Spa Citroen of beter Spa Appel tijdens het diëten?

0

De diëtiste beantwoordt vandaag drie vragen. Een vraag over wat te drinken bij een dieet en eentje over het juiste tijdstip om te bewegen. Tenslotte is er ook nog de vraag omtrent het wegwerken van de talrijke calorieën na het eten van een lekkere pizza.

 

Vraag van mijnheer van der Linden

Wat drink ik het best tijdens het volgen van een dieet : Spa Citron of Spa Apple.

Antwoord diëtiste
Mijnheer,
Als je aan het diëten bent of als je gewoon gezond wilt eten, is het goed te kiezen voor caloriearme dranken. De beste drank is en blijft uiteraard water, maar als je wat afwisseling zoekt kan je zeker variëren met ongezoete thee of light frisdranken (< 5 kcal/100 ml). Light frisdranken dienen wel beperkt te worden tot een halve liter per dag. Spa Citroen is een frisdrank met toegevoegde rietsuiker en dus zeker niet light. Deze brengt bijna 100 kcal aan voor 250 ml. Spa Appel is gezoet met zoetstoffen en brengt maar 20 kcal aan per 250 ml. Spa Apple is hier dus de beste keuze, maar hiervan mag je dagelijks maar 500ml gebruiken.

 

Vraag van Vincent

Ben gestopt met roken en sindsdien al 5 kg bijgekomen. Nu let ik op de calorische waarde van mijn voeding. Heb ook een hometrainer aangeschaft. Ik heb ergens gelezen dat een pizza ongeveer 900 kcal bevat. Dat betekent dus dat ik een ganse pizza heb weggefietst als ik 1000 kcal op de hometrainer verbrand heb. Of is dat een te simplistische redenering? Zou graag 15 kg willen wegwerken. Dan zal ik, net als vroeger, 75kg wegen.

Antwoord diëtiste
Beste Vincent,
Als je de hometrainer kunt instellen op jouw persoon: leeftijd, gewicht, lengte, man of vrouw, dan kan die berekenen hoeveel kcal je verbrandt gedurende een bepaalde tijd. Als je gedurende een bepaalde tijd 1000 kcal kunt verbranden, dan heb je in principe inderdaad die pizza verbrand. Toch valt het niet aan te raden een ganse pizza te eten als je aan het diëten bent. Je kunt meer voordeel halen uit een gezond eetpatroon gecombineerd met extra beweging. Pas dan zul je goede en blijvende resultaten behalen. Weet je wat gezonde voeding is? Bekijk daartoe de vroegere bijdragen in deze rubriek.

 

Vraag van Betty

Ik ben begonnen met steppen. Nu is mijn vraag: wanneer sport ik het best. ’s Morgens of ’s avonds?

Antwoord diëtiste
Beste,
Goed om horen dat je aan het bewegen geslagen bent! Bravo! Als je ’s ochtends beweegt, dan kan je met een goed en fit gevoel je dag beginnen. Je bloedsomloop wordt immers meteen geactiveerd. Beweeg je ’s avonds, doe dit dan niet meer in het laatste uur voor je gaat slapen. Doe je dit wel, dan krijg je weer extra energie waardoor je moeilijker in slaap geraakt. Voor de rest zijn er niet echt regels, zolang je maar beweegt en zolang het jou maar goed uitkomt.

Share.

Laat een reactie na