Tiramisu

0

Zelf tiramisu maken is eigenlijk heel eenvoudig. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een uurtje tijd en een duidelijk recept. Zeker proberen dus en…smullen maar van dit overheerlijk Italiaans dessert.

Dit heb je nodig:

• 500 gr mascarpone
• 5 eierdooiers + 5 eetlepels kristalsuiker
• 4 eiwitten + 3 eetlepels kristalsuiker
• 6 eetlepels amaretto
• 1 grote kop sterke koffie
• 1 groot pak boudoirs
• cacaopoeder

Zo maak je het:

• Zet alvast het mengsel sterke koffie/amaretto klaar. Reken op 200ml en doe alles in een diep bord of kom zodat je er de boudoirs makkelijk kan in dopen.
• Klop de eierdooiers met de suiker tot een ruban. Als het goed opgeklopt is, vormt er zich een lichtgeel lint bij het opheffen van de klopper.
• Klop de eiwitten + de suiker goed stijf.
• Klop de mascarpone door de ruban.
• Spatel er zachtjes het opgeklopt eiwit door.
• Beleg de bodem van je schotel met boudoirs die je eerst -stuk voor stuk- helemaal maar kort in het koffie/amarettomengsel hebt gedoopt. Waarom kort? Als je ze langer vocht laat opzuigen zal dat vocht naar beneden zakken, waarna je uiteindelijk een onappetijtelijk, waterige laag onder je tiramisu krijgt.
• Bedek de boudoirs helemaal met een laagje mascarponemengsel.
• Herhaal deze handeling laag na laag (afhankelijk van de hoogte van je schotel) om te eindigen met een laag kaasmengsel.
• Laat dit minimum 8 uur opstijven in de ijskast voor een goed resultaat.
• Bestrooi vlak voor het opdienen met cacao.

Ook lekker:
Flantaart met speltbloem en amandelmeel
Vlaai in een handomdraai

Share.

Laat een reactie na