Zin om dit lekker pastagerecht dat bovendien snel klaar is, even uit te testen? Alvast smakelijk eten gewenst!
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr Tortellini met spinazie/ricottavulling
- 2 afgestreken eetlepels pijnboompitten
- 4 afgestreken eetlepels groene pesto
- een handvol groene fijngehakte kruiden (basilicum-lavas-kervel-bieslook)
- 200 gr gerookt spek. Liefst Breydelspek. Volgens eigen smaak fijn gesneden of in plakken van een halve cm
- half kopje diepvrieserwten
- preischeutjes
- 1 grote tomaat
- zachte, verse geitenkaas (facultatief)
Zo maak je het
- ontdooi de diepvrieserwten
- rooster de pijnboompitten langzaam op een zacht tot middelmatig vuur
- snij het Breydelspek in dobbelsteentjes van een halve cm of knip/snij de fijnere sneden in kleine stukjes
- verdeel de tomaat in blokjes of schijfjes
- hak de groene kruiden zo fijn mogelijk
- kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
- giet daarna af en laat even uitlekken
- stort de tortellini opnieuw in de kookpot en roer er de pesto door
- daarna de fijngesneden verse kruiden en het Breydelspek toevoegen
- doe er nu voorzichtig de erwten en pijnboompitten bij
- versier tenslotte met preischeuten en tomaat en verdeel over 4 diepe borden
- voor de liefhebbers van veel kaas: serveer er zachte geitenkaas bij
Tip
De tortellini kunnen probleemloos vervangen worden door groene tagliatelli (spinazie) of groene mini penne (spinazie). Serveer er in dat geval zeker gemalen Parmezan bij.