Het bloedgroepdieet praktisch voor bloedgroep B (de nomade) en AB (het mysterie)

0

Iedereen heeft al wel gehoord van het bloedgroepdieet van Peter D’Adamo. Hetblad publiceert hierbij de vuistregels van deze voedingswijze die je gezondheid duidelijk vooruit kan helpen omdat ze je al etend bevrijdt van kleine en zelfs grotere kwalen.

Bloedgroep B (de nomade)

Is sterk, alert en heeft een ruime voedselkeuze. Mensen uit deze bloedgroep hanteren stress via creativiteit. Net als bloedgroep O hebben ze een sterke spijsvertering en immuunsysteem. Ze blijven slank en bij de pinken indien ze het evenwicht vinden tussen lichamelijke en mentale activiteit.

Wat je beter wel en niet eet

 • Schrap of beperk zoveel mogelijk de inname van: kip, mais, linzen, pinda’s, tomaten en teveel tarwe, boekweit en sesamzaad.
 • Zeg volmondig ja tegen een goed gevarieerde voeding bestaande uit groenten, fruit, vlees, vis, soja en granen. Jij behoort tot de enige bloedgroep die uitstekend zuivel verdraagt. Zijn ook aanraders: magnesium, zoethout, ginseng, Gingko biloba en lecithine.
 • Dik- en slankmakers voor bloedgroep B:
  Tarwe, mais, linzen, pinda’s, boekweit en sesamzaad vertragen sterk de stofwisseling.
  Bladgroenten, vlees, lever, eieren, halfvolle zuivelproducten en zoethoutthee versnellen de stofwisseling.
 • En minstens zo belangrijk: beweeg regelmatig en kies voor zwemmen, fietsen en wandelen. Eet je niet in overeenstemming met je bloedgroep dan maak je meer kans op sluimerende virusinfecties.

Bloedgroep AB (het mysterie)

Jongste bloedgroep, want amper 1000 jaar oud en zeldzaam (slechts 2-5% van de bevolking). Gecompliceerd, eigentijdse vereniging van de bloedgroepen A en B. Mensen uit deze bloedgroep hebben een gevoelige spijsvertering en een verdraagzaam immuunsysteem. Zij blijven stress de baas via spiritualiteit, enthousiasme en creativiteit.

Wat je beter wel en niet eet

 • schrap of beperk zoveel mogelijk de inname van: rood vlees, mais, teveel bonen en boekweit.
 • zijn heilzaam voor jou: meidoorn ( Crataegus), Echinacea, valeriaan, kamille, vitaminne C, zink en selenium.
 • Dik- en slankmmakers voor bloedgroep AB
  Rood vlees, zaden, Kidneybonen, mais, boekweit en tarwe in al zijn vormen vertragen de stofwisseling.
  Tofu, vis, zuivel, groene groenten, kelp en ananas versnellen de stofwisseling.
 • En minstens zo belangrijk: jij hebt de meeste voordelen maar ook de meeste intoleranties van de bloedgroepen A en B. Jouw immuunsysteem is het meest tolerante van de 4 bloedgroepen, waardoor je snel infecties oploopt. Beweeg rustig en volg af en toe een ontspanningstherapie naar keuze.

Meer weten over het bloedgroepdieet?
Het bloedgroepdieet

Share.

Laat een reactie na