert en duidelijk in hun emotionele expressie. Ze hebben leiderskwaliteiten en zien vooral de grote lijnen. Ze bedwingen stress via actie en sport. Moeten veel bewegen en hun stofwisseling activeren. Zoniet, worden ze dik en futloos.

Wat je beter wel en niet eet

 • Schrap of beperk zoveel mogelijk de inname van koolhydraten zoals brood, aardappelen (ook aardappelzetmeel en chips) en granen. Mijd vooral tarwe onder al zijn vormen (brood, gebak, koekjes, pasta’s, couscous) mais (ook maiszetmeel) en verder zuivelproducten, azijn, bruiswater, frisdranken, koffie, sinaasappel(sap), vitamine E (wegens neiging tot trage bloedstolling).
 • Zeg volmondig ja tegen: eiwitten die je vooral haalt uit kip, sojaproducten, mager rood vlees en vette vis. Koolhydraten komend uit rijst, rogge en spelt. Ook heilzaam voor jou: de vitamines C, K en het hele B-complex net als calcium (broccoli en zalm + sardienen mét graat uit blik) en jodium.
 • Dik- en slankmakers voor bloedgroep O:
  Tarwe, mais, kidneybonen, witte bonen, linzen, mosterd, rauwe kool-spruiten-bloemkool, vertragen sterk de spijsvertering.
  Kelp, zeewieren, zeegroenten, vis-en schaaldieren, gejodeerd zout, lever, rood vlees, boerenkool, spinazie en broccoli, versnellen de spijsvertering.

En minstens zo belangrijk: beweeg veel.

Elke vorm van activiteit is heilzaam voor jou. Zo blijf je fitter en kan je stress beter de baas. Gebruik zoveel mogelijk de trap en je benen in plaats van de lift en je wagen. Indien mogelijk, beoefen vooral sporten die je sterk vermoeien en je hartslag verhogen zoals joggen, tennissen, aerobics of squash. Eet je niet in overeenstemming met je bloedgroep dan maak je op termijn kans op maagzweren, arthritis, ontstekingen, trage schildklierwerking, allergieën, stoornissen in de bloedstolling en auto-immuunziekten.

Ook interessant
Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep A (de agrariër)
Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep B (de nomade) en AB (het mysterie)
Het bloedgroepdieet

Share.

16 reacties

 1. Ik heb zelf bloedgroep O en bemerk idd positieve effecten van eten volgens de bloedgroep.
  Mijn energie is hoger en stabieler, ook mijn huid is schoner en zachter, na een maaltijd voel ik mij niet meer na een minuutje of 15 ineens opgeblazen.
  Dus ja tot nu toe bevalt het prima, 1 nadeel als je echt jezelf in de materie gaat verdiepen
  bemerk je dat zowel in het zak boekje als in het kookboek als in het leefwijze boek
  tegenstrijdigheden staan.
  In het ene boek is prei vermijden zoals inhet zakboekje, in het kookboek is het heilzaam.
  Zo zijn er meer producten de zoete aardappel is ook zo dubbel.
  Eenduidigheid van de schrijver was prettiger geweest, ik vermijd ze nu maar voor de zekerheid
  maar dat vind ik wel een minpuntje.
  Het schept verwarring

 2. hey erika , ik had eens een vraag naar jouw toe.
  je zegt daar dat je huid zachter en schoner wordt..
  nu mijn probleem is dat ik al bijna 12 jaar sukkel met acné
  denk je dat dit bloepgroependieet mij daarbij gaat helpen ??
  groetjes Lesley.

 3. Hoi Erika. Ja die zoete aardappel, daar zat ik ook even mee. Maar blijkbaar zit daar niet die stof lectine in, die ontstekingen en allergiën veroorzaakt. ’t Bloedgroepdieet is eigenlijk tegen ALLE ziektes, onvoorstelbaar , maar waar. Gewoon om ’t simpele feit dat ’t gericht is op de pesrsoonlijke bloedgroep. Er is geen eenheidsworst, iets wat goed is voor alle mensen. Dit is gericht. Ik voel me als herboren sinds lange tijd. Er staan veel positieve reacties van mensen op internet, van genezingen tot energieboosten,puur alleen door de voeding tot je te nemen die bij jou past. Succes allemaal ***

 4. Ik heb bloedgroep O en doe veel aan sport, met name power training en bodybuilding, ik heb dus een mooi gespierd lichaam. Ik eet al lang geen vlees mer en eet voor 95% vegan (omdat er altijd wel iets van zuivel in je voeding kan sluipen). Vegan = geen dierlijk voedsel (geen vis, schaaldieren, kip, rund, varken, enz..) en geen zuivel ook dus. Ben 52 jaar en ik voel mij uitstekend, beter dan ooit. Mensen schatten mij ook altijd jonger dan ik ben. Mijn suggestie: vermijd veel vlees en als het kan leef je best zonder vlees je zal je veel beter voelen.

