sojamelk-tomaten-ik wil bijkomen

0

Vraag van Els N. Ik drink 1L sojamelk natuur per dag, is dit wel gezond? Kom je daar van bij? Alvast heel veel dank.
Antwoord: Sojamelk natuur, verrijkt met calcium, heeft een prima voedingswaarde en kan zeker als een gezond product beschouwd worden. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid schommelt tussen 450 tot 600 ml, wat overeenkomt met 3 à 4 glazen melk of sojamelk. Belangrijk is om de drie principes van een gezonde voeding in acht te nemen: variatie, evenwicht en vooral matigheid. Dit laatste aspect is het antwoord op je vraag: kom je daar van bij?

Vraag van Suzy B. ik heb bloedgroep A. Mag ik dan nooit meer tomaten eten en ik eet altijd volkorenbrood maar ben wel overgeschakeld naar biobrood!
Antwoord: Natuurlijk mag je nog tomaten eten, zeker als je onder de 40 bent, nog een prima stofwisseling hebt en er geen last van ondervindt. Maar hou de hoeveelheid tomaten liever beperkt. Overdrijf hier nooit, zeker als het om rauwe tomaten gaat. Tomaten verwerkt in warme gerechten, of tomatensaus zullen minder of geen problemen veroorzaken. Biobrood is prima, maar vergeet niet dat er ook brood van prima kwaliteit in de gewone handel te vinden is.

Vraag van Antoinette X: ik wil graag aan komen maar weet echt niet hoe ik het moet doen. Ik ben 1m80 groot en weeg 60 kilo. Ik ben dus erg slank en lijk soms wel een skelet. Ik eet 3 gezonde maaltijden per dag plus gezonde tussendoortjes. Ik blijk een snelle stofwisseling te hebben.
Antwoord: Eet ’s ochtends een extra boterham (=2 sneden) met beleg, idem bij de lunch. Tijdens de warme maaltijd kan je kiezen voor een grotere portie aardappelen, pasta of rijst. Probeer dit voor jezelf eens uit gedurende een periode van bijvoorbeeld 2 à 3 weken en kijk of je resultaat behaalt. Indien niet, kun je proberen je porties nog te vergroten. Ook mag je jezelf zeker af en toe eens trakteren op een lekker dessert of een andere verwennerij.
Belangrijk hier is dat je beseft dat er verschillende types mensen bestaan. De één met een trage verbranding en de ander, zoals jij, met een snelle verbranding. En daar valt helaas bitter weinig tegen te beginnen. Het is een kwestie van leren aanvaarden.

Share.

Laat een reactie na