Tortellini met groene pesto en Breydelspek (4 porties)

0

Zin om dit lekker pastagerecht dat bovendien snel klaar is, even uit te testen? Alvast smakelijk eten gewenst!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr Tortellini met spinazie/ricottavulling
  • 2 afgestreken eetlepels pijnboompitten
  • 4 afgestreken eetlepels groene pesto
  • een handvol groene fijngehakte kruiden (basilicum-lavas-kervel-bieslook)
  • 200 gr gerookt spek. Liefst Breydelspek. Volgens eigen smaak fijn gesneden of in plakken van een halve cm
  • half kopje diepvrieserwten
  • preischeutjes
  • 1 grote tomaat
  • zachte, verse geitenkaas (facultatief)

Zo maak je het

  • ontdooi de diepvrieserwten
  • rooster de pijnboompitten langzaam op een zacht tot middelmatig vuur
  • snij het Breydelspek in dobbelsteentjes van een halve cm of knip/snij de fijnere sneden in kleine stukjes
  • verdeel de tomaat in blokjes of schijfjes
  • hak de groene kruiden zo fijn mogelijk
  • kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  • giet daarna af en laat even uitlekken
  • stort de tortellini opnieuw in de kookpot en roer er de pesto door
  • daarna de fijngesneden verse kruiden en het Breydelspek toevoegen
  • doe er nu voorzichtig de erwten en pijnboompitten bij
  • versier tenslotte met preischeuten en tomaat en verdeel over 4 diepe borden
  • voor de liefhebbers van veel kaas: serveer er zachte geitenkaas bij

Tip

De tortellini kunnen probleemloos vervangen worden door groene tagliatelli (spinazie) of groene mini penne (spinazie). Serveer er in dat geval zeker gemalen Parmezan bij.

Share.

Laat een reactie na