 5. Hallo, Jaren heb ik last gehad van krampen buikpijn en diarree. Wekelijks en onvoorspelbaar.
  Op aanraden van osteopaat ben ik het bloedgroep dieet beginnen volgen, met een ongelofelijk resultaat.
  Mijn leven is sindsdien een stuk aangenamer! Groetjes sam

 6. Ik heb ook het bloedgroep dieet een tijdlang geprobeerd, maar het was voor mij persoonlijk niet vol te houden…ik ging een gekookte aardappel, chips, een lekkere boterham met Kaas, een croisantje of een lekker gebakje te veel missen…

  Succes aan een ieder die het wel vol kan houden…

 7. Christine 49j. Hallo, ben nog niet begonnen, maar kom voor het eerst in contact met de uitleg ervan. Toen ik de Jager zag, voelde ik een reactie binnenin. Net een geboorte van iets. Ik heb bloedgroep O. Ik begin vandaag met regelmatig kip te kopen(dieren groter dan onszelf was nooit de bedoeling geweest van het mensdom, veeteelt is bovendien verantwoordelijk voor 18% van het broeikaseffect, (zie www. Climate Challenge), ik probeer vette vis te kopen(nieuw voor mij) en zalm met graat in blik, op de markt zal ik regelmatig broccoli, boerenkool en spinazie kopen. Ik zal wat reserve rijst moeten aankopen. Tofusalade lustte ik al, maar eet nog te veel brood, kzal nu alvast enkel bio Rogge en spelt kopen. Ik heb al jaren last van mijn schildklier en immuniteit, jaarlijks bronchitis. Na de maaltijd ben ik veel moe. We aten al tamelijk gezond, maar niet volgens bloedgroep. Het laatste jaar begon ik vanzelf min zuivel te gebruiken, weinig tarwe en meer vlees. Had ook voor het eerst geen brochitis in de winter. M’n gevoel was blijkbaar al op weg.. Nu ik meer de details weet, heb ik een groter houvast. Leuk, ik begin eraan. Laat nog iets weten.

 8. Leuk, Christine…

  Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat…houd je het nog steeds vol?

  Groetjes Remco.

 9. Ik ga ook proberen om volgens mijn bloedgroep te eten.
  Maar mag je wel roggebrood eten.
  Ik heb bloedgroep o
  Alvast bedankt voor een reactie.
  Gerdien.

 10. Hoi Gerdien,

  Roggebrood mag je eten hoor. Ik heb ook bloedgroep ) en ben er pas weer mee begonnen. Voel me al veel beter. Mijn opgeblazen gevoel en het vasthouden van vocht is weg.
  Veel succes allemaal!

 11. Bij het bloedgroepdieet voor bloedgroep O beveelt men aan om yoghurt te vermijden. Maar dit dieet is ontstaan in de jaren ’95-96 en verwijst vermoedelijk naar de gewone yoghurt zoals we die al jaren kennen.
  Weet iemand of yoghurt op basis van kokosmelk wèl kan??? (nu verkrijgbaar in bvb bio planet of andere natuurwinkels)

 12. Is er nog een verschil in dieet tussen O negatief of positief. Ook heb ik gelezen dat alle producten op basis van kokos slecht zijn, dus dat gaat er uit en wordt weer olijfolie en roomboter.

 13. Leen Van Hoecke on

  Leen (50 jaar) was nieuwsgierig of ik al in mijn menopause was, dus liet ik dit even testen via mijn bloed.
  Geen teken van menopauze , maar er viel iets totoaal anders uit de lucht.
  Lipasewaarde (pancreas) 170, terwijl je een waarde tss. 13 en 60 mag hebben. Ik wist niet wat ik verkeerd deed. Ben begonnen met het eten volgens mijn bloedgroep (O). Een kleine 4 weken nadien terug mijn bloed laten onderzoeken en wat blijkt…Lipasewaarde 30. Lang Leve Het BLoedgroepdieet!

 14. Mag je boekweit eten in dit O negatief bloedgroep?
  Ik eet graag een lekker bakje gekookte boekweit in de ochtend.
  Wat zijn goede ontbijt O negatief tips?

Laat een reactie na