Hoe intuïtief ben jij? Doe de test!

0

Onze intuïtie, ook wel het zesde zintuig genoemd, is een van de belangrijkste gereedschappen in ons leven. Het is een unieke, persoonlijke en gesofisticeerde waardemeter en richtingwijzer die we kunnen gebruiken op onze levensweg.Terecht wordt beweerd dat intuïtie, verstand is dat haast heeft. Jammer genoeg schenken we er vaak (te) weinig aandacht aan of duwen we de signalen afkomstig van deze sterke tool bewust weg. Een houding waar we achteraf nogal eens een hoge prijs voor betalen. Onze intuïtie vertelt ons niet of iets of iemand slecht of goed is. Ze vertelt ons wel of iets of iemand goed of niet goed is voor ons op dat specifiek moment in ons leven.

Wat is intuïtie?

Over intuïtie bestaan diverse meningen. Vast staat, dat het een instant en sterk weten is, zonder tussenkomst van het logisch denkvermogen. Het is een direct voelen, begrijpen, raden en/of voorvoelen, dat geworteld ligt in de diepere lagen van ons wezen.
Het groot woordenboek Van Dale omschrijft intuïtie als inzicht zonder nadenken, maar ook als ‘feeling’ of instinct.
Carl Gustav Jung, de grondlegger van de analytische psychologie, beweerde dat we onbewust allemaal in verbinding staan met een gigantisch reservoir waarin alle denkbare menselijke kennis en ervaring opgeslagen ligt. Onze intuïtie geeft ons signalen die rechtstreeks voortvloeien uit haar contact met dat reservoir.
Biologen en neurologen menen dan weer dat onze intuïtie rechtstreeks verbonden is met de drang tot overleven. Vooral wanneer de mens fysiek of emotioneel bedreigd wordt, zou de intuïtie in actie komen middels een reeks signalen. Die signalen nemen meestal de vorm aan van fysieke en/of gevoelsmatige gewaarwordingen zoals: transpireren, knoop voelen in de maag, zich onwel voelen, hoofdpijn krijgen, verlamd lijken, de situatie willen ontvluchten of effectief vluchten. We hebben bijvoorbeeld allemaal al wel eens ervaren hoe bepaalde mensen of situaties ons van streek kunnen maken, zonder dat daar ook maar enige logische verklaring voor te vinden is. Dan werkt onze intuïtie die zegt: opgelet, want dit contact of deze situatie kan negatieve en/of verstrekkende gevolgen hebben voor jou.

Intuïtie en persoonlijke groei

Onze intuïtie kan ons dus niet enkel waarschuwen bij direct gevaar, maar evengoed verband houden met ons leven en lot. Intuïtie kan ons volhardend de weg wijzen naar wie of wat we echt nodig hebben of naar wat we moeten doen in het leven. Dit uiteraard altijd met het oog op onze persoonlijke groei. Volwassenen vertrouwen meer op hun verstand en duwen dat gevoel dat op niets lijkt te berusten, liever van zich af. Jonge kinderen en dieren daarentegen, laten er zich probleemloos door leiden.

Zo versterk jij je intuïtie

Je intuïtie versterken, kan alleen maar voordelen opleveren. Hier volgen enkele eenvoudige tips:
• Besteed aandacht aan de signalen die ze jou toestuurt via je lichaam en en/of een algemeen gevoel van welbehagen of onbehagen.
• Leer je nieuwe mensen kennen? Moet je een bepaalde situatie inschatten? Een nieuwe woonst kiezen? Een nieuwe job aanvaarden? Wees dan alert en onthoud het allereerste gevoel plus het allereerste woord die door je heen flitsen (want vaak is het niet meer dan flitsen) bij de allereerste confrontatie met wie of wat je moet evalueren in je eigen belang. Als dat eerste gevoel en dat eerste woord met elkaar overeenstemmen, kan je er niet omheen: dit is een duidelijke boodschap van je intuïtie.
• Rinkelt de telefoon of de deurbel? Probeer te raden wie je straks zal horen of zien.
• Probeer te raden wat het beroep is van iemand die je voor het eerst ziet.
• En tenslotte: breng de moed op om je intuïtie te volgen en kijk waar zij jou brengt.

Het is logisch dat een intuïtie die sterker dan normaal ontwikkeld is, bepaalde mensen de kracht kan geven om zaken te “voorvoelen” en dus te voorspellen. Of om meer te zien en te horen dan de meesten onder ons. Dergelijke mensen worden ook “paranormaal begaafd” genoemd.

Wil jij er wel eens achter komen hoe het gesteld is met jouw intuïtie annex paranormale vermogens? Doe dan de test via onderstaande link:
http://www.happyvibes.be/karakter/paranormaal-begaafd/

 

Share.

Laat een reactie na