Mexicaanse nachos-gehaktschotel: als het wat heter mag zijn

0

Deze hartige Mexicaanse nachos-gehaktschotel is lekker en verwarmt al wie aan tafel zit. Dat werkt ontspannend en brengt schwung in het gezelschap. Bovendien is hij gemakkelijk te bereiden. Steek je handen dus uit de mouwen en neem meteen de proef op de som. Smakelijk!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
– 1 grote zak nachos (mag zelfs neutraal van smaak zijn)
– 3 rijpe avocado’s (indien je houdt van avocado + 1)
– 1 ui
– 3 grote tomaten (indien je houdt van tomaten + 1)
– 1 zakje Mexicaanse kruiden
– 500 g rundergehakt
– 1 bokaal of blik bonen in tomatensaus
– 200 g geraspte emmentaler
– 1 potje zure room
– olie naar keuze

Zo maak je het klaar:

  • Ontpit de avocado’ s en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.**.
  • Snijd de ui fijn en bak glazig in een eetlepel olie in de pan.
  • Voeg het vlees bij de ui en bak het af, samen met de Mexicaanse kruiden.
  • Meng er de bonen in tomatensaus onder en laat alles nog even doorkoken.
  • Vul dan de ovenschaal voor driekwart met nachos.
  • Stort er het vlees met de bonen over.
  • Bestrooi rijkelijk met emmentaler, gruyère, Comté…
  • Plaats even onder de grill gedurende 5 tot 10 minuten.
  • Serveer meteen met de avocado’s, de tomaten en de zure room die je in aparte potjes doet.

**Je kan ook ontvelde/gepelde tomaten gebruiken en dan ga je als volgt te werk:

  • Verwijder het kroontje en kerf een kruisje onderaan de tomaten.
  • Breng water aan de kook waarin je de tomaten onderdompelt. Water en tomaten hoeven niet meer verder te koken.
  • Haal de tomaten uit het water wanneer de velletjes bij het kruisje onderaan opkrullen.
  • Spoel daarna de tomaten af onder koud water en laat afkoelen.
  • Pas dan zijn de tomaten klaar om voorzichtig ontveld te worden.
Share.

Laat een reactie na