Vermoeide, branderige ogen? Kies voor oogyoga!

0

Waarom nog langer vermoeide, geïrriteerde of branderige ogen verdragen als het ook zonder kan? En dat kan zeker. Maak zelf komaf met visuele stress met behulp van oogyoga. Eenvoudige oefeningen maken visuele stress ongedaan en zorgen voor een ontspannen gevoel in en rond de ogen. Wat er dan weer voor zorgt dat zowel het concentratievermogen als de productiviteit toenemen.

Zeg nee tegen visuele ongemakken, zeg ja tegen oogyoga.

Oogyoga is een combinatie van wellness en fitness voor de ogen die streeft naar de ontspanning en het correct gebruik van de oogspieren. Daardoor verbetert het gezichtsvermogen en neemt de concentratie toe. De relaxatietechniek verhelpt onder meer (ouderdoms)verziendheid, bijziendheid, astigmatisme en visuele stress. Oogyoga steunt op een aantal eenvoudige maar doeltreffende oefeningen die iedereen gedurende zijn dagelijkse (werk)activiteiten kan uitvoeren.

Verhoogde productiviteit

Vision coach Marian Maleszka legt uit: ‘smartphones, het gps-toestel in je wagen of het computerscherm op de werkvloer, dwingen onze ogen tot het leveren van steeds meer inspanningen. Iedereen krijgt daardoor vroeg of laat te maken met visuele vermoeidheid plus de hoofdpijn die daaruit voortvloeit. Via enkele eenvoudige oefeningen maakt oogyoga komaf met dergelijke kwaaltjes. Een verbeterd gezichtsvermogen staat daarenboven garant voor een verhoogde productiviteit. En daar kan een werkgever alleen maar wel bij varen.’

Onmiddellijke verbetering

Vision coach Marian Maleszka geeft workshops voor zowel particulieren als bedrijven en brengt de deelnemers oogyoga bij in theorie en praktijk waarbij hij onmiddellijke verbetering garandeert. ‘Tijdens een workshop leer ik de deelnemers in kleine groepjes oogyoga kennen in theorie en praktijk. De oogspieren ontspannen waardoor het gezichtsvermogen verbetert. Gedurende de sessie is het belangrijk dat de deelnemers geen bril of contactlenzen dragen. Zo nemen ze de mate van verbetering onmiddellijk waar’, aldus Maleszka.

Hindoeïstische origine

Oogyoga vindt haar oorsprong in de Ayurveda, een Hindoeïstische gezondheidsleer uit India van meer dan 3.000 jaar oud. De Amerikaanse oogarts William Bates (1860-1931) haalde zijn inspiratie bij de Ayurveda en vertaalde de filosofie naar Westerse normen. Aan het einde van de 20ste eeuw en het begin van de 21ste eeuw zetten de voortrekkers Martin Brofmann en Meir Schneider de lijnen rond oogyoga verder uit. Vision coach Marian Maleszka (1949) pikte op zijn beurt oogyoga op in de jaren 80 tijdens zijn studies oosterse filosofie, shiatsu en macrobiotiek aan het Kushi Institute in Boston.

De workshops voor particulieren vinden plaats in het weekend op bepaalde data die terug te vinden zijn op www.oogyoga.be. Sessies voor bedrijven kunnen tijdens of na de kantooruren georganiseerd worden.

Voor meer info, kan je contact opnemen met:
Vision coach Marian Maleszka via info@oogyoga.be
www.oogyoga.be

Share.

Laat een reactie na